עוד שאלה!!!!!!!!!!!

עוד שאלה!!!!!!!!!!!

בקשר להתנחלויות קטנות כמו פסגות שמוקפות ערים כמו רמאללה- האם יש להן תחנת כיבוי משלהן? או שאולי הן חולקות תחנות כיבוי עם הפלסטינאים? ואני לא מדברת רק על פסגות באופן אישי אלא גם על ההתנחלויות בסגנונה. לפלסטינאים יש בכלל תחנות כיבוי משלהם.? אם כן הם לומדים בקורסים עם הכבאים שלנו??? כי אני יודעת שיש להם משטרה משלהם אבל אני לא יודעת מה קורה בקשר לכיבוי..... (כל המתנחלים.. סליחה ששמתי אתכם באותה הודעה עם הערבים... )

fireman

New member
פיזור שרותי הכבאות במדינת ישראל

במדינת ישראל אם אינני טועה 74 תחנות כיבוי המפוזרות בשטחם של 26 איגודים ומחלקות כיבוי אש עירוניות ובכן לכל איגוד יש שטח שיפוט מוגדר ע"י נציבות הכבאות וההצלה. באותו שטח שיפוט נמצאת תחנת כיבוי אחת או יותר (בהתאם לגודל השטח) לדוגמא בשטח השיפוט של ש"כ באר שבע יש 11 תחנות כיבוי. אבל...בשטח השיפוט אין בסה"כ 11 יישובים. תחנות הכיבוי מוקמות בד"כ באזורי ריכוזי אוכלוסיה ומאותם מקומות מוזנקים כוחות גם לשטחים מחוץ לתחום העירוני. לדוגמא... מושב מסלול נמצא בתוך שטח השיפוט של איגוד ערים ב"ש ולשטח שיפוט של תחנת המשנה בנתיבות היות והמושב הוא מקום קטן יותר ומונה עשרות משפחות אין הצדקה להקים שם תחנת כיבוי ולכן המושב מקבל שירותי כבאות מהיישוב הגדול הקרוב. אותו דבר לגבי התנחלויות....חלקן שייכות לש"כ ירושלים וחלק לאיו"ש וקריית ארבע שלהם גם כן שטחי שיפוט מוגדרים לגבי יישובי הרש"פ, אין לשרותי הכבאות הישראליים שום קשר לרשות או לישובים המוגדרים כשטחי A ומכאן והלאה זאת הבעיה שלהם

dan2771

New member
תגובתי

ההסבר שלך ברובו נכון אבל לא קימות התנחלויות בגיזרת י-ם י-ם אחראית רק לשטח השיפוט שלה חוץ מקיבוץ רמת רחל שהוא שטח שיפוט של מועצה אזורית יהודה (בית -שמש) ומקבלת סיוע במיקרה חרום משרותי כיבוי י-ם ודרך אגב שרותי כבאות יו"ש סייעה לא פעם ועדיין מסייעת לפלסטינאים

fireman

New member
תודה על התיקון לגבי ירושלים

את נושא הסיוע ההדדי מש"כ ישראליים לרש"פ שכחתי לציין כי לא נשאל על כך אבל ידוע לי על שריפה גדולה במפעל או מבנה תעשיה גדול בקלקיליה שבו ביקשו שרותי הכבאות הפלסטינאים סיוע משרותי הכבאות של ישראל

zarnuk

New member
הם מטומטמים!

כשהרסו את המסוקים של עראפת הם הזניקו מים על המסוקים הבוערים אבל מסוקים עשויים מאלומניום מתכת קלה שאין לכבות אותה עם מים!

לתומר!!!

מה המצב? דבר ראשון, החלפתי עוד פעם כנוי כי פשוט יש לי בעיות במחשב. בקשר למסוקים, הם לא מוטמטמים בקטע הזה, אין להם תקציב אבקה צהובה או ורודה עולה הרבה כסף ומה לעשות שאין להם את הכסף הזה. תחשוב שגם בארץ לא מזמן זה הוכנס לכבאיות. וחוץ מזה זה לא נראה לי כל כך מתאים לעבוד עם מטפים בשביל לכבות שריפה גדולה כזאת. שוב אני מדבר מחוסר נסיון ותתקנו אותי אם אני טועה. השורה התחתונה, השריפה כובתה. זה מה שחשוב בסופו של דבר.

zarnuk

New member
קודם כל יש לנו אני חושב הרבה מהחומר

גם במטוסי הכיבוי החומר הורוד מכבה שריפות מתכות קלות. ופשוט אין אפשר לכבות אלומניום עם מים! מתכות קלות בוערות במעל 1000 טמפ ואם אתה מזניק עליהם מים אז המים מתאדים ומתפרקים למימן וחמצן ששתיהם עוזרים לבעירה. כנראה או שמישהו מישראל התקשר אליהם ואמר להם מה לעשות או שהם נתנו למסוקים לבעור עד שהם נכבו לבד.

אז יש לי שאלה...

נגיד והגעת לשריפת גדולה מאוד שבה בוערת מתכת קלה. מה תעשו? איך אפשר לכבות את השריפה? זה לא נראה לי הגיוני להסתובב עם מטף בשריפה גדולה. איזה אופציה אחרת יש חוץ מלהזניק מים או קצף? אולי עם חול? אם מישהו יודע מה עושים במצב כזה שיכתוב בבקשה

fireman

New member
קיימים רכבי כיבוי מסוג אבקה

שהמיכל שלהם מכיל מספר טונות של אבקה עם תותח המותקן על גג הרכב ומפזר אבקה..... אפשר לדמות את זה לפעולה של מטפה כיבוי ענק. ד"א אולי ישמע לך מוזר אבל האפשרות להשאיר את השריפה לבעור עד שיגמר כל חומר הבעירה היא אפשרית כמובן תוך כדי נקיטת אמצעי זהירות ומניעת התפשטות האש היא אפשרית ביותר.

fireman

New member
נכון מאוד

אותה אבקה שנמצאת בתוך המטפים המיטלטלים

fireman

New member
אני אברר עם חזי לוי מחיפה

אני יודע שיש להם רכבי אבקה

dan2771

New member
יש להם

כמובן שיש להם אבל הם רחוקים מאד להיות דומים לנו במקצועיות ואני לא מאחל לך להיפגש איתם בארוע(אני מדבר מנסיון)

אנחנו ? עוזרים לפלסטינאים? באמת?

סליחה.. לא הבנתי נכון.. מי כיבו מסוק במים אנחנו באיו"ש או הפלסטינאים? אני מניחה שהם לא ממש קרובים ילינו מבחינת מקצועיות.... ואני גם לא חושבת שיוציאו אותי לאירוע אצלם עם כל הכבוד.... בכל מקרה תודה על התשובות....

למעלה