עוד שאלות...

strangemily

New member
עוד שאלות...

כבר שאלתי פה מספר שאלות, אבל לא נענתי לגמרי ויש לי עוד כמה, אז הנה : *מה ההבדל בין פוקט PC לפאלם (כבר שאלתי את זה והתשובה היתה "אין ספור")? *מה זה אייפאק ? *מה זה BT ? *אם ברצוני לקנות מכשיר, וחשוב לי לראות סרטים, לשמוע מוזיקה וכו' אבל אני לא הרבה בבית כך שאני צריכה כמות נרחבת של זיכרון, איזה מכשיר מומלץ לי לקנות? בתודה מראש

2cookie

New member
עוד תשובות...

*כמו ההבדל בין מרצדס SLK למאזדה RX8. *ליין מחשבי כף היד של HP בהווה, של קומפאק בעבר. *קיצור של BlueTooth- השן הכחולה, שמאפשרת למכשיר תומך להתחבר למכשיר אחר להעברת קבצים וכדומה ברדיוס של 10 מטר, ואפשר גם להוסיף באמצעותה אביזרים כגון מקלט GPS, אוזניה אל חוטית ולסנכרן את המכשיר למחשב ללא חוטים. *HP IPAQ 2210, מכיוון שכולל חריץ CF שמוזיל את עלויות הוספת הזיכרון. הוא גם די חזק והמסך שלו סביר.

י-וס-י

New member
ההבדל בין פאלם לפוקט

זה כמו בין מרצדס לב.מ.וו. לכל אחד יש יתרונות וחסרונות.

mikeoreli

New member
שניכם טועים

הכל תלוי בצרכים ובמכשירים. עם כל הכבוד, הT3 של פאלם יותר טוב מה1940 של HP ואחרים. לעומת זאת ה4700 של HP טוב יותר מכל פאלם. הכל שאלה של צרכים, תקציב והעדפה של צורת ממשק זו או אחרת. יש כאלו שמעדיפים את הממשק של פאלם ויש כאלו שמעדיפים את הממשק של הפוקט פיסי. אתה ציינת שאתה רוצה יותר זיכרון. יותר זיכרון = יותר כסף וכמו שקוקי אמר CF הוא הזיכרון הכי משתלם. בגלל שמכשירי פאלם עם CF קיימים רק מתוצרת סוני והם גם כך יקרים, האלטרנטיבה שלך היא פוקט פיסי. לגבי המכשיר עצמו, השאלה היא כמה אתה רוצה להוציא. אם אתה רוצה כמה שפחות, קנה את ה2210 של HP. אם אתה רוצה כמה שיותר, קנה את המלך (ה4700), אז תצטרך לוותר על כ650$ אם יש לך חבר'ה שיכולים לקנות לך אותו בארה"ב ולהעביר לך אותו דרך המכס ולוותר על השליחות.

strangemily

New member
קודם כל תודה על התשובות...

הממ... אין לי ממש חברים שנוסעים לארה"ב, אז אם כך אני מניחה שאני אלך על ה2210, אתם יכולים לפרט יותר מה הוא מאפשר? והCF, מה סדר גודל של מחירי הכרטיסים? ועוד דבר, בקשר לwifi, עדיין לא הבנתי איך זה עובד, הבנתי שצריך התקן במכשיר, ב2210 יש התקן כזה? ומה הקטע עם המקומות בת"א וירושלים שמדברים עליהם? אשמח אם אפשר לפרט יותר על הטכנולוגיה הזאת וגם איך הכסף נגבה עבור השירות אם זה עובד באיזורים ? *אגב, אני בחורה.

mikeoreli

New member
אם כך...

ה2210 היא בחירה טובה, רק כדאי שתחכי עוד איזה שבועיים לירידה במחירים. המכשירים החדשים אמורים לצאת בטווח הזמן הזה ולהוריד את מחירי המכשירים הקיימים. לגבי CF, השאלה היא גודל הכרטיס. תכנסי לwww.zap.co.il (מנוע השוואת מחירים) ותנסי שם. בעיקרו, כרטיס 128 מ"ב לא צריך לעלות יותר מ160 ש"ח. הגדלים מגיעים לעד לכמה ג'יגות. הבדלי המחירים נובעים מיוקרתה של החנות, המוניטין של היצרן, מהירות הכרטיס וגודלו. לגבי WIFI ב2210 - אפשר לקנות בכ60$ כרטיס WIFI שמתחבר לכניסת הCF או SD. לגבי המקומות שעליהם מדברים - במקומות אלו יש מה שנקרא: "נקודות חמות" או Acces Point או AP בקיצור או Hot Spot. נק' אלו הם משדרים אשר מחוברים לרשת אשר מחוברת לאינטרנט. לגבי תשלום. רוב הנקודות החמות הציבוריות בארץ הן חינמיות ונועדו לשרת לקוחות. כמו לשבת בבית קפה ולגלוש באינטנרנט.הנקודות מפורטות באתר www.pocketpcfreak.com תחת "משאבי הפריק". לרוב, הרשתות הן פרטיות ואמורות לשמש את בעלי הנקודה. אך יש כאלו ששוכחים לסגור אותה לאנשים אחרים וכך יש טפילים שיושבים על הרשת. זה למעשה כמו ללכת אליך הביתה ולמתוח כבל אל המחשב שלהם. כמובן שיש אנשים פרטיים שמאפשרים לגשת לאינטרנט דרך הרשת שלהם כשירות לזולת. בכל מקרה, אני מצטער שהתיחסנו אליך כאל מישהו ולא כאל מישהי. פשוט הרוב המוחץ של המשתמשים הקבועים הם בנים ורק איילת היא הבת היחידה. לכן אנו ישר נוטים להניח שהגולש הוא בן ולא בת. בכל אופן, נשמח לענות אם יש לך שאלות נוספות.

