עוד שאלה

עוד שאלה

בספר החמישי כשסיריוס אומר לקריצ'ר-צא! אנחנו יודעים שקרצ'ר מנצל את זה לצאת מהמפקדה-אבל כשמולי מגיעה הוא רוצה לארגן ארוחת בוקר וקורא לקרצ'ר-איך קריצ'ר יכל לא להגיע? כלומר, כשהארי קורא לו בשישי הוא מופיע מייד. אבל כשסיוריוס קורא לו-פעמיים, קרצ'ר לא מופיע.

OKDeSign

New member
יכול להיות שהוא עושה את זה במודע

ופשוט מעניש את עצמו, הרי הוא בדיוק ברח מסיריוס.
כמו שדובי המרה את פיהם של המאלפוים ושפוט הרביץ לעצמו בראש כעונש..

HassiD

New member
אני לא סגור על זה

אני חושב שבמרה של דובי והמאלפויים, הוא עשה דבר שידע שהם יתאכזבו ממנו, אבל לא הפר פקודה מפורשת, אבל אני לא בטוח שהוא יכול להתנגד ממש ל"פקודה ישירה", אנחנו רואים שהוא ניסה בהתחלה אבל לא הצליח (שהוא רצה שהארי לא יהיה האדון שלו...)

אבל בכלל, זה נראה כאילו חוקי הגמדונים הם יותר בכיוון איך שהם מפרשים את זה, ולא ברורים במאה אחוז (אני בטוח שהם עושים כביסה, אבל גם די בטוח שזה לא שחרר אף אחד מהם, ככה שאני לא יודע מה בדיוק תתי-החוקים, אבל זה לא משהו מוגדר...)

nhpiano

New member
אני חושב שאתה צודק

בקטע של "חוקי הגמדונים הם יותר בכיוון איך שהם מפרשים את זה". כמו שקריצ'ר בחר להבין מילולית את הפקודה "צא", אולי קריצ'ר בחר לפרש את הפקודה כ"תכין ארוחת בוקר" אבל לא עכשיו או משהו, לא יודע..

HassiD

New member
אני לא אתפלא אם הוא הכין...

רק במקום בו הוא נמצא, ככה שרק הוא בעצם נהנה ממנה....

nhpiano

New member
אז עוד יותר,

יכול להיות שקריצ'ר פשוט עמד איפה שהוא היה באותו הזמן ושאל את חלל האוויר "כן, אדונילי?" ופשוט לא שמע את התשובה כי סיריוס לא שמע אותו.

בהקשר הזה

למה אסור לגמדונים להרים את הכובעים שהרמיוני מכינה?
ממה שהבנתי הם אמורים לנקות ולסדר את המועדון ואת החדרים. מה אם מפוזרים בגדים בבית אסור להם להרים אותם ולשים במקום?
בנוסף גם הרמיוני היא לא הבעלים שלהם אלא דמבלדור. ז"א רק אם דמבלדור מגיש להם בגד זה משחרר אותם

siriusgirl

New member

נראה לי שהם יכולים "לפרש" את זה איך שהם רוצים, כך שזה יאפשר להם לא להתנגש מול פקודה מפורשת, אבל אם הם יודעים שזה במובן מסוים נגד הרצון של האדון שלהם, אז ענישה עצמית תבוא אח"כ.
כלומר, הדוג' שנתנו פה: קריצ'ר אולי לא יגיע כי הוא שאל את החלל "כן, אדונילי?" והחלל לא ענה לו, אבל מאחר וברור שלא זו היתה הכוונה של האדון שלו, נראה לי שהאשמה תגרום לו להעניש את עצמו.
למרות שזה יותר מתלבש על גמדונים כמו ווינקי ודובי.

מה עושה גמדון מזוכיסט?

siriusgirl

New member
ולגבי הכביסה,

השחרור הוא רק בדרך שהאדון נותן להם בגד. בכביסה הבעלות לא הועברה אבל הרמיוני למשל, כן השאירה את זה להם כמתנה, העברת בעלות, ולכן פה זה סיבך אותם.

