עוד שאלת EEA FAMILY PERMIT....

republik

New member
עוד שאלת EEA FAMILY PERMIT....

אוקיי, אז אחרי כמה חודשים מאומצים, קיבלתי הצעה לעבודה בבריטניה.
עכשיו הם רוצים לבסס את כל מה שכתבתי להם באפליקיישן שלי, וחלק מזה זה הויזה.
העניין הוא שבגלל שבטופס VAF5 שואלים שאלות שגם עכשיו אנחנו לא ממש יכולים לענות עליהם (העבודה הזו מתחילה בספטמבר, אנחנו התכוונו לעבור באוגוסט אבל אין לנו תאריך מדוייק- שזו אחת השאלות הראשונות בטופס- מה גם שממה שהבנתי כאן בפורום הויזה טובה רק לחצי שנה ואוגוסט זה עוד שבעה חודשים מעכשיו, כך שלא היה טעם להגיש...).
השאלה היא האם יש דרך להסביר את זה לרשויות ולקבל את הויזה כבר עכשיו? האם הדברים האלה חשובים בטופס?
חשוב לציין- אשתי היא האזרחית האירופית, לא אני.

תודה רבה - אתם נותנים הרבה יותר אינפורמציה מאשר אתר ה-UKBA.....

Nobilis

New member
לא מובן

מה זה "הם רוצים לבסס"? מה הם (המעביד) רוצים ממך? שתראה להם ויזה? שתסביר להם למה תהיה לך ויזה בעתיד? מה הדרישה?

אתה מבין שגם אם תקבל את הויזה יהיה כתוב עליה שמותר לך לעבוד, אבל הטווח הוא למשך חצי שנה. המעביד בכל מקרה יצטרך לסמוך על זה שאתה תסדיר את העניין (דרך טופס EEA2) לאחר שתגיע לבריטניה, ושהבקשה תאושר.

republik

New member
לראות את הויזה

זה מה שהם רוצים כרגע
כן ברור לי שהויזה טובה לחצי שנה, אבל ברגע שתהיה הויזה זה כבר יהיה הרבה יותר פשוט- אם אני עובד אצלם בתכנית שמוגדרת לשלוש שנים (כלומר, בוודאות תהיה לי עבודה בעתיד הנראה לעין) בשכר שכבר בהתחלה הוא מעל השכר הממוצע באנגליה עם עדכון שכר שנתי, ואשתי- האזרחית האירופית- מממשת זכויות אמנה בכך שהיא סטודנטית, לשכנע את המעביד שה-EEA2 לא אמור להציב בעיות מיוחדות, לא אמור להיות קשה במיוחד, ובכל אופן מה שבעיקר מעניין אותם זה שאני לא אבקש מהם להסדיר את אישור העבודה (כלומר המסלול הזה שנידון כאן בפורום מדי פעם שלפי מה שהבנתי עולה למעסיק די הרבה כסף).

אז לחזור לשאלה המקורית- השאלה היא אם באמת חייבים לתת תאריך מדוייק להגעה לבריטניה בטופס VAF5 או שאפשר לומר להם "סביבות אוגוסט", או נאמר לכתוב 01.08.2013 ולעדכן את זה מאוחר יותר. כל זה נשמע לי דברים שלא מתאימים לבריטים לאשר האמת מהאינטראקציה שהייתה לי איתם עד עכשיו, אבל זה גם נראה לי מוזר- יכול להיות שרק שבועות ספורים לפני ההגעה שלנו נדע את התאריך המדוייק...
ועוד שאלה שעלתה לי עכשיו- אם אני רושם להם שאני מתכוון להגיע ב-1/8, האם הויזה תקפה מיום ההענקה שלה, או לחצי השנה שמתחילה ב-1/8? אם זו האפשרות השנייה, האם תהיה לי בעיה להיכנס לבריטניה כתייר בתקופה שבין הענקת הויזה ל-1/8?

