עוד שאלה....

כוכב212

New member
עוד שאלה....

לא לפרסם בראשי!!!

בגלל שייעצתם לי כבר בצורה כ"כ מקסימה, אשמח לשאול אתכם עוד שאלה, גם אם היא לא ממש עונה להגדרה של "זוגיות במשבר".

חבר שלי ואני גרים בדירת 2 חדרים חמודה.
יש לו אחות צעירה יותר שבחרה בדרך חיים לא שגרתית: היא נוודית. זה אומר שאין לה בית והיא עוברת ממקום למקום, כל מיני קומונות בארץ, מקומות בטבע, בתים של חברים ושל משפחה.
היא גם לא עובדת (לא כמו חבר שלי שפשוט לא מאמין כמוני בעבודה אינטנסיבית, אלא פשוט לא עובדת), מדי פעם עבודות מזדמנות בשחור. גם אין לה טלפון.

כל זה נובע מאידיאולוגיה אנטי-ממסדית ולא בגלל מצוקה.

מה שקורה זה שמדי פעם, 2-3 פעמים בחודש, היא נוחתת אצלנו ללא התראה וישנה אצלנו על הספה.

לפעמים זה לילה אחד לפעמים 3 לילות. היא אף פעם לא יודעת מראש לכמה זמן.
מעולם לא שאלו אותי אם הסידור הזה נוח לי.

לחבר שלי זה גם מפריע כשהיא מגזימה ורואה בה טפילה.
כמובן שאם היה מדובר במצוקה או בתקופה זמנית לא הייתה לי בעיה עם זה. אבל עבורה זו דרך חיים מאז גיל 18 ואני לא רואה איך זה לא נמשך לנצח.

סכ"ה היא בחורה מקסימה והשהות במחיצתה נעימה- אבל בכל זאת לא מעוניינת לגור איתה בערך שליש חודש כל חודש, ובטח לא כשלא שואלים אותי אם נוח לי באותו רגע, אלא מתי שהיא בוחרת ולכמה זמן שמתחשק לה.
(גם עם הקטע של פשוט להופיע בדלת בלי לשאול לפני אם נוח לנו לארח היום קשה לי, אבל החלטתי להתמודד עם זה, כי לא נראה לי הגיוני להתנות את ביקוריה באחזקת טלפון).

גם אני וגם חבר שלי מתקשים להתמודד עם זה. בעיקר לו, כי לא נעים לו לסגור בפני אחותו את הדלת.

האם לדעתכם אני אגואיסטית שצריכה לשדרג את יכולת הנתינה שלה או שזה נראה לכם הגיוני שקשה לי עם ההתנהלות הזאת?

ואם האפשרות השנייה היא נכונה, איך לדעתכם עלינו לנהוג בלי לפגוע בה ובלי לפגוע בעצמנו?

תגידו לה מה המינון שנח לכם

וכן תתנו את זה בהודעה מוקדמת (שתתקשר מהמקום האחרון שבו היא נמצאת).
אם היא טיפוס "זורם" היא תבין ולא תעלב.

מריוס זכריה

Member
מנהל
הגיוני לגמרי שקשה לך. אבל:

[מתנצל ,תשובה קצת מורכבת...]

זה היה מאוד שונה אילו החבר שלך היה שואל. אז בוודאי הייתי שואל אותו הרבה שאלות על מערכת היחסים עם אחותו, שבוודאי יש בה כל מיני פנים מעניינות לכאן ולכאן, ובהתאם לזה אולי הייתי מחווה דיעה האם לשים יותר גבולות וכיצד.

אבל זה אחרת כשאת שואלת, כי היא לא אחותך! ומכאן זה מתחלק לשתיים:

אילו לחבר שלך זה לא היה מפריע שאחותו קופצת, אז הייתי אומר לך שזו בעיה בכלל בינך לבין החבר, ואז הייתי שואל אותך כל מיני שאלות על היחסים ביניכם ואז אולי הייתי מחווה דיעה האם לשים יותר גבולות וכיצד... אבל גם זה לא המצב.

אז מאחר ומאחר וגם לאחיך זה מפריע כמו שלך, העצה שלי אליך היא לסבול בשקט, ככל שאת יכולה כמובן, ולתת לאחיך לשבור את הראש. למה? הוא ואת באותה סירה. אחיך צריך להחליט החלטות קשות, שקשורות ליחסים שלו גם עם אחותו וגם איתך. ומאחר ואתם באותה סירה, הייתי מציע לך לשדר לו את המסר הבא: "אני איתך, גם אני סובלת כמוך, ואני אתמוך בך (עד גבול מסוים) בכל גישה שתבחר כלפי אחותך".

