עוד תמונה להפלקה - וסיפור עצוב..

• פותח הנושא ted
  • פורסם בתאריך

ted

New member
עוד תמונה להפלקה - וסיפור עצוב..

קודם כל הצילום הוא מספינת מפרשים בנמל ליסבון שעבר טיפול. שנית, היום לקחתי החלטה כבדה - ובחרתי בסוני 707 למצלמת ה 5 מגאפיקסל שלי, בבגידה קשה בניקון. הפור נפל אחרי שלושה דוחות מבחן לא מחמיאים ולאחר משחק איתה ביד. הפעם ניקון ליכלכו בגדול, ואני, ניקוניסט מושבע הרבה שנים שלחתי אותם הביתה לעשות שעורי בית. המציאה החדשה שלהם, ה COOLPIX 5000 היא אכזבה קשה. מילא היא מרגישה ביד גמלונית, מילא פיקסלים מתים פה ושם שיכלו להעלימם במיפוי נבון של החיישן, מילא סוללה יחודית, מילא רעש אלקטרוני באזורים הכהים, ועוד כהנה, אבל לזייף באופטיקה??? ניקון????? עיוותים כרומטיים שמתאימים למצלמת חובבים מתחילים ועיוותים ספריים? לא מתאים. יש גבול לנאמנות, ואני לא חסיד שוטה. ה COOLPIX הישנה שלי,ה- 990 היתה ההברקה הגדולה שלהם בנושא מצלמות דיגיטליות ואין לי מילה רעה לומר עליה, לכן האכזבה כל כך גדולה. אז זהו, הסוני הוזמנה היום, עם כל התזמורת הנלווית, והסתכלתי לאמת בעיניים. אני מקווה שה D2 שלהם הצפויה השנה תחזיר את אמונתי בהם, אבל הם יצטרכו להתאמץ. הקנון החדשה, 1D , עדיין לא מספיק טובה לקחת משכנתא בשבילה, לכן החלטתי מה שהחלטתי.

ted

New member
נחליף את השם בעיות - בחוסר שלמות

קודם כל החיישן קטן מפריים ולכן יש עיוות אורך מוקד (החיישן רואה רק חלק משדה הראייה של העדשה ולכן מותח את אורך המוקד X1.3 ). הרזולוציה היא רק 4.15 מגאפיקסל רעש מוגזם ב ISO גבוה באזורים הכהים בפרט אין לה יציאת וידיאו בצפייה בתמונה מצולמת בעזרת המסך אין אפשרות להגדלה (פאשלה בגודל האוקיינוס השקט) - זה הפרמטר החשוב ביותר לבחון תמונה לאחר צילום במצלמה דיגיטלית ואחת המעלות החשובות בצילום דיגיטלי - לראות מיד מה עשית. ללא הגדלה אין אפשרות לבדוק חדות ופרטים. לא אהבתי את דחיסת ה JPG שלה, היא משתמשת באלגוריתם דחיסה משונה ורע לדעתי. תוריד דוגמת תמונה שלה מהאיטרנט ותגדיל על המסך. עד נקודה מסויימת (100% ) התמונה מעולה, בקפיצה הבאה של ההגדלה, התמונה "מתפרקת" מיד. מצלמות אחרות לא עושות את זה ואיכות התמונה מדרדרת עם כל קפיצה בהגדלה באופן אחיד ורצוף (ניתן לחיזוי). בקנון לא. זה בבת אחת נעשה רע = מגביל את ההגדלה. חוץ מזה, המחיר שלה גבוה עד גבול הפרוע. בסה"כ היא מצלמה טובה מאוד, אבל לדעתי לא שווה את הכסף, בפרט לניקוניסט, שצריך להתחיל לאסוף את העדשות והאביזרים מהתחלה.

ted

New member
מה פתאום!

החיישן במצלמות האלו בקושי בגודל של 1/2 פריים, ואלמנט ההכפלה שלהם הוא 1.5 (עדשה של 50 מ"מ מזדהה לחיישן כמו עדשה של 75 מ"מ). לקודאק 760 יש כופל של 1.3 והמצלמה היחידה שיש לה כופל 1 (חיישן בגודל פריים) היא הקונטקס - CONTAX הדיגיטלית החדשה, שבינתיים היא וירטואלית. הכריזו עליה לפני 10 חודשים אבל בינתיים - נאדא! (המחיר שדיברו עליה שובר בנקים - משהו בסביבות 7000 דולר...)

