עוד שאלה

Papito

New member
עוד שאלה ../images/Emo22.gif

הפעם בנושא המחשבה ידוע שיש גוף וידוע שיש נפש לאן המחשבה משתייכת?

Ergil

New member
ובאותה הזדמנות הייתי רוצה להוסיף

שחייזרים חטפו את אלביס פרסלי.

אנסה לענות...

אני מאמינה שהשאלה הזאת היא שאלה תיאורטית. אדם יכול לטעון שהמחשבה שייכת לנפש, בגלל הרגש. אך אדם אחר יכול לטעון שהיא שייכת לגוף, שזהו בעצם המוח, בגלל שזהו שיקול, דבר בו מאמצים את מוחנו. לעומת זאת, אדם יכול להגיד כי הנפש היא לא דבר מוחשי ובעצם היא בתוך המוח, הוא המייצר של הנפש. על כן, המחשבה נמצאת בשניהם. אם תשאלו את דעתי - אין לי מושג ואני לא רוצה לדעת, יש דברים שיותר יפה להשאיר בגדר תעלומה.

ספינור

New member
מחשבה

מחשבה היא תלויית כימיה והפיסיקה של הגוף. זו דעתי. לגבי התודעה שאיננה מחשבה או מודעות עצמית ומהי בכלל התודעה אינני יודע. ראי את הודעתי "שאלה למחשבה" היא מתקשרת לשאלתך.

I D O

New member
תשובה

אכן, ידוע שיש גוף אך להגיד ש"ידוע שיש נפש" זה פשוט לא נכון, לכן קוראים לזה אמונה. המחשבה כמובן שייכת כמו כל דבר אחר באדם לגוף וספציפית- למוח. לכל אורגניזם מורכב (כולל האדם) יש אינסטינקטים, דהינו, תגובות לא רצוניות לגירויים חיצוניים, לדוגמא- תגובה לאיום יכולה להופיע בכמה דרכים - קפיאה במקום, בריחה מהירה וכו´ וכל אלו ללא מחשבה ולא רק אצל בע"ח בעלי מח מפותח, מה שקורה אצל אלו ביננו שמוחם התפתח מעבר לאינסטינקט הפשוט הוא האפשרות להשהות את התגובה המיידית ולתת ל"מחשב" שלנו זמן כדי לנתח אפשרויות ותסריטים נוספים, זוהי בעצם תמצית המחשבה- לא להיות נשלטים ע"י תגובות מוגבלות ולא רצוניות,אלא, אפשרויות רבות יותר ושהות לנתח אותן.

למעלה