עוד שבוע נותר.

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

Ferenheit

New member
לא נראה לי

שיטה מאפשרת "כנות" מסוימת בקביעת התוצאות של פעולות, ומראית עין אם לא יותר מזה של אובייקטיביות. בחופשיטה דינמית לגמרי (בלי מערכת הקצאת משאבים לפעולות, לדוגמה) המשחק מאבד את האלמט האתגרי הפנימי שלו. יש פחות אתגר שעומד בפני הדמות להתמודד עם קשיים תוך משחקיים, ויותר אתגר חוץ משחקי שניצב מול השחקן שצריך להיות יצירתי בתיאור הסיטואציה - במידה רבה תוצאת הפעולה שלו תלויה בתיאור היצירתי, והרבה פחות בטיבה של הפעולה. כמובן שזו אימרה כללית, והיא לא נכונה לגבי כל המשחקים, השחקנים והקבוצות, אבל היא נראית לי הרבה יותר בכיוון מאשר הטיעון הפסיכולוגי. יש תועלת בשיטה מעצם היותה שיטה. בסכמה המקובלת של GSN (GAME, NARRATION,SIMULATION) השיטה היא הבסיס החזק ביותר של ה-GAME (ולפעמים במידה מסוימת גם של הסימולציה). בלי GAME חסר, לי לפחות, משהו משמעותי במשחק.

Gilgam69

New member
רמאי! שקרן!

אתה כל הזמן מגביל אותי מה לעשות בפורום... לפחות אתה מנסה.

בערך

אם כי אני מעדיף לשחק עם שיטה מאשר בלי - אלמנט ההימור וה"משחקיות" וכו'. יחד עם זאת, אני מעדיף את השיטה שלי רזה, זריזה וגמישה, ולא שמנה, מסורבלת ונוקשה. במו"ד, אני פשוט לא מקבל את הדמות שלי כפי שאני מעוניין לבנות אותה. נכון, כבר אמרו "קח דרגה בזה, ודרגה בזה, ומקצוע יוקרה שם ותקבל מה שאתה רוצה" - משמע, לא באמת אפשר להתחיל לשחק במו"ד בדרגה 1, וכבר ציינו שרוב הקבוצות לא ממשיכות מעבר לדרגה 10. בשיטה שכל-כולה מתבססת על עלייה בדרגות, הייתי אומר שמדובר בפגם מאוד מהותי. מצד שני, בתור שיטה שספר הכללים שלה עוסק רובו ככולו בקרב ועדיין מספק לך שיטת קרב מהמגושמות, המיושנות והמשעממות ביותר שיש בשוק, אני באמת לא מצפה ממו"ד לכלום.

מה עניין חידוש?

אפשר לחשוב שיש טענות חדשות לטובת מו"ד - את אותם לוקשים קראתי כבר בפרסומים משנות השבעים.

Ferenheit

New member
הבעיה היא שזה לא טיעון על מו"ד

ושכל דבר שמתקשר לנושא הופך למטרה לניגוח. זה מעייף.

ogmios

New member
גוועלט...

בסה"כ הערתי הערה תמימה שמרגיז אותי קצת שתחרות שמציעה פרס לא מו"די אלא תלוש קניה שהייתי עשוי להיות מעוניין בו בשביל מוצרים אחרים שכ"כ מייבאת מוגבלת לכתיבה למו"ד, שאני אישית לא נהנה ממנה. no more, no less. אם מישהו רוצה להבין את האמירה שלי בדרך שונה - שיהנה.

למעלה