עוד שאלה

itzik666

New member
עוד שאלה

מישהו פה יודע מזה "kook sol won" אני לא בטוח שכתבתי את זה כמו שצריך

itzik666

New member
ואללה זה הכינוי שלך?

האמת שאלתי את זה בגלל שהיה איזה אחד כושי בפרייד (זה הסדרה של הפיצוצים) שהיה כתוב לו את זה על החולצה רגע זה מה שאתה לומד עכשיו ואיך זה קטלני?

h a p k i d o

New member
אני לומד סגנון טיפה יותר "חזק"

בומוואקואן אין לי מושג איך זה באנגלית

bennyTKD

New member
על קוק-סול-וואן, והכושי בפרייד ../images/Emo70.gif

בוא נתחיל עם שאלתך לגבי קוק-סול-וואן, ואחר כך נוסיף קצת (בטח קצת...) לגבי איזה אחד כושי בפרייד... (רק הערה קטנה רק למקרה שאנשים לא בטוחים אם אני צוחק או לא - כל מה שאני כותב פה לגבי הכושי אמת לאמיתה). באופן כללי הפקידו הינה אוסף של שיטות לחימה קוריאניות, שאחת מהן היא קוק-סול-וואן. בארץ יש 2 מורים שמלמדים שילוב של הפקידו עם קוק-סול-וואן (Hapkido Kuk Sool Won). אחד הוא גיל אברהם (שכותב פה לפעמים בפורום תחת הניק gil_hapkido_kuksool) שמלמד ברמת גן. השני הוא המורה של גיל, שמלמד בירושלים. לגבי מה ש- hapkido (אסף) לומד, מדובר על שילוב של הפקידו עם ולה-טודו. הולה-טודו (vale-tudo) אינה בדיוק שיטת לחימה, אלא סוג של זירות לחימה שבהם "הכל מותר" (משהו בסגנון UFC, PRIDE וכו') בברזיל. ברור שבפועל לא הכל מותר, אבל יש מעט חוקים ואיסורים יחסית. לכן, למיטב הבנתי, מה שאסף לומד מהמורה הברזילאי שלו שונה מאוד ממה שגיל מלמד. משפחת גרייסי, שפיתחה את ה- BJJ (ג'יאו-ג'יטסו ברזילאי) היתה מתחרה הרבה בזירות ה- vale tudo בברזיל. שאלתי פעם את אסף על השיטה שלו, אך חוץ מלתת את הלינק לאתר הוא לא ידע לספר הרבה. הוא רק הוסיף שהמורה הברזילאי שלו משלב טיפה טכניקות של קפואירה בשיטה שלהם. וכיוון שהזכרנו את UFC ו- PRIDE, בוא נענה לך באותה הזדמנות על איזה אחד כושי בפרייד... אתה מדבר, כמובן, על גרי גודרידג'. מדובר בבחור שחום-עור (נו, טוב, כושי...), שרירי מאוד, במיוחד בחלק הגוף העליון שלו. הוא התחיל את הקרירה שלו בזירות ההיאבקות בזירת UFC, ושם הוא אכן עלה עם גי שחור של קוק-סול-וואן. הוא הופיע כמה פעמים ב- UFC וכמה פעמים ב- PRIDE ובזירות אחרות. בחלק מהפעמים הוא היה עם גי, ובחלק בלי. ועכשיו בוא נהרוס לך, ולעוד כמה פה את המיתוס - מה שהוא הציג שם זה לא קוק-סול-וואן. גרי היה בעבר איזה מיליון פעם אלוף יפאן (או אלוף העולם, אני כבר לא זוכר) בהורדת ידיים (והוא אפילו מופיע לשניה בסרט של סילבסטר סטלון - "מעבר לשיא"). כשהתחיל ה- UFC הוא ישב עם חברים שלו וראה את זה בטלויזיה, וכזכור הטורנירים הראשונים היו די אלימים שם, וחברים שלו אמרו לו שנראה להם שגם הוא יכול לנצח שם. למותר לציין כי עד לאותו רגע לא היה לו שניה ניסיון בזירת האבקות כלשהי (חוץ מהורדת ידיים). גרי הלך למועדון אומנויות לחימה ליד הבית שלו, שבמקרה היה של קוק-סול-וואן. היה להם שם איזה בחור שהתאמן לקראת ה- UFC, וכולם שם אספו כסף כדי לשלוח את אותו בחור להתחרות ב- UFC. גרי שאל אותם "אם אני מנצח את הבחור שלכם אתם שולחים אותי במקומו", והם אמרו כן (בטח בגיחוך...) וגרי נכנס לזירה במועדון וניצח אותו כמו כלום (כבר אמרנו שמדובר בסוס לא קטן, כן?!). הם שלחו את גרי לקחת כמה שיעורי קוק-סול-וואן, כדי שהוא יוכל להגיד שהוא למד קוק-סול-וואן (הוא פשוט לא יגיד כמה זמן הוא למד...), וראש השיטה שלהם נתן לגרי דאן 4 בקוק-סול-וואן (אמיתי, עם תעודות רשמיות) כדי שייצג את השיטה שלהם ב- UFC. לכן, גרי עלה בתחרויות הראשונות עם הגי של קוק-סול-וואן. אבל אם תסתכל טוב על איך שהוא מתמודד שם, תראה שאין לו מושג מהחיים שלו בקוק-סול-וואן (או באומנות לחימה כלשהי). הוא פשוט משתמש בכוח הרב שלו. ברור שאחרי כמה שנים שהוא התחרה בזירות, גם הטכניקה שלו קצת השתפרה, אבל עדיין - כל הידע שלו בקוק-סול-וואן מסתכם בכמה שיעורים בודדים שהוא לקח. במילים אחרות, בפועל אמנם יש לו דאן 4, אבל מבחינת ידע הוא עדיין חגורה לבנה. לכן אחרי כמה זמן הוא כבר הפסיק לעלות לזירות עם הגי של קוק-סול-וואן. בני

