עוד שאלה- תהייה

עוגיונת

New member
אני רק מנסה להצביע על שינוי בגישה

הכללית לילד. לא צריך להתנפל ולקחת את זה כל כך רחוק

עוגיונת

New member
ההגדרות לא חשובות במיוחד

אני רואה את עצמי כאדם חולה (מה לא?) זה עדיין לא עצר אותי בכלום בחיים אני מאוד לא אוהבת את ההתפסות להגדרות האלה. יש אנשים שלא מסוגלים לראות את עצמם או את ילדיהם כחולים. אולי מקסימום כאנשים עם CF. בעיני זה פשוט שטויות!

jasmine38

New member
אשיב לך יותר מאוחר, אני עסוק עכשיו

רק כתגובה ראשונה....... קיום השיחה בשניידר השפיע על תוכן התשובה, כי אמר את מה שכנראה ציפו ממנו
למרות זאת ה
נחמץ אין ספק שבמקום אחר היה בוחר במשאלות אחרות, ואני לא יודע במה היה בוחר. ננסה את ה"תרגיל" בעוד מספר שבועות, ונראה במה יבחר.

jasmine38

New member
לדעתי הדיו בנושא מעניין מאוד

אשמח אם עוד גולשים השתתפו ויגיבו בנדון. אם ריקי תתערב בשלב זה, זה יהיה בבחינת סיכום הדיון. אני אישית מקווה שריקי לא תגיב בשלב זה, ותמתין קצת להתפתחות הדיון. אני לא אומר לריקי מה לעשות, אני רק מביע את דעתי.

orit2000

New member
משאלות לב

בתחילת השנה המורה של הבת שלנו בקשה מכל ילד לרשום מהן המשאלות שלו לשנה החדשה, הבת שלנו רשמה :1 שאני לא אצטרך לקחת אינזימים 2 אצליח בחשבון 3 לא אצטרך לעשות פזיו אני לא חושבת שהילדים של היום גדלים כבריאים הם גדלים כילדים עם CF עם כל החבילה שמתלווה לזה,הם פחות חשופים למוות ,אבל מבינים שהטיפולים שהם עוברים משפרים את אכות חייהם.

jasmine38

New member
לכותבת לראשונה

ברוכה הבאה
מקווה שתשארי איתנו בפורום, ובהמשך תבחרי כינוי אישי כלבבך, שילווה אותך כחברה קבועה בפורום.

jasmine38

New member
שלום אבאלה

אתה אבא של סיאפניק/ית או סיאפניק וגם אבא ? אתה מוזמן להיות עימנו, ולכתוב גם דברים רציניים יותר

עוגיונת

New member
אני המלצתי משהו???????????

בסך הכל העלתי נקודה למחשבה!!!!!!! זה ממש מרגיז! תקראו את הדברים שכתבתי! לא הצעתי כלום! מה שכתבת מעניין ומרתק! ואני מקווה שתישארי בפורום!

jasmine38

New member
המשך תגובתי

אני לא חושב שאפשר לקבוע דין אחד לכולם. יש מי שיעשו כמצוות הרופא, מפחד הסכנה האורבת (למשל סכנת מוות) וימלאו אחר ההוראות. ויש מי שהסכנה תביא אותם ליאוש וחוסר מוטיבציה להלחם. הכל תלוי באישיות, ורופא טוב שמלווה את החולה שלו (או את ההורים של החולה), ראוי שילמד על אישיות החולה/הוריו, ויפעל להתאים את "החיזוקים" ואו "האיומים", לפיהם. אנו גידלנו את הנסיך ללא צורך בהסתרה כלל. כלומר הוא קיבל תמיד הסבר בהתאם לגילו. גם חברים הורשו לדעת על הטיפולים שעבר, וזה לא היה סוד. הסוד היחיד היה הכותרת CF, מסיבות של חוסר יכולתו להתמודד בשלב זה של חייו עם "נשמות טובות" שיקחו את המידע הזה למקומות לא טובים. בשנה האחרונה, התחלנו לדבר עימו על CF, כי הרגשנו שהוא מסוגל להתבטא בנדון. הוא יודע המון על המחלה (הוא גם יודע שיש בה סכנות, ואולי הגרוע מכל). יש לו יכולת לתאר את הבעיה של המחלה לאנשים זרים, גם אודות מערכת הנשימה וגם אודות מערכת העיכול. הוא יודע להסביר את פעולת האינזימים, וכשהיה צריך לתאר מילים שמתחילים בצליל -"ל" (עם פתח/קמץ), בחר ב"לבלב" וצייר אותו וידע לספר על הצינורית החסומה בליחה. עלינו, אני יכול לספר, שהצלחות ותקוה מעודדות אותנו, (ובלבד שאינן מתגלות כחסרות בסיס ולא אמינות). וידיעות קשות מביאות לדיכדוך ויאוש מסויים. וכפי שכתבתי, זה כבר ענין אישי.

