עוד שאלה

liaD15

New member
עוד שאלה

שאלה למאגר השאלות המצפוניות: שאלה זו נכתבה בלשון זכר-כי אין לי כוח לעשות כל הזמן //// נגיד שאתה וחבר שלך הולכים במדבר ויש לכם רק מימיה אחת ורק אחד יכול לשתות-אם אתה שותה חבר שלך מת אם הוא שותה-רוב הסיכויים שגם אתה תמות מה הייתם עושים???

beckham17

New member
תשובה לזה כתובה במפורש בגמרא...

כתוב בגמרא, שר´ עקיבא אומר שבעל המימיה ישתה. זה גם מובן, כי חיי אדם קודמים לחיי חברו, ואם שניהם ישתו קצת שניהם ימותו, אז בעל המימיה ישתה ויחיה.

liaD15

New member
יש חיים בפורום????

ועוד בשעה כזאת? מה אתה עושה פה?

beckham17

New member
מה אכפת לך?

תגיד תודה ושתוק.....

התרנגול

New member
צריך לשים לב...

שזה אותו ר´ עקיבא שאמר שעיקר התורה זה "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך", ואידך זיל גמור! אותו ר´ עקיבא שאמר "ואהבת לרעך כמוך", זה כלל גדול בתורה! עם כל אהבת הזולת, האכפתיות, העזרה והערבות ההדדית- צריך לשים לב שזה לא על חשבון קדושת החיים! נכון שזה קוסם ונראה גבורה להקריב (ואני מדבר על להקריב ממש, לא בדילמה של אולי תמות ואולי לא) את החיים למען החבר, אבל אותו ר´ עקיבא שמלמד אותנו עזרה לזולת ואהבה- מלמד אותנו גם עד איפה זה מגיע!!

yair13m

New member
השליחים של חודש...

ארגון העבירו לנו על זה פעולה וגם על הצבא שהיה צריך שמישהו יכנס ויהרגו אותו ו...(לא משנה אני יספר בהמשך פשוט כואב לי אצבע..) אז...:הוא רץ בלי סוף לאגם ובנתים החבר ישב בצל ואחרי שבוע ראה אותו מת...!

למעלה