k_dov1

New member
שאלתי בגלל

כשדיברת על 1D כתבת שהחישן קטן. אז לא הבנתי. איזה חיישן יותר גדול של 1D או D1/D1X? אגב, ראיתי שקאנון הוציאו עדשה EF16-35 F/2.8 בעקר בשביל הדיגיטל. דב

ted

New member
החיישן של ה קנון יותר גדול מהניקון

D1, והחיישן הפיסי של הניקון D1X בנוי בצורה משונה ומארכת בגודל של 4000X1300 פיקסלים, שבמניפולציית חומרה וקושחה הם מביאים אותו להראות כאילו הוא 3000X1960 (בערך). הוא מזדהה לעדשה בגודל של 24X16 מ"מ,ולקנון יש חיישן בגודל של 27X18 מ"מ, קצת גדול יותר. יש על פני החיישן של ניקון יותר פיקסלים אקטיביים מהקנון אך אני לא בטוח שכולם מגיעים לידי ביטוי. לדעתי, איכות התוצאה הסופית של שתי המצלמות מאוד דומה, למרות ההבדל במספר הפיקסלים. גם ניקון הוציאו מזמן עדשות רחבות מיוחדות כמו 17:35 לטיפול בבעייה של עיוות אורך המוקד ולדעתי זה מאוד מבלבל כי אתה מקבל מעדשה של 17 מ"מ תמונה כמו מעדשה של 26 מ"מ. אתה מצפה לקבל אולטרא רחבת זוית ואתה מקבל "סתם" רחבת זוית עם הבעיות (עיוותים) של אולטרא רחבה... לכן יש יתרון לקנון בגלל הכופל הקטן יותר.

jacob67

New member
קנון 1D

טד היי, אני מתעניין לרכוש את ה 1D. על פיכל המאמרים שקראתי המצלמות של ניקון טובות ממנה לכאורה. כיום ברשותי EOS 1V עם עדשות 350-35 ו - 70-28 2.8. מבחינת עדשות נראה שטוב להישאר עם הקנון אבל לא בא לי לרכוש מצלמה יקרה ונחותה יותר. מה דעתך האם שווה להמתין. יכול ליהיות שקנון יוציאו מצלמת 6 מגה עם פריים 35 מ"מ. תודה עבור חוות דעתך חיים

קנייה מצויינת...

קנייה מצויינת. הסוני 707 היא הקניה מספר אחת במצלמות 5 מיליון מגהפיקסלים ונכון שהניקון 5000 היא אכזבה. חבל! החסרון של הסוני כרוך בכרטיסי הזיכרון. אין תאימות לכרטיסי מיקרודרייב וכרטיסי ה"ממורי סטיק" המקוריים מוגבלים ל 256MB שזה לא הרבה למצלמת 5 מיליון מגהפיקסלים, בעיקר כשיוצאים למסע צילומים ארוך. לגבי הקנון D1: מגבלות יש לכל מצלמה אבל במקרה הזה זה לא יפריע למקצוענים המכורים לקנון לרכוש את המצלמה הזו בהמוניהם. למעשה זה כבר קורה ואין מספיק גופים במלאי לספק את הביקוש. המצלמה מעולה מבחינת צלמי עיתונות ובעיקר ספורט בשל קצב המנוע שמגיע ל-8 תמונות בשניה. מבחינת איכות התמונה. זו נופלת ממה שניתן לקבל מהניקון D1X עם 5.47 מיליון מגהפיקסלים. לגבי המחיר: ירד ב- 500 דולרים בארה"ב ובקרוב ירד עוד. היום ניתן להשיג מצלמת ניקון D1 משומשת במצב מצויין בארה"ב במחיר של 2500$. ובקרוב: בקרוב מאד, ככל הנראה בתערוכת PMA בעוד חודש במיאמי, ארה"ב. מצלמה דיגיטלית חדשה המבוססת על ניקון N80. מחיר? בערך 1800$ בארה"ב.

ted

New member
דני יקירי, עשית אותי עצבני לאללה-

מה אתה יודע על המצלמה עם הגוף של ה N80 ? של מי היא? זרוק לי טיפ... אצטרך בחודש הבא לקנות עוד מצלמה???

לא צריך להתעצבן...

