עוד שאלת מיסוי

slicedbread

New member
עוד שאלת מיסוי

בקצרה עד כמה שניתן - עברתי ב2018 מישראל והרווחתי בארץ סכום מסוים (נניח 20K$ - עליו שילמתי מס בארץ). בארה"ב הרווחתי נניח 60K$, עליהם שילמתי מס מהתלוש כמו שצריך (כלומר בW2 לי יש dependent יחיד, ולאשתי אין Dependents בכלל. W2 על גבול ה"פסימי" כדי שיקחו "יותר", אם בכלל).
המספרים כמובן לא מדויקים, אבל רק לשם המחשה.

יצא לי שאני חייב מס לארה"ב (כמה מאות דולרים) - מאוד מוזר כי עבדתי רק חלק מהשנה וחשבתי שהמס בארץ יקזז את ה"חוב" (שלא חשבתי שיהיה). הרו"ח אמר שהמס בארץ לא מקזז מס מארה"ב, ועצם זה שקיבלתי 20K$ בארץ מהכנסות, זה מעלה את מדרגת המס שלי. כלומר, המצב הוא כאילו הרווחתי סה"כ 80K$ ב2018 אך שילמתי (בערך) על 60$K.

נשמע הגיוני?

vinney

Well-known member
מה השאלה?

אני אנחש שאתה שואל ״למה״ לגבי ההסבר שקיבלת מהרו״ח, ואני אנחש גם שהגשת dual status ל2018.
&nbsp
dual status אומר שחלק מהשנה היית תושב (החלק השני), וחלק מהשנה לא היית תושב (החלק הראשון). חלק בו לא היית תושב ההכנסה שלך לא ממוסה בארה״ב, ולכן המס ששילמת בארץ על ההכנסה הזאת לא מתקזז מול המס בארה״ב - כי אין מס בארה״ב.
&nbsp
החלק בו כן היית תושב כן ממוסה בארה״ב, אבל מדרגות המיסוי נקבעות לפי סך ההכנסה ומתעלמות מהחלוקה לחלקי השנה. לכן ההכנסה שלך בארץ נכנסת לחישוב מדרגות המס (אבל לא לחישוב המס עצמו). לכן המס שנוכה לך בW2 (שחושב מתוך הנחה שזאת ההכנסה היחידה שלך במהלך השנה) לא הספיק על אף ה״פסימיות״ שלך בW4.

slicedbread

New member
הבנתי - תודה. עוד שאלה

האם יש אפשרות איכשהו להגיש על כל השנה? אני לא יודע מה הרו"ח בדיוק עשה אבל עושה רושם שהוא הלך עם הגישה הזו. השאלה האם קיימת עוד אופציה ואולי אבקש ממנו לעשות "סימולציה" ולראות אם עדיף לעשות את זה אחרת (אם זה בכלל אפשרי במצבי).
כל זה נראה לי מוזר רק כי בסופו של יום לא עבדתי במשך כל השנה, ושיערתי שהתשלום מס הגבוה (יחסית) בארץ יעזור לי ולא ידפוק אותי (ויעלה לי את מדרגת המס).

slicedbread

New member
אני אחדד ואפקס; האם זה המצב בד"כ עבור מי שעובר במהלך השנה?

האם זה המקרה הנפוץ של מי שעובר באמצע שנה? אני יודע שכל מקרה לגופו ולכולם יש/אין מניות, נכסים, הכנסות וכו', אבל עבור בני זוג עם הכנסות מהארץ עד רגע העזיבה, והכנסות רק בארה"ב לאחר העזיבה, האם בדרך כלל בסוף השנה נוצר חוב לIRS?

vinney

Well-known member
כן, זה המצב הסטנדרטי

בתנאים מסויימים אפשר להגיש על כל השנה כתושב, ולנסות להתחשבן על המס הזר. תזכור שההתחשבנות הזאת היא גם יחסית לכלל ההכנסה ולא בהכרח 1:1, בהחלט יכול להיות מצב שתזדכה על הרבה פחות מס ממה ששילמת בארץ בפועל ותצא בהפסד. אתה יכול לבקש מהרו״ח שלך לעשות לך כזאת סימולציה אם זה בכלל אופציה עבורך.

למעלה