הפקידו אינה כוללת בתוכה קוק סול וון

הפקידו הינה אוסף של שיטות לחימה (למעשה לא שיטות אלא רק טכניקות), ביניהן כמה קוריאניות. קוק סול וון שיטה נפרדת, הטוענת לאיחוד של 31 שיטות לחימה של המשמר המלכותי של קוריאה (זהו בדיוק משמעות השם).

bennyTKD

New member
תודה על התיקון, ושאלה

גיל, אם אני לא טועה, אתה אמרת פעם איזה משפט (משהו שמתאים לקורס בלוגיקה...) כמו: כל קוק סול וואן הוא הפקידו אבל לא כל הפקידו הוא קוק סול וואן. יכול להיות מאוד שאני משבש את המשפט, אבל אתה יכול לתת אותו שוב ולהסביר אותו שוב? כי הוא גרם לי לחשוב שקוק סול וואן היא חלק מהפקידו. בני

המשפט שאמרת נכון, למרות שיש כאלו

שיטענו (ואלו במיוחד מאיגוד הקוק סול העולמי) שקוק סול אינו הפקידו בשום אופן ואין שום קשר ביניהם. אבל ניתן לסתור את העובדה שאחד ממייסדי הקוק סול וון מודה שהוא למד אצל צ'וי יונג סול וקיבל ממנו דאן 3 ? הוא טוען גם שאחיו (מאיגוד הקוק סול העולמי) למד אצל מאסטר צ'וי. לכן אין לי ספק בכך שקוק סול וון, אחד ממקורותיו הוא הפקידו, והאחים שייסדו אותו לא יכלו להתעלם מהידע העצום שרכשו ממאסטר צ'וי. את זה ניתן לראות בטכניקות ועל כך אי אפשר להתווכח. אם תקרא את התשובה שלי להודעה המקורית של שרשור זה תבין יותר. גם מבחינה כרונולוגית, הפקידו נוסד מעט לפני קוק סול, אז לא ייתכן שקוק סול שולב בתוך הפקידו, ולכן גם לא כל הפקידו הוא קוק סול. ישנן טכניקות בקוק סול (בעיקר ידיים) הדומות מאוד לסגנונות של שאולין, דבר שאין בהפקידו. אם תסתכל על ההיאנג (פורם) של קוק סול, הוא דומה לסגנונות סיניים. עדיף לומר קוק סול וון הוא הפקידו ולא "כל קוק סול וון", כי יש רק קוק סול וון אחד (אמנם ישנם כמה איגודים אבל כולם מלמדים אותו הדבר), אבל להפקידו יש הרבה ורסיות. קוק סול וון היה חלק מהאיגוד המקורי של הפקידו הנקרא DAE HAN KIDO HAE. תסתכל ב-WWW.KIDOHAE.COM