אם היה עובר הרבה זמן והוא לא היה מצליח להתמודד עם הנושא, יכולת להציע לו להתמודד עם זה יחד, כלומר שאת תעזרי לו. אבל זה יקרה רק אחרי שהוא ירים ידיים.

המסר הוא ש

מריוס זכריה

Member
מנהל
וכן בהמשך המשפט, הכוונה היא כמובן לחבר...

והמשפט האחרון לא שייך לכלום... אני קצת עייף כנראה...

כוכב212

New member
תודה, אבל לא הבנתי

למה בגלל שלחבר שלי זה גם מפריע אני צריכה לסבול בשקט. שכחתי לכתוב שלו זה מפריע בגלל שהוא טוען שאין הדדיות ביחסים שלהם, שהיא רק לוקחת ולא נותנת ואילו לי זה מפריע כי זה פוגע לי בפרטיות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני אסביר

את לא צריכה לסבול בשקט. זו לא הייתה הכוונה.

הכוונה היא זאת: מאחר והוא סובל לא פחות ממך, יש לו מניע לא פחות ממך לטפל בעניין.

על רקע זה כוונתי היא שאת לא אמורה לתת לו עוד "מוטיבציה" (כלומר להלחיץ אותו), כי כבר יש לו מספיק משלו. וזה באמת, מעל לכל, בינו לבין אחותו.

אבל את לא חייבת "לסבול בשקט". את יכולה להתערב, לצעוק עליה, ךדבר איתה, ולעשות כל דבר שבא לך. יש לך זכות. אלא שאם תעשי כך, לעניות דעתי, התוצאות יהיו פחות משובחות מאשר אם תנהגי באיפוק ובחוכמה.

אבל לא מתאים לך איפוק? נמאס לך ובא לך לעשות שם סדר, בכל מחיר? Go for it.

כוכב212

New member
אוקיי

אני לא מתכוונת לדבר איתה על זה ובטח שלא לצעוק. אני לא אדם שצועק. חשבתי עכשיו שאולי כדאי לעשות תיאום ציפיות איתו, מה הגבול ששנינו יכולים לספוג לראות איך להעביר לה את המסר :)

איציק911

New member
צודקת אני לא מבין איך מריוס הגיע ללצעוק...

אתם לא חייבים לה כלום אתם זוג בתחילת החיים שרוצה לבנות חיים משל עצמו ותסבירו לי את זה.

אבל לי נראה שכמו שאין לה שכל להבין שהיא פוגעת לכם בפרטיות היא גם לא תבין את ההסברים שלכם.

אבל אין לכם ברירה אתם חייבים לעצור את זה וגם אם זה יוביל לזה שלא תדברו ויהיה נתק.

כי אם לא תעצרו את זה זה יכול להתגבר וגם אתם עלולים לסבול מזה שתתחתנו וגם זה יכול להביא למריבות בינכם,כי אולי היום החבר לצידך אבל עוד שנתיים הוא יתמוך באחותו.

תתנתקו ממנה היא צרה.

ואפשר לדבר יפה תבין אז בסדר לא תבין בעיה שלה ובטח לא צריך לצעוק

מריוס זכריה

Member
מנהל
תיאום ציפיות איתו זה רעיון מצוין

אני רק מציע שאחר כך מי שיעביר לה את המסר זה יהיה הוא, ולא את. (ושגם העניין הזה יהיה מתואם ביניכם).

כוכב212

New member
כן, הוא מתכוון לדבר איתה, אבל אני לא בטוחה

שזה יעזור.

ניסיון העבר מראה שהרצונות והבקשות שלו הם לא ממש אישו עבורה (זה מה שהכי מתסכל אותו).

אני יכולה לדמיין מצב שבו הוא אומר לה: "לא מתאים לנו שאת מופיעה פתאום בדלת ונשארת 4 ימים, בלי לשאול אותנו אם זה נוח לנו כעת" והיא תגיד לו: "בסדר" ואחרי שבוע שוב תעשה את זה- זו אופציה ממש ריאלית!

מריוס זכריה

Member
מנהל
זה קרוב לוודאי יקרה. זה תהליך שדורש סבלנות

לכן כתבתי קודם ש"את יכולה לצעוק עליה", ואיציק שלנו לא הבין למה אני כותב את זה.

