עוד שאלה.....

עוד שאלה.....

בוקר טוב :)
אני שוברת את הראש ולא מצליחה להבין, חוץ מלראות בעיניים - איך יודעים מה העובי של החוט? אני מסתכלת על מה שכתוב בתוויות ולא מבינה מה העובי....
ואם כבר אז עוד שאלה - אתן הולכות לחנות וקונות חוטים? או מזמינות באינט'? אני מחפשת אתר טוב שיש בו מבחר גדול ואפשר להזמין אונליין..

והסיבה לשאלה הראשונה:
התחלתי לסרוג משהו שאמורים לסרוג אותו עם חוט PARIS, אבל לא היה לי... אז סרגתי עם YARNART (דומה למשל לcamilla). ואני מסתכלת בתמונה.. ונראה לי שטעיתי... פריז הרבה יותר עבה?.. :(

נמאקי1

New member
רשום באיזה מספר מסרגה/מסרגות סורגים.... בהורא

בהוראות הסריגה מה שנותן לך את עובי החוט, כי גם עליו רשום מספר מסרגה

ולא צריך יותר מדויק מזה?

והחוטים? עד כמה זה משמעותי אם אני משתמשת בכותנה במקום אלפקה וכו'?

אני משתמשת הרבה בהוראות של דרופס דיזיין.. אין את החוטים שלהם בארץ?? כי אני לא מוצאת באף מקום..

tsl12

New member
היי , סריגה זה לא מדע מדויק
. בדרך כלל

מתחילים דוגמית עם מסרגות כפי שמומלץ על פתקית הצמר. אם זה לא נראה טוב, או התחושה ביד היא קשה/רכה מדי , עושים עוד דוגמית עם מסרגות במספר 0.5 - 1 +/- ,ובודקים שוב. כמו כן , כל אחת סורגת במתח חוט אחר ,ולכן, לפני תחילת פרוייקט , חשוב לעשות דוגמית ולבדוק את איכות הסריג . הדוגמית והבדיקה זה לפעמים קצת טרחה, אבל חשוב מאד , וכל אחת באופן אישי לומדת עם הזמן איך להתייחס למספרי המסרגות . לגבי חוטים, אם אין בארץ את החוטים המומלצים, אני בודקת באינטרנט מה אופי והרכב החוטים המומלצים , ומנסה לחפש בארץ חוט בהרכב סיבים דומה ועובי דומה ( את עובי החוט אפשר לשער בערך לפי המסרגות המומלצות)

tsl12

New member
נ.ב. YARNART זה לדעתי שם של יצרנית

צמר , ויש לה המון סוגי חוטים מכל מני סוגים....

צודקת.. עכשיו אני רואה שהחוט נקרא "דייזי"

בכל אופן, אכן מה שהצעת הוא מה שעשיתי... לפי המרכיבים אני מחפשת חוט דומה.. אבל נרוא קשה לי לדעת אם זה דומה למשל כשמדובר בכותנה או אלפקה או צמר או כל מני חומרים סינטטיים... איך אני יודעת אם זה דומה או לא?...

tsl12

New member
לדעתי , לא צריך לבלבל בין 3 סוגים בסיסיים

של חוטי סריגה : 1. ממקור צמחי - כותנה, פשתן , בדרך כלל יותר חזקים , ובדרך כלל קצת "קשיחים" . יש כמובן גם כותנות מעובדות נעימות ורכות , אפילו לילדים קטנים. 2. מבעלי חיים - צמר כבשים , אלפקה ועוד. 3. חוטים ממקור סינטטי - יש המון המון סוגים , החל ממיקרופייבר הרך והנעים , משי סינטטי, וכלה בחוטי מאקרילן בכל מני טקסטורות ועוביים. כמובן שיש חוטים שמכילים ערבוב של סוגים שונים של חוטים , וזה כתוב על פתקית החוטים. כל המידע הזה כתוב על פיתקית הצמר עצמו , או באינטרנט.
אני חושבת שמי שאין לה נסיון גדול בחוטי סריגה , וגם לא מוצאת את החוט המומלץ לפרוייקט הספציפי , שתבדוק מהו הרכב החוט המקורי ותחפש חוט עם הרכב ועובי דומה. זאת משימה לא כל כך מסובכת ,וזה יכול להשפיע על צורת הסריג , איך הוא "נופל/נשפך/מחזיק גזרה".
לי יש קצת נסיון בחוטים וסריגה , ולמרות זאת הזמנתי באינטרנט משלוח חוטים מומלצים לפרוייקט שחשוב לי מאד שיצליח ( חוטים שלא נמכרים בארץ )... מחכה שיגיעו

למעלה