עוד שבוע נשרף...

leeloo

New member
עוד שבוע נשרף...

ואני מגיעה והחלפתם רק דף.. יש לי שאלה סתמית כזו - איך מפסיקים לראות את העבר בתור משהו נפלא ומושלם, למרות שכשהוא היה הווה הוא היה רחוק רחוק רחוק ממושלם? איך מתחילים לחיות את הווה בתור המשהו הנפלא, ולדעת שלרגעים הטובים והרעים של העבר היו השפעות בעיקר לחיוב עלינו, שלמדנו והתגברנו והמשכנו הלאה.. ולפאזה שונה לגמרי - עכשיו המזגן מת! הלפ מי! בלי מזגן, אני כלום. אין לנו אפילו מאווררים! מה קורה פה? חודש המוות הקליני למכשירי החשמל?! אבא שלי הציע שנישן כולנו בסלון יחד ונספר צ'יזבטים, שזה יכול להיות מדליק לאללה, רק שכבר שבועיים לא יצאתי למסיבה איכותית, והחוסר ממש ממש מורגש, אז עד שאני חוזרת ממסיבה, כבר בוקר, הם קמים, יש אור, הם עושים רעש, הם רוצים לראות טלוויזיה, ואני לא אוכל לישון + אפספס את כל הכיף של הלילה.. בכל אופן, לא האמנתי, אבל כרגע אני מעדיפה לישון אצל סבתא.. אצלה לפחות יש מאוורר.. לא משנה שהיא חונקת אותי עם החום, העיקר שיש מאוורר.. למה הגוף שלי לא מתאקלם לשום עונה?! ולמה העונות באות בכזו קיצוניות מחרידה? או קור מקפיא כלבים או חום ממיס מזגנים...

דן צ

New member
למה להפסיק לראות את העבר?

אם העבר היה כל כך טוב אז למה להפסיק ולראות אותו? אם הוא עשה לך רק טוב אז כדאי לראותו אותו ולהנות ממנו. הפקת ממנו השפעות טובות, למדת מהעבר דברים שבטח בעתיד ישפיעו עלייך , את יכולה עם אותו העבר לתת עיצות לאנשים שנקלעו לאותו המצב, יש לך ניסיון , לא צריך לוותר עליו. ולעינייני המזגן , טוב שאבא שלך לא הציע שבנוסף לצ'יזבטים גם תדליקו מדורה באמצע הסלון ותצלו מרשמלו...............

leeloo

New member
חשבנו על זה

אבל לא היה לי כוח להתחיל ללכת לאסוף עצים... חוץ מזה, כנראה לא הבנת את כוונתי. אנשים רואים את מה שהיה להם בעבר בצורה לא אובייקטבית, ויש לנו מן זכרון סלקטיבי כזה, שאנו זוכרים רק את הדברים הטובים.. אז מה שאני שואלת בעצם - למה אי אפשר להתנתק מהדברים שקרו פעם? כלומר, לא לחשוב כמה טוב היה בעבר, אלא לחשוב כמה טוב בהווה, וכמה טוב יהיה בעתיד.. אני אתן לך דוגמית - אני מאוד מתגעגעת ללמוד בביה"ס, לא ללימודים עצמם, כי עדיין יש לי זכרון מאוד ברור מזה לשבת ולחרוש 18 בגרויות בחודשיים, אלא לאווירה הזאתי, להפסקה, להיות הכי גדולה, הכי מבינה (בהשוואה לילדים הקטנים ממני בשנה-שנתיים), להיות מודעת למה שהולך סביבי, להיות בטוחה במה שאני רוצה, לא לדאוג דאגות שווא לעתיד, אבל בעצם גם כשהייתי בתיכון נורא דאגתי, אבל תמיד חשבתי שיש עוד המון המון זמן לזה.. לא משנה. פשוט לחשוב על העבר כמו שהוא היה, ולא לזכור רק דברים טובים ולהתגעגע..

dana2909

New member
לא מפסיקים

יש לטבע האנושי מן נטיה כזו לשכוח את הדברים הרעים שקרו בעבר ולזכור רק את הטוב. כמו שאמרו זקני העיר, אצלנו זה לא היה קורה. הנוער של היום.. (למרות שזה קרה והם היו הנוער של אתמול) ובאשר למזגן, הדבר היחידי שיש לי להגיד לך זה , מה הקטע עם מוצרי חשמל. הם מתקלקלים אחד אחרי השני?? קודם המיקרו , עכשיו מזגן! מילא מיקרו, אפשר להזמין אוכל (ואף רצוי) אבל מזגן, זה כבר ענין של שפיות! תברחי..

למעלה