strangemily

New member
תמיד יש עוד שאלות...

*לא כבר עדיף לקנות מכשיר עם wifi מובנה? כאילו, הפרש המכירים הוא יותר גדול מ60 $ ? *אם זה מתחבר ליציאת הCF אז זה אומר שלא יכול להיות בפנים גם זיכרון באותו זמן? יש רק יציאת CF אחת? *זה בטוח לקנות מכשיר "מחודש" כמו שמוכרים בהרבה אתרים ? *ושאלה אחרונה... בהרבה אתרים כותבים "כולל עברית חוקית" זה אומר שיש עברית לא חוקית? זה בסדר
לא ממש מפריעה לי ההתחיסות בלשון זכר, פשוט חשבתי שכדאי לציין...

2cookie

New member
1. נכון לעכשיו, אין מכשיר המשלב

גם שן כחולה, גם WIFI, גם CF וגם SD. ה2210 הוא הפיתרון הכי קרוב, כרטיס WIFI עולה בארץ 340 שקל וזו לא הוצאה נוראה כלל. 2. נכון, אבל יש עוד יציאה- SD, לכרטיסים קטנים יותר כך שאת יכולה לשים 2 כרטיסי זיכרון בו זמנית. 3. לא הייתי מתעסק עם זה במחשבי כף יד. ייתכן מצב שמכשיר נפל למים, חזר לעבוד וישבוק חיים זמן קצר לאחר הקניה, אם האחריות בכלל תהיה תקפה. 4. זה לא לפורום. אבל בעיקרון אף אתר שמכבד את עצמו לא ימכור מכשיר עם עברית פרוצה וברובם ידרשו על עברית תוספת של 250 שקלים.

strangemily

New member
מחירים

מה טווח המחירים הסביר לקניית 2210? הסתכלתי בזאפ ויש שם טווח מחירים גדול מאוד, בין 2000 ל4000 שקל בערך...

raananta

New member
שימי לב לכך שהמחירים הגבוהים

כוללים בתוכם GPS ועוד אביזרים שמייקרים את הערכה כולה. מחיר המכשיר "נקי" (ללא תוספות) אמור לעלות בין 2000-2200 ש"ח. עברית: 250-400 ש"ח ובמקרה זה שווה לעשות סקר שוק שכן החיר המומלץ לצרכן לעיתים גבוהה ממה שניתן למצוא בחנויות. כרטיס הרחבה... זה כבר תלוי צרכים. בקיצור מה שיקבע זה מחיר שירות ואמינות המוכר.

2cookie

New member
הוא נכה לחלוטין..

המכשיר גדול, הביצועים עלובים וBT לא יכול לפעול באותה העת שהWIFI פועל. (ויש לזה המון שימושים!)

AYELET1

New member
מיקו ../images/Emo3.gif

לא כתבתי שלפוקט יתרון על פאלם
אלא שאם כבר יש דסטינייטור, ונגזר על האומלל ללכת עם פוקט , כי אין מפות ישראל ל-GPS שלא לפוקט (וההסבר נעוץ בהסבר שכתב סער- זכויות לחברות מסויימות על מפות אלו) אז במקרה זה עדיף מסך גדול , בו רואים היטב את המפה

mikeoreli

New member
?????

א. strangemily היא בת. ב. היא לא הראתה שום רצון בדסיטנטור. ג. למיו 558 אין מסך יותר גדול, יש לו 3.5" סטנדרטי. ד. לעיתים, כאשר מישהי כותבת שיש ייתרון לדברים גדולים אז בדרך כלל מתכוונים ל... ולכן ה
.

AYELET1

New member
../images/Emo6.gif

אני מוחה... ככל פוליטיקאי טוב: דברי הוצאו מהקשרם

mikeoreli

New member
המכשיר אכן גדול

לפי מבחני Benchmark וביקורות אחרות שקראתי אכן ביצועיו נחותים מול ה5550, ה2210 וה4150. אך כתבת שאין כרגע מכשיר כזה. אבל אופס, יש! זהו שהוא גדול ועם ביצועים נחותים לא קובע שהוא לא קיים.

למעלה