HassiD

New member
וביומן הוא הביא לו גרב?

הוא סתם זרק את היומן, והא תפס אותו, והגרב שחררה אותו... חשוד... אני לא אתפלא אם כל פעם דובי היה מזנק על הבגדים שמאלפוי היה מוריד לפני השינה, כדי לתפוס אותם ולהשתחרר... משהו כאן קצת מסריח... (ואני לא מתכוון לגרב של הארי...)

[שלא להזכיר את זה שהגרב לא היתה אפילו של מאלפוי, ככה שאני לא סגור על זה שהוא יכול לתת אותה...]

purpleknight

New member
נראלי שהמודעות היא מה שמשפיעה כאן

אני חושבת שמה שמשפיע פה זה אם הוא נותן לו את זה מרצון או סתם זורק את זה באקראיות והוא תופס.
לוציוס אולי לא יודע שמה שיש בתוך היומן הוא גרב, אבל הוא בוחר במודע להביא לו את היומן שהגרב נמצא בתוכו, וזה נראלי מה שמשפיע. אלא אם כן הוא זרק את היומן ולא סתם הביא לו אותו, למרות שאני די בטוחה שהוא הביא את זה לדובי כדי שיתפוס את זה.

היומן היה בתוך הגרב

אם אני זוכרת נכון- הארי הכניס את היומן לתוך הגרב. לוציוס נגעל מהגרב וזרק אותה....

אבל עם הכובעים של הרמיוני- עדייין לא נראה לי שהם יכולים לשחרר אותם כי הרמיוני היא לא הבעלים

siriusgirl

New member
*תאוריית קונספירציה*

הרמיוני היא לא הראשונה עם הג'וק של לשחרר גמדונים ->
דמבי הוא הבעלים של הגמדונים ולכן צריך פריט לבוש שלו שהרמיוני/האחרים מנסים להשיג בכל תוקף ->
דמבי מאבד (הן נגנבות כמובן, ראה שורה 1) גרביים על ימין ועל שמאל ->
דמבי מבקש גרביים לכריסמס ורואה אותן בראי של ינפתא
.

(הערה לעצמי: אסור לי להסתובב על פחות מ4 שעות שינה
)

Mor L

New member
אבל הגרב היתה של הארי...

אני חושבת שהעברת בעלות עם גמדוני בית היא שהבעלים הוא זה שחייב לתת את הבגד לגמדון, לא משנה של מי הבגד
ולכן גם אם היו גונבים לדמבלדור גרביים זה לא היה משחרר אותם כל עוד הוא לא נתן להם
אבל אם כך אז למה הגמדוני בית לא הרימו את הכובעים של הרמיוני?...

בקשר להוגוורטס

לתלמידים כן יש "בעלות" כולשהי על הגמדונים-הארי אומר לדובי, לשקר לאמבריג' ולא להעניש את עצמו-ודובי מציית. לא ניראה לי שעיניין העסקה רלונטי. כל מי שהם משרתים אותו-יכול לשחרר אותם. לצורך הענין אם דראקו היה נותן לדובי בגד-אז הוא היה משתחרר, לא רלונטי שדראקו לא "מעסיק" אותו.

siriusgirl

New member

סתם להוריד גרב לא יועיל, אבל נראה לי שהזריקה היא אקט של נתינה, היא מתוך רצון. כשדראקו מוריד גרב לכביסה למשל, הוא לא מכוון לדובי שיתפוס אותה. מסכימה אתך שזה קצת מעורפל אבל נו באמת, הגרב של "הנבחר" לא יכולה להסריח

הגרב של הארי ומאלפוי נתן אותה. הוא נתן פריט לבוש שבכ"מ הארי "ויתר" עליו, אם בכלל רלוונטית פה הבעלות. אבל שוב, אכן מעורפל.

למעלה