הבנתי שאת לא הטיפוס שיצעק עליה. אבל אם רוצים לפתור את העניין אחת ולתמיד, עכשיו, ומהר, זאת הדרך היחידה: לצעוק עליה, או לדבר בלי צעקות אבל בצורה קרה ומאוד לא נעימה, שאופן שפשוט יגרום לה להרגיש חרא אצלכם. לומר לה: את לא רצויה כאן, זה לא הבית שלך, אם את רוצה לבוא אז קודם תטלפני או שפשוט לא נפתח לך את הדלת. ואז היא אכן לא תבוא יותר, אבל גם לא יהיו יותר יחסים בין אח לאחות. את מבינה בעצמך שלא זו הדרך.

קל מאוד לתת לך את העצה הנ"ל, להיות ברורה, אסרטבית, לשים שם גבול, וכולי. זו הרי התגובה האינסטינקטיבית של מי ששומע סיפור כזה: יאללה, מה הקטע? שימי לזה סוף. אבל אני לא חושב שבשביל זה היית צריכה את הפורום. את חיפשת דרך יותר חכמה שתשמר את מערכות היחסים שלו-שלה-שלך, וגם תשיג את המטרה. ולכן נתתי תשובה יותר מורכבת.

---

לכן אני שוב אומר: זה בוודאי לא ייגמר בשיחה אחת. הוא יאמר לה מה שכתבת, והיא אכן צעשה מה שצפית שתעשה. זה יותר תהליך מאשר פתרון במכה אחת.

---

לא כתבתי את זה קודם, אבל אולי זאת ההזדמנות: כדאי גם לחשוב על מה הבחורה הזאת עושה, ולמה היא עושה את זה. ומה זה אומר על תפישתה את העולם.

אני לא אתחיל לנחש ניחושים, אבל ברור לכל הפחות שיש שם יחס מאוד שונה מהמקובל למושגים כמו רכוש, גבולות, פרטיות, ובכלל, לרבים מהערכים המקובלים על רוב החברה האנושית (שגם ככה מאוד מפולגת ערכית). מעבר לכך, יתכן שהיא הגיעה לשם מכל מיני פצעים שחוותה במהלך חייה, ולכן סביר מאוד שהיא אדם רגיש ופגיע - כמו כולנו, ואולי טיפה יותר.

העסק מורכב. אם התחברת לאח שלה, שמן הסתם גדל באוצה משפחה ואותו בית, נראה לי שכדאי לך להתייחס ברגישות לבעיות שיש במשפחה שלו, שהיא אולי תהיה בקרוב המשפחה שלך.

ולכן, בשורה התחתונה, אני אומר שצריך כאן סבלנות ותהליך, ולא "זבנג וגמרנו".

איציק911

New member
היא ממש מגעילה וקרציה

לדעתי זה חוסר תרבות וחוסר התחשבות ואם היא כזאת מטומטמת להתנהג ככה אז כנראה שלא תבין גם שתסבירו לה שזה לא נוח.

את צודקת ב100 אחוז.

באמת היא מעמידה אתכם במצב לא נעים אבל תגידו לה שיש לכם בית קטן ואתם מעדיפה פרטיות שתלך לישון אצל ההורים שלה.

הייתי גם אומר לכם שעם כזאת בהמה עדיף לנתק את הקשר אבל הבעיה שהיא אחות של חבר שלך

כוכב212

New member
מגעילה? לא. קרציה? הממממ

לפני כמה זמן כשחיפשנו מקום לגור בו, היא אמרה לנו בשיא הטבעיות, "אם תהיה לכם חצר אני אשים בה את הדום שלי".

דום זה מין אוהל ממש גדול המיועד למגורים- לא משהו שניתן לפירוק בקלות. ממש שום התחשבות.....

גם כספים היא כל הזמן לוקחת מאחרים, כי חלילה שתעבוד. היא בזה לאנשים שמשתעבדים לעבודה. גם אני לא מתה על אנשים כאלו, אבל אני כן עובדת כמה שאני צריכה.
היא לעומת זאת לוקחת מאחרים. באמת למה לעבוד? שאחרים יעבדו!

לדעתי

את בעיקר בעיקר צריכה לשדרג את הבטחון העצמי שלך, כדי לעבור מפאזה 'הבן אדם הזה הוא היחיד שמקבל אותי אז אני אשאר איתו בכל הכוח' לפאזה בריאה ופרודוקטיבית 'חמודים, מקסימים ולא מתפקדים - האם אני באמת צריכה את כל הבית זונות הזה על הכתפיים השבירות שלי רק כדי לא להרגיש את הבדידות'.

