עוד שאלה

NOGA HONEY

New member
עוד שאלה../images/Emo11.gif

אני יודעת שבחול המועד עדיף לא לעבוד (אלא אם אין ברירה) אבל לגבי אסרו חג אף פעם לא הבנתי למה הוא קיים ידעותי מסתכמות בכך שזהו היום לאחר החג(פסח,שבועות וסוכות) אז זה בסדר לעבוד באסרו חג או שזה כמו חול המועד ועדיף לדחות את העבודה אם אפשר?
 

א77

New member
אסרו חג אינו מועד

בחוץ לארץ יש יום טוב שני של גלויות. בחוץ לארץ כל חג נחגג יומיים. כאן בארץ הקודש אין צורך בזה. מכל מקום יש המקפידים לנהוג שמחה וחג במעט, להשתתף עם יהודי חוצה לארץ בחגם. מסיבה זו עורכים כאן בארץ הקפות שניות, אף שזה חג רק לבני גלויות. בקהילתי כמו בהרבה קהילות, נהוג ללכת בבגדי שבת וחג באותו יום. אבל אין ספק שאין איסור בעשיית מלאכה. מועדים לשמחה ושבת שלום.
 
מהותו של איסרו חג...

מה שנקרא על רגל אחת אנסה להסביר במקצת מהו איסרו חג. מקורו של השם הוא בפס' מתהילים אשר אנו קוראים בהלל "איסרו חג בעבותים עד קרנות המזבח". כלומר אע"פ שהחג נגמר מאהבתינו את הבורא אנו רוצים למושכו עוד יום, שבו אנו קשורים לבורא יותר. יש עוד סיבה עמוקה לכל איסרו חג בין בסוכות בין בפסח וזו אינו אותה סיבה לכל חג. בכללית זהו יום חול לכל דבר, אך נהגו בו בבגדי חג. וגם טוב לעשות סעודה ככל יום חג.
 
למעלה