שאלה חמש לא נפתרה מעולם.. מה לא הגיוני ביומולדת של סמנתה.. אז ככה: פעם הוא הוזכר שהיום הולדת שלה הוא ב 22 לינואר ופעם ב 21 לנובמבר . מישהו כאן פישל.. מממ..
כי יכול להיות שאדם אחר, היה מתמודד עם החיים האלה אחרת לגמרי ממאלדר, והיה בורח מההשפעות המשפחתיות אל חיים רגילים ומסודרים. הסביבה תמיד משפיעה עלינו, אבל יש אינספור אפשרויות כיצד להתמודד איתה, ומאלדר נתן לחיים הדפוקים שהוא נולד אליהם, כפי שהגדרת זאת, להשפיע מאוד ולעצב את כל החיים שלו.
ממה שאני הספקתי לראות בחיי הלא ממש קצרים - גם כשאדם בורח מגורלו (במקרה הזה - ההשפעות המשפחתיות) הרי שגורלו רודף אחריו. במילים אחרות - קשה מאד להתנתק מהשפעות משפחתיות. סתם לדוגמה - ילד שחווה אלימות מצד הוריו, רבים סיכוייו להיות אלים בעצמו. במקרה של מאלדר למשל - חייו היו אפופי סודות אפלים .FROM DAY ONE ובואי נתחיל עם העובדה שהאיש שגידל אותו כלל לא היה אביו הביולוגי, עובדה שהיא לכשעצמה קריטית ביותר שכן הוא גדל עם אמא שמסתירה בעצם סוד גדול ולא יתכן שלא היו לכך השלכות על הבן.
שלרוב בני האדם יש הבנה שבסופו של דבר ההחלטה בידם, גם אדם אלים יכול להחליט ללכת לטיפול ומכור למרכז גמילה והומלס ללכת לעבוד. ההחלטה בידנו. אבל מאלדר גם אם הוא מגיע להכרה הזאת הוא לא ינסה לשנות את מי שהוא אני חושבת שלו מאלדר היה אלכוהליסט או בעל בעיה אחרת הוא היה חושב שזה גורלו ולא משנה את זה. הוא ישנה את העולם לפני שהוא ישנה את עצמו. אתמול ראיתי את MONDAY וזה ממש מתקשר מאלדר אמר שם ההחלטה היא שלנו אבל הגורל כבר כתוב. כלומר אנחנו נבחר לאן לפנות מה לעשות אבל הגורל רשום הוא משתנה לפי הבחירה שלנו אבל הוא כבר רשום. אני גם מאמינה בזה . הבעיה היא שהוא לא מיישם את זה.
זה משהו שאני אמרתי הרבה שנים לפני שמאלדר בכלל היה קיים. אני חושבת שאת לא ממש מפרשת נכון את מה שהוא אמר משום שהכוונה שלו היא בהחלט לכך שגורלנו בידינו - קשה להסביר את התזה הפילוסופית הזו (ואנחנו גם לא בפורום פילוסופיה) אבל לדעתי מאלדר דיבר על משהו בסגנון של מטריצת IF WHAT, כלומר - אם, אז. סיבה ותוצאה. זה בהחלט משאיר את הבחירה בידיים שלנו. אם כך - מה שנשאר הוא שמאלדר מכיר בכך שהוא יכול לשנות את גורלו, הוא פשוט לא רוצה לשנות.
אנחנו שולטים בסיבה "התוצאה" כבר רשומה... ולזה הוא התכוון. בנוגע למאלדר, זה בדיוק מה שאמרתי הוא מודע לעובדה שהכל בידינו אבל עדיין לא יעשה כלום בנידון כדי לשנות את גורלו הטרגי...