עוד שאלה.

• פותח הנושא lish
  • פורסם בתאריך

lish

New member
עוד שאלה.

תודה לך לילך... יש לי עוד: יכול להיות שהחלב שלי לא מספק/ממלא את בתי יקירתי? יש לי הרגשה שכן, משום שהיא לא עלתה מספיק במשקל. ) בחודש עלתה רק 200 גרם. האם יש משהו שאני יכולה לעשות או לאכול כדי להעשיר את החלב ולמשוך את ההנקה כמה שיותר זמן??? ראיתי שדיברו פה על גודש. אני לא מרגישה גודש כבר המון זמן. האם זה קשור לכמות החלב שיש לי? יוווווווווו נראה לי שהגזמתי קצת. כל כך הרבה שאלות. זה מרוב התלהבות מהפורום שנכנסתי אליו רק היום. בכל אופן זהו בינתיים. תודה

ברוכה המצטרפת../images/Emo39.gif

מאוד לא סביר שהחלב שלך לא מספיק לבתך היקרה
לא כתבת באיזה משקל היא נולדה וכמה היא שוקלת היום, ולכן קצת קשה לי לענות בצורה מדוייקת. העובדה שאין לך גודש היא מצויינת. גודש אינו מצב בריא ולא אמור לקרות. הוא לא קשור לכמות החלב אלא לשחרור של החלב - כאשר הגוף מייצר חלב והחלב לא יוצא נוצר גודש (מאוד בכלליות.. תלוי בזמן ובכמויות) בנוסף, יש שוני בין ההנקה של תינוקת מאוד צעירה לבין הנקה של תינוקת בת ארבעה חודשים (זה הגיל של בתך, נכון?) בהתחלה החלב "מאופסן" יותר קדימה בשד, ולכן ישנה לנו תחושת מלאות לפני ההנקה. בשלב בו הגוף שלנו מסתגל להנקה והתינוקות שלנו מסתגלים ליניקה כל תהליך היניקה הופך להיות יותר יעיל - הגוף מאפסן את החלב יותר מאחור (מה שמונע את תחושת המלאות המוכרת לרוב הנשים) והתינוק, מצדו, ברגע שהוא מתחיל לינוק מסוגל בזמן מאוד קצת להוציא כמות גדולה יותר של חלב מאשר ביניקות בתקופה הראשונה לחייו. לגבי עליה במשקל - תינוקות יונקים עולים במשקל בצורה שונה ומשונה - יש שעולים המון התחלה ואח"כ מאיטים מאוד את הקצב. יש שעולים לאט לאט. כמו שכתבתי בהתחלה - קשה לי להאמין שאין לך מספיק חלב. מה שתמיד יכול לעזור הם מנוחה במהלך היום (לפעמים חצי שעה עושה פלאים), הקפדה על תזונה טובה ושתייה מרובה - בעיקר עכשיו, כשמתחמם. מקווה שלא הלאיתי אותך. אם יש לך עוד שאלות - תשאלי
שרון.

lish

New member
איזה כיף של תשובה שרון

לא הלאית אותי בכלל. ממש בכיף אני גומעת כל מילה. למרות שיש לי כבר שני ילדים גדולים (אחת בת 8 ואחד בן 5) תמיד החדש הוא חדש וכבר שכחתי מה היה עם הגדולים שלי ולכן השאלות. ביתי הקטנה כעת בת 4 חודשים, נולדה במשקל של 3320 ק"ג. כעת היא שוקלת 5550 ק"ג. האם המשקל בסדר? בטיפת חלב האחות אמרה שזה בסדר, אבל לתת לה בער בקבוק, כדי שתהיה לה ארוחה אחת מלאה. אז מה דעתך? תודה

אתן בסדר גמור ../images/Emo45.gif

תינוק יונק אמור להכפיל את משקלו ביום הלידה תוך חצי שנה. יש לכן עוד חודשיים שלמים עד אז וכבר עכשיו היא ´כמעט שם´. לכל תינוק יש קצב עלייה שונה במשקל,יש כאילו ש´מרביצים אותה´ בהתחלה ואז מתאזנים כמו הבן שלי למשל)ויש כאילו שעולים לאט ובמתינות ואחרי חצי שנה פתאום עולים הרבה. אם זה בסדר אני לא מבינה למה לתת לה בקבוק בערב? למה להאביס לה את הקיבה לפני השינה בלי סיבה? ולמה מבקבוק? שוב בלי הכללות, אבל לאחיות טיפת חל בעדיין יש את הנטייה להצמד לרעיונות יותר מיושנים ולא up dated. מכאן שעם כל הרצון הטוב, כדאי לקחת את עיצותיהן בערבון מוגבל. וברוכות הבאות, כבר אמרתי?

מה דעתי? באמת אין לך חלב../images/Emo8.gif

אולי שמנת היא הגדרה יותר מדוייקת
אני לא יודעת האם היא ישנה רצף של מספר שעות בלילה, ואם כן - אני לא חושבת שיש לזה קשר לבקבוק ולכך שזו "ארוחה אחת מלאה". בכלל - איזה מין ביטוי זה? מאיפה צמחו להם למעלה משני קילו אם לא מארוחות מלאות? אם במקום בקבוק היא היתה ממליצה על כבד אווז - הייתי מבינה.. אבל סתם בקבוק?
:-; וברצינות - לדעתי הבקבוק מיותר, אלא אם כן הוא נוח לך ומתאים לך. אם תרצי להוריד אותו - את יכולה להתחיל מלהציע קודם ציצי ואז להשלים מהבקבוק, ולאט לאט להוריד כמויות בבקבוק עד להנקה בלבד. אפשר גם לנסות לותר לחלוטין על הבקבוק ולצפות ל(אולי) כמה ערבים קצת פחות שלוים (אם הם שלוים עכשיו) עד לאיזון. הגוף מסתגל מהר מאוד לייצור חלב לעוד ארוחה מלאה

zimes

New member
לא הבנתי מה זה "כדי שתהיה ארוחה

... אחת מלאה" הכוונה - שתהיה ארוחה אחת שבה מסומן לך עם שנתות כמה היא אכלה? ראי בעמוד זה דיונים בנושאי הערות מעצבנות, "אין מספיק חלב", אחיות טיפת חלב, וכיו"ב. תמשיכי להניק בהנאה!

ברוך המצטרפות החדשות ../images/Emo24.gif

אני בטוחה שאים לך מה לדאוג, מה שחשוב זה שהיא עולה!!! ויש לה את הקצב שלה, אם היא רגועה ונראית לך שבעה ויש לך 6-8 טיטולים רטובים אז זה אחלה... לנו היתה בעיה הפוכה של "עלייה מוגזמת" אז מה? לא הורדתי לו ארוחות.. אז אני בעד ציצי ציצי וציצי ואין צורך בתוספות...

GonenBarkan

New member
אין דבר כזה "אין חלב" !!!

שלא יספרו לך סיפורים! העליה במשקל אינה סדירה ו ה כ ל בסדר! צרי קשר אם יש בעיות בהנקה - עברנו הכל על בשרנו... גונן ושרון.

למעלה