תודה רבה!

republik

New member
שאלה נוספת- לגבי רישום הנישואין

אשתי (בעלת האזרחות האירופית) היא אזרחית צרפת. מתוך חוסר ידע, לא עשינו את ההליך הנדרש מול השגרירות לפני הנישואין (קבלת האישור בדבר היכולת להינשא ופרסום הנישואין) וכעת עלינו להמציא כל מיני מסמכים - וזה החלק הבסדר.
החלק ה"לא בסדר" הוא שבין המסמכים הללו אנחנו צריכים למלא טופס בקשה לרישום הנישואין (publication des bans, אם הבנתי נכון) שאני לא מוצא אותו בשום מקום, לפחות לא באתר השגרירות.... לך (או למישהו כאן) יש מושג מאיפה מקבלים אותו?
דבר שני, האם זה קריטי בכלל שלאשתי יהיה רשום ב-livret de familie שהיא נשואה בשביל ויזת ה-EEA? הרי נציג תעודת נישואין (שם רשום מספר הדרכון הצרפתי של אשתי), ואם יהיה צורך גם את הדרכון הישראלי (שם כן רשום שהיא נשואה וששמה שונה).
מישהו יודע אם זה קריטי לקבלת האישור?

NishMa

New member
זה לא חובה מבחינת ויזת ה EEA

עבור ויזת ה EEA תדרש להציג תעודת נישואין, וכל מה שדיברת עליו בקשר להרשמה כזוג נשוי מול שגרירות צרפת הוא משהו נפרד לגמרי שלא קשור לתהליך, זה רק בשביל איך אתה רשום מול צרפת
אני לא בטוח לגבי הטפסים הרלוונטים אבל נסה ליצור קשר עם השגרירות הם יוכלו להסביר מה בדיוק צריך, לי בחצי פה אמרו שצריך לעשות משהו בירושלים.. מקווה שזה לא נכון :) אגלה עוד חודשיים שלושה..

NishMa

New member
בלי קשר זה נשמע לי מומלץ

5 שנים אחרי שנרשמת בספר משפחה כזוג נשוי תוכל לבקש אזרחות צרפתית לעצמך (צריך מבחן שפה) , לא מזיק להירשם מי יודע אם תרצה את זה בעתיד

republik

New member
כן אנחנו הולכים לעשות את זה

אבל לפחות זה לא יהיה בלחץ של קבלת הויזה
הבנתי שמי שעושה את זה בצורה העקומה (כלומר, נרשם בדיעבד) זה יכול לקחת חודשים עד שהעדכון מתקבל. וזה היה מאד בעייתי מבחינתנו...

NishMa

New member
יש צורה אחרת? :)

הבנתי מהם שבאים רק אחרי שמתחתנים, עם תעודת נישואין, (כלומר -... בדיעבד ..) ונרשמים בתהליך שלגביו אין לי את הפרטים, אולי כולל איזה ביקור בירושלים אולי לא.. - בכל מקרה, עם סיום התהליך והגשת הניירות שלו, מחכים 2-3 חודשים עד שהאישורים מגיעים חזרה לשגרירות. אגב רק אתם יכולים לאסוף את זה מהשגרירות, אם אתם עוברים ללונדון בכל מקרה, אולי שווה לכם כבר להרשם לשגרירות שם (אישתך באה עם הכרטיס קונסולרי ומבקשת פשוט להעביר את התיק שלה מישראל לשם)

republik

New member
לפי האתר שלהם

אמורים לבוא לפני הנישואין (אם זה בישראל- חודש לפני החתונה עצמה) ולקבל מהם תעודת "אישור על יכולת להינשא" ואז באים אחרי והתהליך יותר פשוט.

NishMa

New member
אה מעניין, בדיוק הייתי בשגרירות,

דיברתי איתם על עניין זה בדיוק - לא אמרו לי שום דבר כזה על להודיע מראש, אמרו ברגע שיש תעודת נשואין, לבוא איתה ועם הבת זוג, ולהירשם..

republik

New member
רגע שאני אבין

רצית שהם יעזרו לך?.... אפילו בשגרירות האמריקאית שמהניסיון שלי כאזרח היא יחסית יעילה ומועילה לא מנסים לעזור
אם אתה לא מסביר לפקיד מה מגיע לך ומה הוא צריך לעשות הוא פשוט לא יעשה את זה

NishMa

New member
הייתי שם להוציא ת.ז. ושאלתי על זה בדרך,

עובדת שם חברה ככה שהיא יותר ששה לעזור
אבל נתקלתי שם באנשים שהיו נחמדים גם מהתחלה בלי שידעו שאני מכיר את זה וזה

NishMa

New member
הנטיה שלי היא לסמוך על האתר,

אני אנסה לברר עם המכרה שם על העניין הזה ואדווח פה

republik

New member
יש לי עוד שאלה...

