תלוי למה אתה קורה "ביואינפורמטיקה"
תחת השם "ביואינפורמטיקה" מתחבים למעשה 2 מושגים: 1) כתיבת תוכנות מחשב לצרכי האנליזה הבעולוגיה. לצורך זה בהחלט נדרש ידע רחב מאוד במדעי המחשב וידע פחות מעמיק (אבל עדיין צריך אותו) בתחום הביולוגיה. 2) שימוש בכלים ביואינפורמטיים לצורך מחקר ביולוגי. לצורך עיסוק כזה נדרש יותר הידע הביולוגי וידע ביישומי התוכנות וידע פחות מעמיק במדעי המחשב. אני מכיר אנשים שהגיעו לתחום הזה מכיוון הביולוגיה ולא מכיוון של מדעי המחשב. מבחינת מסלולי הלימוד - קיימים מסלולי לימוד לתואר ראשון בביואינפורמטיקה/ביולוגיה חישובית לפחות ב- 3 מוסדות לימוד - טכניון, אוניברסיטת בר-אילן ואיניברסיטת תל-אביב (נראה לי שיש גם באוניברסיטה העברית, אבל אני לא בטוח). לתואר שני יש מסלול כזה במכון ויצמן (אולי גם בטכניון - כדאי לבדוק). באוניברסיטת בר-אילן יש מסלול בביולוגיה חישובית לתואר שני, אבל הוא עדיין לא קיבל אישור של מל"ג. בבחירת מסלול הלימוד גם תקח בחשבון את הדברים שכתבתי בתחילת ההודעה. למשל, עד כמה שידוע לי (אבל כדאי לבדוק שוב) המסלול בביולוגיה חישובית באוניברסיטת בר-אילן נותן יותר בסיס ביולוגי מאשר תואר בטכניון ששם עיקר התואר זה מדעי המחשב. באוניברסיטת תל-אביב מדובר בתואר דו-חוגי. ברוב תחומי הביולוגיה תואר ראשון בד"כ לא מספיק כדי לעסוק בעבודה רצינית ובעיקרון ניתן גם לעשות תואר ראשון בביולוגיה/ביוטכנולוגיה ואז לעשות תואר שני בביואינפורמטיקה. אבל רוב הסיכויים שתצטרך לעשות הרבה השלמות מבחינת הבסיס במדעי המחשב וההשלמות לא קלות. אם אתה יודע מראש שזה התחום שלך, אז עדיף ללמוד תואר ראשון בביואינפורמטיקה או לשלב לימודי ביולוגיה עם מדעי המחשב. כמאט תמיד אפשר להמשיך מביואינפורמטיקה לביולוגיה "רטובה" וההפך זה הרבה יותר קשה.