שני האחים לא מפוקסים על החיים, או על תפקוד בסיסי יציב, וגם שזה מגובה ב'אידאולוגיה' שכלתנית לכאורה, זה צריך להדליק נורה מהבהבת.
כי אפרופו אידאולוגיה, משהו שם, כמו המרכיב העיקרי, הלך אצל הבחורה לאיבוד. אני קראתי על מקרה של אישה שבחרה לחיות 'בלי כסף' ובנוודות ממניעים אידאולוגיים, אבל האידאולוגיה שלה היא חילופי טובות וטובין. מאין בנק חברתי. בתמורה לדברים שהיא מקבלת מאנשים <קורת גג, מזון, ביגוד משומש, כרטיסים לתחבורה וכו'> היא מעניקה להם שירותים, היא עובדת את אורח החיים שלה באופן אקטיבי, מבלי לערב בכך טרנזקציות כספיות ישירות. ואילו האחות המקסימה מטפחת <כך נשמע מדבריך> אידאולוגיה 'אתם ברי מזל שאני בחרתי להתעלק עליכם'

וזה בערך המסר שאת חווה לגבי האח. שאת ברת מזל שהוא משתין לכיוונך באופן אינטנסיבי כל כך.
מריוס מציע לך להבליג ולהשאיר את זה בין האחים, אני מציעה לך לכרוך את זה בבחינה כוללת של הקשר עם החבר, כחלק מהחבילה. וגם, אם למעשה את זו שמכלכלת כרגע את קן הקוקיה הזה, יהיה זה צעד משמעותי בבניית עמוד שדרה להציב את התנאים שלך לשהות נלווים על חשבונך.

כוכב212

New member
לא ממש הבנת אותי

אני לא מכלכלת אותנו בכלל. בסכ"ה חודש אחד הצעתי שאני אשלם שכ"ד לבד והוא ישלם שכ"ד בעצמו חודשיים אחרי. בסופו של דבר הוא לא צריך אפילו את העזרה הזאת.

אני לא נמצאת איתו כי הוא הבן אדם היחיד שמקבל אותי כמו שאני. אני איתו כי אני אוהבת אותו וכי הוא נותן לי המון השראה.

כן, אחותו מתנהגת בדיוק כפי שאת מתארת, אבל חבר שלי ואני נתגבר על זה ביחד, גם הוא מאוד מאוד לא מרוצה מהמצב!!!

הנה עוד דוגמה, אתמול למשל היא אמרה לי שהיא לא מבינה אנשים שמשתעבדים לעבודה. אמרתי לה שהיא צודקת, אבל כשמחליטים לגור בתוך בית צריך לעבוד יותר כי יש יותר הוצאות. היא אמרה לי: "לא בהכרח". מאוד התלהבתי, חשבתי, הנה היא מצאה פיתרון שאיש לא חשב עליו לפני (נכתב כמובן בציניות) ואז היא אמרה לי (בהיסוס) "אפשר לישון אצל חברים". סבבה! רק שאלת אותם אם הם מוכנים לארח אותך כל פעם כשאת מופיעה ולכמה זמן שמתחשק לך??

הם היא כבר העלתה את הנושא

זה בדיוק הזמן להגיד "טוב שהעלית את הנושא כי בדיוק רציתי להגיד לך שאנחנו ממש שמחים לארח אותך, אלא שפעם בשבוע זה קצת גדול עלינו ופעם בחודשיים - עם הודעה מראש יהיה הרבה יותר מתאים"
אפשר גם לספר לה את הסוד הידוע שאורחים הם כמו דגים - אחרי 3 שעות הם מתחילים להסריח.
עוד פטנט זה בכל פעם שהיא מגיעה לפתוח במבצע ניקיון יסודי ולשים לה ביד סמרטוט ודלי.

איציק911

New member
שלא תבוא בכלל להתנחל...

היא יכולה לבוא לבקר שעה שעתים אבל בלי לישון שתעזוב אותם בשקט הבהמה הזאת.

לדעתי שיגידו לה את זה אפילו אם זה כרוך בניתוק יחסים

שילה1

New member
בניגוד לאחרים-סבורה כי את גרה בבית,משלמת וכו'

ויש לך זכות לאמירה.
דברו איתה שניכם יחד.ללא הסברים.קבעו חד משמעי:בואי לקפה לשעה,קבעי איתנו יום קודם.מעבר לכך-לא מתאים לנו.
אנחנו עובדים ומחזיקים את עצמנו בקושי רב,ואת פרזיטית של ממש.התיאוריות שלך לא מתאימות לנו.
וגם-אצלנו לא מתנחלים.
היא אוליי תחשוב שאת מכשפה.אז תחשוב.אז מה?

למעלה