שלא תתבלבלו

גם המורה שלי לקוק סול וון הפקידו הוא יהושע (סופר) וגם למורה להפקידו ולטודו קוראים יהושע (דה קול אם אני לא טועה). שני מורים שונים עם אותו השם הפרטי.

itzik666

New member
אז ככה

קודם כל איזה קטלני כמה אנשים מדברים בגלל השאלה שלי ודבר שני לא ניפצתה לי שום מיתוס פה זה לא שחשבתי שהוא משתמש במשהו שעכשיו אני יודע שלא (אם אתה מבין למה אני מתכוון) פשוט הוא בן אדם חיה ורציתי לדעת מה הפרוש של מה שכתוב לו על החולצה אז תודה על הפרוש וגם על ההסבר שהוא לא מבין מאומנות הלחימה הזאת כלכך ודרך אגב אם אני כבר מעודד מישהו אז זה את... טוב אני לא יודע את השם שלו אבל הכינוי שלו זה "the ronin" יש לו תסרוקת כמו אפרו כזה והוא כלי אחוש שילינג כול פעם מכניע בבריחים ונעילות בקרבות שלו.

bennyTKD

New member
קרלוס ניוטון

הכלי אחוש שילינג שאתה מעודד הוא קרלוס ניוטון, שעוסק בג'יו-ג'יטסו. בני

itzik666

New member
חחחחחחח כן זה הוא

מאיפה הבאת תמונה? טוב לא משנה בקיצור הבן אדם הזה כלי אני יודע שזה מושפעות להגיד את זה אבל אני רוצה להיות הוא חחחחח אני רוצה להיות קרלוס ניוטון חחחחח

isaacl

New member
אתה בטוח?

על פי הידוע לי, הנציג החשוב בארץ של השיטה הוא יהושע סופר בירושלים, שהוא גם אחד המורים החשובים בעולם לקוק סול וון. הוא מלמד גם הפקידו, אבל קוק סול היא שיטה רחבה בהרבה מהפקידו. לפי מה שהוא הסביר לי, הפקידו משתלב בקוק סול ולא להפך, עד כמה שאני זוכר. על פי ההתרשמות שלי, זוהי גרסא קוראנית של קונג פו. הבן שלי לומד אותה זו השנה השלישית. זוהי שיטה המשלבת הרבה אקרובטיקה, והרבה תשומת לב לנקודות תורפה. יצחק

שלום יצחק

אז משה הוא הבן שלך. האם זה המשה שלמד קונג פו אצל אלי איבגי ועבר למאסטר סופר ? הוא בטח מכיר אותי.

isaacl

New member
הוא אכן

מכיר אותך, אבל הוא לא למד ברמת גן. הוא לומד אצל מאסטר סופר בירושלים, והוא אכן מכיר אותך כ"תלמידו של המאסטר.

