עוד תמונות מסין

vinbe

New member
עוד תמונות מסין

התמונות שאני מציג הערב, ממקום שראיתי לגמרי במקרה. ביקרנו בפגודה "ששת ההרמוניות" בעיר הנזו. הגן הקסום הזה לא מופיע בספרים ואפילו המדריכה שלנו, שבטח מבקרת במקום לפחות 3 פעמים בשבוע, לא ידעה על קיומו. פתאום ראינו מין שער

vinbe

New member
אולמוס נוסף

חבל על הזמן! כפי שכבר ברור לכולם, די התלהבתי, אפילו השתגעתי, מהבונסאים הסינים האלה. הסיגנון שלהם, כללית, מאוד חופשי ולא קשור יותר מדאי ל"חוקים" הפורמאליסטים של העיצוב היפני ה"קלאסי". לדעתי, זה המקור האידאולוגי של הסיגנון ה"נאטורליסטי" של האורפאים, הבולט בינהם חברנו ואלטר פאל. זה לא צריך להפתיע, כי הבונסאי הסיני מאוד ידוע ומוערך באורפה. בעצם, אני ראיתי פעם ראשונה מקרוב הרבה עצי בונסאי בסיגנון סיני בשנה שעברה בביקורי במוזאון "קרספי" באיטליה, ממנו גם העלתי תמונות. המשתלה, המוזאון ו"אוניברסיטת הבונסאי" עים כל הפעילויות והתערוכות שם, תופסים מקום מאוד מכובד בבונסאי האורפי וללא ספק ההשפעה ניכרת. יש לי עוד הרבה תמונות שאני מקווה לעלות בימים הקרובים - יש עצים שלטעמי עוד יותר יפים מאלה שהעלתי עד כו. מאורו

איתן em

New member
תמונות מסין-פשוט הנאה צרופה...

כמה שאתה צודק מאורו בדבריך " שהסיגנון שלהם כללית מאוד חופשי ולא קשור יותר מדי "לחוקים" הפורמאליסטים של העיצוב היפני הקלאסי"... ישנם אצלנו יודעי כל הכללים ו"החוקים" של הפורמאליזם הקלאסי היפני,שדבקים בהם באדיקות, אבל למראה כל חריגה מכללים אלו,ולא חשוב מהי,הם אינם יודעים כיצד להתייחס אל הדבר ,כיוון שאינו מופיע בספר הכללים ו "החוקים"... אכן אני מבין עכשיו לאור דבריך, מהיכן נובע ,אפילו אם זה בחלקו,הסגנון "הנטוראליסטי" של חלק גדול מהאירופאים,ובראשם כמובן ידידנו וואלטר פאל... אני מצפה לתמונות נוספות מהטיול שלכם איתן

למעלה