אחד המסמכים שצריך להגיש כדי לרשום את הנישואין הוא טופס בקשה לרישום הנישואין
יש לך מושג איפה משיגים את הטופס הזה?... באתר של השגרירות אין אותו...

תודה רבה!

ליאת59

New member
רישום נישואין בשגרירות הצרפתית

היי

עברתי את התהליך ממש לאחרונה אז אני אשמח לעזור.
את כל תהליך הרישום והוצאת הליברה דה פמי אפשר לעשות בשגרירות בתל אביב, אין צורך לנסוע לשם כך לירושלים. מה שכן, צריך לאשרר את תעודת הנישואין במשרד לשירותי דת ובמשרד החוץ בירושלים. אפשר לעשות את זה בדואר אבל זה מאריך את כל התהליך באלוהים-יודע-כמה-זמן (אנחנו העדפנו לנסוע לשם פיזית). הנה פירוט התהליך:

1. נסיעה לירושלים (או שליחה בדואר) של תעודת הנישואין למשרד לשירותי דת לחותמת אישרור (רחוב כנפי נשרים 7, קומה 2, גבעת שאול, ירושלים. טלפון לתיאום: 02-5311031). אח"כ נסיעה למשרד החוץ בירושלים לחותמת אפוסטיל (בתשלום 32 שקלים נדמה לי. http://www.mfa.gov.il/mfaheb/sherut/mismachim tziburim/).

2. הוצאת תעודת לידה דו לשונית עבורך - אפשר לבקש ממשרד הפנים והם שולחים בדואר או ללכת להוציא פיזית מהסניף הקרוב (http://www.piba.gov.il/Subject/RegistryAndPassports/DifferentCertificate/Pages/TeudatLeyda.aspx).

3. רכישת מעטפה A5 עם בול 10 שקלים (שליחת המסמכים לצרפת).

4. קביעת פגישה בשגרירות (אפשר דרך האתר או להתקשר, אבל הם לא עונים בימי רביעי). להביא כרטיס קונסולרי, דרכון, ליברה דה פמי- כל מסמך שיש לכם בעולם (מניסיון שבכל פעם צץ מסמך אחר שהיה חסר לי...). להביא דרכון ישראלי שלך. חייבים נוכחות של שניכם.

5. הכי חשוב: להתאזר בסבלנות אין קץ ולצפות לטרטורים ולהתעללות :) אגב, אני מאוד מקווה שנרשמתם ברבנות שנמצאת בעיר לא שנויה במחלוקת, כי אחרת צפוי לכם תהליך גרוע הרבה יותר.

בהצלחה!
אם יש שאלות אני כאן.

republik

New member
אצלנו זה יהיה קצת שונה אני מניח

אנחנו לא התחתנו בישראל (וככל שאני יותר שומע על התהליך של חתונה בישראל, אני יותר מודה לאשתי על הרעיון הזה), כך שעל תעודת הנישואין שלנו כבר יש אפוסטיל (של קפריסין) היינו צריכים את זה כדי להירשם במשרד הפנים.
אני מניח שזה אומר שלא צריך לנסוע לי-ם?

ליאת59

New member
במקרה כזה אתה צריך לשאול בשגרירות...

יכול להיות שכל התהליך שכתבתי לך בכלל לא רלוונטי למקרה שלך.

מיגרלי

New member
שאלת תם - איזה שם רשום בדרכון הצרפתי שלה?

אני כבר לא כ"כ זוכרת, אבל לא בודקים שהדרכון האירופאי כולל איזשהו איזכור על הנישואים? אבל אולי אין קשר. ותברר טוב טוב כמה זמן לוקח להעביר תיק מישראל לאנגליה.
נדמה לי שחברה אמרה שזה לוקח המון זמן.

למעלה