לא צריך להתעצבן. מדובר במצלמה של ניקון. התשובה לקנון D30 ולחובבי ניקון שמבקשים מצלמת ביניים של חובבים מתקדמים שרוצים מצלמה דיגיטלית ברמה בלי לקחת משכנתא. אם ההכרזה תהיה בעוד חודש, סביר להניח שהיציאה למדפים תהיה לקראת הקיץ הקרוב. אין לי פרטים אבל אם מדובר בגוף של N80 או F80 אז לא צריך לנחש הרבה. ממה ששמעתי מדובר בחיישן בעל 4 מיליון מגהפיקסלים. ומצורפת תמונה של כלב צמא שצולמה בניקון D1 להנאתכם.

ted

New member
נרגעתי... מותק של תמונה!

אתה מאמין שניקון יחקו מצלמה בת שנה וחצי של 3 מגא רק יעשו אותה עם 4 מגאפיקסל? נשמע לי משונה בעידן של ה 6 מגאפיקסל וזה אחרי שיצאו כבר עם מצלמת חובבים של 5 מגא... חרושת השמועות שמגיעה לאזני מחברי בחו"ל דווקא מתרכזת על הסיפור של ה D2 עם ה +8 מגאפיקסל בסוף הקיץ. אולי כולכם צודקים... אם המחירים יהיו באמת בסביבת ה 1800 דולר למצלמת SLR דיגיטלית, אז העתיד מקדים את זמנו. צריך לחכות רק עוד חודש ונראה מה יקרה.

עוד פרטים...

אין קשר בין ה D2 לבין ה D80 או איך שיקראו לה. ה D2 תציג ככל הנראה חיישן 6 מיליון מגהפיקסלים וקצב מנוע של 8 תמונות בשניה וקצב שאיבה דומה של הכסף מהכיס. משהו כמו 5500$ להתחלה. ברמת ה N80 אין צורך ביותר מ 4 מיליון מגהפיקסלים להפקת תמונות איכות בגודל 18X24. מצלמה כזו מראש אינה מיועדת למקצוענים או כאלה שמתפרנסים מצילום. חיישן כזה בהחלט מספיק בנתוני השוק של היום וברור שבעתיד הדברים יתקדמו וישתנו. אני יכול להניח שבמצלמה מסוג זה יהיה מנוע של 3 תמונות בשניה, אלמנט הכפלה של 1.5 כמו ב D1/D1H/D1X מבזק מובנה, מסך אחורי מעולה ותאימות לכל עדשות האוטופוקוס של ניקון. מה יותר מזה צריך צלם חובב שלא מתפרנס מצילום. תודה על המחמאות על הצילום של הכלב הצמא.

10101

New member
הראת בתמונה באופן מדוייק

מדוע אני לא לוקח את ילדיי לדשא השכונתי (שלא ידרכו על הככי) ולוקח מים תמיד (שלא ישתו ממקור השתיה של הכלבים). הצילום המצויין שלך הוא תיעוד של גסות רוח וחוסר נימוס של בעלי הכלב כלפי כולנו. אני מרשה לעצמי להניח שאין זה כלבך. הכותב אוהב ומגדל בעלי חיים. חיים

ted

New member
מילה לגבי הקנון 1D :

אני לא יודע אם המגמה של "חטיפה בהמוניהם" תתמשך, אבל קצב היצור הנוכחי של הקנון 1D הוא כ 3500 יחידות לחודש. הם מתכננים להעלות את המספר בכ 25% בזמן הקרוב. רק לשם פרופורציה, ניקון מייצרת מה COOLPIX 995 למעלה מ 50,000 לחודש וסוני מייצרת מה 707 מספר גבוה יותר (שמעתי מספר כמו 70,000 ועולה כל חודש). מעניין כמה ניקון ייצרו מה 5000.... זה נותן פרופורציה על סדרי הגודל של השוק. קצב מכירת המצלמות הדיגיטליות השנה יעלה ב 30% לפחות בהשוואה לשנה שעברה, ומדובר על כמה מיליונים!

k_dov1

New member
מבחינת כמויות יצור

1D - קהל יעד אחר לא? לא יודע אם ניתן להשוות? אני מאמין יותר בהשוואה של 1D מול D1/D1X מה דעתך? דב

ted

New member
נכון!

ניקון "עשתה קופה" רצינית מה D1 וה D1X (כמה עשרות אלפי מצלמות - הם לא מגלים בדיוק כמה) כי לא היו לה מתחרים רציניים כשיצאו עם המצלמות האלו והם כבר שילמו עם ריבית את מחיר הפיתוח, מה שמביא אותי להסביר מדוע עשיתי את ההשוואה הקודמת: תחשוב כמה כסף הצטבר בקופת יצרן המצלמה כדי לפתח את הדור הבא ומאיזה כיוון אתה צפוי לראות את השיפורים הגדולים יותר....

למעלה