עוד שאלה

alond

New member
עוד שאלה

בפתיל אחר שאלתי האם זה חוקי לקיים יחסי מין עם נערה בת 14-16 ועניתם לי שלפי לשון החוק אסור (למרות שיש סייגים מסויימים. עזבו אותם). נאמר לי בתגובה (פורום חופש) שהיועץ המשפטי הוציא הוראה לא לתבוע במקרים בהם הייתה הסכמה. האם זה נכון? או האם זה לא נכון? אנא, שיענו רק מי שיודע שזה נכון או שיודע שזה לא נכון. אגב, שאלה זו היא תאורטית לחלוטין והיא נובעת מוויכוח שיש לי בפורום חופש.

igalgolan

New member
איני יודע

1. איני יודע על הנחיות של היועץ המשפטי למשטרה ו/או לפרקליטות. 2. על מנת שהמשטרה תחקור צריכה להיות תלונה. את התלונה יכולה להגיש הנערה (למשל אחרי מריבה), העובדת הסוציאלית (כשיתברר שהנערה בהריון), ההורים (לאחר שחשדם יעלה מהערה שהנערה תאמר) ועוד רשימה ארוכה וסיבות אזוטריות עוד יותר. 3. גם שישנה הנחיה של היועץ לתת לתחום מסוים משקל נמוך בסדרי העדיפות כאשר ישנה תלונה מפורשת ניתן "ללחוץ" על המשטרה לקיים חקירה (כולל על ידי פניה לבג"צ). אם כל זה לא משכנע אותך אולי תתחשב בטובת הנערה? יגאל גולן

alond

New member
אוף!

ביקשתי ספציפית תגובות ממי שיודע! בניגוד למישהו שלא יודע! דבר שני, אם היועץ המשפטי נתן הוראה לא לתבוע מקרים בהם יש הסכמה אז אני מניח שהנערה לא זו שמגישה את התלונה. בנוסף, חקירת משטרה לא מעניינת אם אין תביעה בסוף ולא תהיה אם המשטרה תדע שהיה בהסכמה ואם אכן יש הוראה של היועץ המשפטי. דבר שלישי: מה זה לעזאזל תתחשב בטובת הנערה? מאיפה הפליטה הזאת? אמרתי בפרוש שהשאלה הזו היא תאורטית!! אין לה (עד כמה שידוע לי) קשר למציאות שלי. אין איזה בת 15 ברקע שאני או הבחור שהתווכחתי איתו רק מחכים לרשות "ללכת" עליה! השאלה היא על העובדות בארץ. יש? אני חוזר על בקשתי: אנא. שיענה רק מי שיודע.

למה אתה מגיב כך? ../images/Emo104.gif

ענה לך יגאל למיטב ידיעתו. גם אני לא יודעת על הוראה כזו של היועץ המשפטי, העובדה שאני לא יודעת והוא לא יודע יכולה ללמד על אחת משתים: או שההוראה לא קיימת, או שאנחנו לא יודעים על קיומה. לטעמי, גם אם ההוראה קיימת, לא הייתי מסתמכת עליה, בשל גיל המסכימה, ומהות ההסכמה - וכן אני מבינה שמדובר בתאוריה, ולא "בלמעשה". בגיל הזה, ההסכמה מהסוג הזה, יכולה בהחלט להתפרש מאוחר יותר על ידי אותה נערה (אולי אפילו ילדה) כהסכמה שהושגה בסחיטה (בין אם רגשית ובין אחרת). יכול להיות שהנער הלהוט להשיג את רצונו, מפרש איתותים של הנערה כהסכמה והם למעשה דרך לא בוגרת להגיד אני לא רוצה. אז גם אם יש כזו הוראה, הגם שהיא לא בידיעתי, לא הייתי מייעצת לאף בחור להסתמך עליה. ובעצם זה מה שיגאל אמר לך. מועדים לשמחה.

alond

New member
אני חוזר ומדגיש!

הסוגייה היא תאורטית. כלומר (בניגוד למציאות) אני מניח שהכל ידוע לכולם. כלומר ידוע שהנערה הסכימה. ידוע שהסכמתה לא הושגה באמצעים לא כשרים. ואני חוזר ומדגיש: אין נערה ברקע. אין. אני מתנצל על זה שנשמעתי תקיף אבל מה שרציתי לקבל זה אישור או הכחשה שקיימת הוראה כנ"ל ולא "לא ידוע לי שיש כזאת" אלא אם כן אתה עו"ד שמכיר את התחום הספציפי הזה טוב ואז אם אתה לא יודע על הוראה כזו אז באמת יש סבירות גבוהה שאין כזו. לצערי אני לא יודע אם את או יגאל (סליחה עוד פעם) עו"ד שמנוסים בתחום זה ולכן אמירתכם שאינכם מכירים הוראה כזו אינה מהווה סבירות גבוהה בעיניי. אני אשמח אם אתם כן מומחים שכן אני חושב שאין כזו הוראה וזה יהיה חיזוק ניכר בוויכוח.

ציפי ג

New member
אני לא מומחית בתחום ../images/Emo104.gif

ואם זו שאלה כל כך תאורטית, אני מציעה שתשאל באתר המשטרה. אולי הם יודעים תשובה. מועדים לשמחה וחג שמח.

alond

New member
ניסיתי קצת אבל... ../images/Emo7.gif

חיפשתי אבל לא ראיתי איפה אפשר לשאול שאלות כאלה.

למעלה