קוק סול וון - KUK SOOL WON

קוק סול וון אינו סגנון של הפקידו. זוהי שיטה נפרדת, שדומה מאוד להפקידו. ההבדלים בין הפקידו לבין קוק סול וון נוגעים בעיקר לאנשים שהמציאו את השיטות. אין הרבה הבדלים טכניים בין השיטות, וכמו כן אין הרבה הבדלים בעקרונות הפילוסופיים של שתי השיטות. שתיהן שיטות מקיפות, שלימות, הכוללות הרבה אלמנטים של תורת הקרב בידיים ריקות ועם כלי נשק. אם תשים לב לסדרות שמלמדים בכל סגנונות ההפקידו ובקוק סול, תבין שהחומר דומה מאוד ולעיתים זהה, רק סדר הלימוד שונה. ממה זה נובע ? מייסדי ההפקידו המודרני למדו אצל צ'וי יונג סול שהוא המקור לכל סגנונות ההפקידו שיש. יש אומרים אפילו שהוא זה שייסד את השם הפקידו (למרות שתלמידיו טוענים שהם אלה שהמציאו את השם). מאסטר צ'וי למד ביפן אייקי גוגיטסו וחזר לקוריאה ושילב אלמנטים משיטות קוריאניות מסורתיות אחרות. תלמידיו המשיכו לפתח את השיטה לאחר מותו והתפצלו להרבה בתי ספר (KWAN), שכל אחד לימד סגנון הפקידו משלו. האחים סאו (סאו אין היוק, סאו אין סון מייסדי הקוק סול וון) לעומתם טוענים לאיחוד אומנויות הלחימה ומיומנויות הקרב של קוריאה שהתפתחו מדורי דורות דרך שבטים, מנזרים, ומשמר מלכותי. ישנה הטענה של אחד האחים שהוא קיבל ספרים בירושה מסבו שהיה אחרון המאסטרים של המשמר המלכותי. לדעתי, בכל המקרים הנ"ל (וגם דרך אגב בנוגע להרבה שיטות סיניות כולל שאולין קונג פו), פיתוח השיטות הוא לא יותר מניסיון לשחזר את מה שהיה, והדמיון בין מה שעכשיו למה שהיה הוא מקרי אם בכלל יש דמיון. מייסדי השיטות בנ"ל החלו את לימודיהם אמנם אצל מורים שונים. אך סביר להניח (ואפילו יש כאלה שמעידים על כך למרות הכחשות) שדרכם הצטלבה, והם למדו אצל מורים נוספים שהיו משותפים לשניהם (בוא לא נשכח שמדובר בשנות הארבעים של המאה ה-20, שנים שבהן חל איסור על לימוד אומנות הלחימה הקוריאנית וגברו ההשפעות היפניות על אומנות הלחימה הקוריאנית, אבל זה נושא לדיון בפני עצמו, הקשור להתפתחות ההפקידו). לכן אין פלא שיש דמיון רב בין השיטות. שורה תחתונה, במהות הכל אותו דבר קוק סול וון, הוואראנג-דו, האן מו דו, הפקידו וכו', עם פה ושם דגשים, תוספות וסדר לימוד שונה. בנוגע לשמות הפקידו וקוק סול וון שלעיתים הולכים יחד, אז יש באתר שלנו תשובה מפורטת מאוד לגבי ההבדלים בין שתי השיטות. אני אענה כאן בקצרה לגבי התוספת של "הפקידו" לקוק סול וון. בקוריאה ישנו איגוד, שנקרא DAE HAN KIDO HAE , זהו איגוד של הפקידו במקור, שקיבל הכרה ותמיכה של משרד התרבות והספורט הקוריאני, והפך לאיגוד הרשמי והגדול ביותר בקוריאה (ומן הסתם בעולם) לאומנויות הלחימה הקוריאניות המסורתיות. שנוסד הקוק סול וון נוסד איגוד הקוק סול וון הקוריאני (DAE HAN KUK SOOL WON HYUP HAE - אליו אנו שייכים), והם הצטרפו ל-KIDOHAE , המאגד בתוכו את כל השיטות תחת השם הפקידו. ככלל, השם "הפקידו" בקוריאה מתייחס לכל אומנות לחימה מסורתית בעלת אלמנט פנימי של פיתוח "קי". מסיבות שלא נפרטם כאן, נוסד איגוד הקוק סול וון העולמי (שאנו לא שייכים אליו), הטוען להיותו נפרד, ושם לא מזכירים "הפקידו". כידוע לך, הפקידו מגוון מאוד, והרבה מאסטרים הרכיבו תוכניות לימודים שונות הנקראות הפקידו (הכל אותו דבר פחות או יותר, רק סדר הלימוד שונה). כך גם תוכנית הלימוד של קוק סול, ניתן לראותה כגרסת הפקידו (ולמעשה אם תראה את מכלול האלמנטים כמו גם העקרונות הטכניים והפילוסופיים, תיווכח שהפקידו וקוק סול למעשה דומים מאוד, עם פה ושם תוספות שיש בקוק סול, אבל את זה תקרא במאמרים באתר). לכן ניתן לפרש קוק סול הפקידו כהפקידו מבוסס קוק סול. האתר שלנו תחת בניה : WWW.KUKSOOLWON.CO.IL

למעלה