ליסמין ../images/Emo24.gif

כיוונת לדעתי. יתרה מזאת, אני חושבת שדעתי אפילו לא רלבנטית או כפי שאתה כתבת, במקרה הטוב הייתי עושה סיכום של כל האפשרויות שעולות על דעתי. אני חושבת שגם בדיון הנוכחי, וגם בדיון הקודם סביב מהות העתון- אתם עושים את ה"עבודה" בצורה יוצאת מן הכלל וע"כ, למרות שאני עוקבת בשקיקה, וכרגיל לומדת "המון" - לא התערבתי. מקווה להמשך הדיון. וללא קשר, מקווה להתראות מחר באסיפה הכללית עם רבים מכם! שלכם ריקי

עוגיונת

New member
עוד שאלה- תהייה

עלה בדעתי (כשהייתי במקלחת...) שבעצם יש היום שני סוגים של חולים חולה CF חדש לעומת חולה CF ישן. חולים ישנים, זקנים יותר (הייתי אומרת בגילאי 30+-, כל עולם המושגים דל המחלה שבו גדלנו היה שונה מעכשיו. מגיל צעיר חווינו אישית או דרך אנשים אחרים דברים קשים מאוד, כולל מוות. המוות הראשון שאני זוכרת היה כשהייתי בערך בת 5 או 6 ואחריו לצערי היו עוד הרבה אחרים. הכרנו הרבה חולים אחרים ובילינו איתם בארועים, קייטנות וכו' אולהבדיל באשפוזים. לעומת זאת החולה החדש (ילדים קטנים כיום), חי עם מחלתו פחות או יותר לבדו. לא חווה (במיוחד אם הוא במצב טוב ולא מתאשפז או לא מבלה הרבה במרפאה) דברים קשים. הוריו יכולים לגדל אותו באופן שלא יכיר או ידע למשל על האפשרות של מוות. מה אתם חושבים ההשלכות של ההבדלים האלה? לאן הם מובילים ואיך יראה החולה החדש בעוד 30 שנה? לי עלתה מחשבה כזאת: החולים הישנים גדלו כילדים חולים שהצליחו למרות החולים החדשים עלולים לגדול כילדים "בריאים" שנכשלו בגלל זוכרים את השרשור שניהלנו עם אמא טריה יחסית שהתעקשה להתייחס לבן שלה כאל ילד בריא? ניסינו (נשבעת שלא רק אני....) לשכנע אותה, ואני מקווה שאכן היא הפנימה משהו מזה, שעדיף שתתייחס לבנה כאל ילד חולה, או שתתן למחלה את המקום ה"מגיע לה". כי הרי הוא לא בריא וכל נסיון להעמיד פנים שהוא בריא יהיה נדון בשלב זה או אחר לכישלון. יו איזו הודעה ארוכה.... טוב אני הולכת לעשות אינהלציה ולישון! לילה טוב!

jasmine38

New member
שלוש משאלות

בני הנסיך הצעיר (7) נמצא בדר"כ במצב טוב, בהתמודדות עם ה-CF. שבוע שעבר ראה פסיכולוגית, שביקשה להכיר אותו ואת צפונות ליבו וביקשה ממנו שלוש משאלות גדולות כאילו, משהו שממש שווה. להלן המשאלות: 1. שלא יהיו לי חיידקים. 2. שלא תהיה לי ליחה בריאות. 3. שאני יהיה בריא. הנסיך לא חשב על מתנות חומריות מכל סוג, הוא שכח שהוא רוצה לנסוע לביקור בדיסנילנד, הוא שכח שהוא רוצה טיסנים, והוא שכח המון משאלות וחלומות שפסח עליהם בדרך. אנו ההורים הינו במעמד, זה היה פשוט מזעזע

עוגיונת

New member
מעניין אם הנסיך

היה מבקש את אותן משאלות במקום אחר. אילו נשאל לבקש 3 משאלות לא במרפאת CF אלא למשל על ישי הגננת או מישהו אחר. מה אתה אומר יסמין?

ר י כ ט ר

New member
קצת באיחור

אני רואה את הדיון קצת באיחור. בכל זאת ארצה להתייחס לעניין "הבריאים-חולים" למושג בריאות ישנו מס' הגדרות. ההגדרות הלכו והתפתחו עם השנים. כך למשל ב 1948 הגדיר ארגון הבריאות העולמי (W.H.O) את הבריאות "כהעדר מחלה". זו בעצם הגדרה ששיקפה את הגישה הרפואית. כלומר הצוות הרפואי שראה אז בכל מי שחולה- כלא בריא. אולם עם השנים התפתחה הרפואה תרופות חדשות נכנסו ואנשים רבים סוחבים מחלות כרוניות שנים רבות, ולמרות זאת מתפקדים בצורה נורמלית למדי שנים ארוכות. במחקרים שנערכו להגדרת מצב הבריאות, נמצא כי חולים רבים מגדירים עצמם כבעלי "בריאות טובה" ו"בריאות טובה מאוד". ניתן לראות זאת גם היום כשמגיע אדם לרופא והוא נשאל "אתה אדם בריא?" או, "יש לך מחלות?" הרבה מאוד אנשים אומרים "לא!", אבל כשהאדם נשאל לאחר מכן "האם אתה נוטל תרופות באופן קבוע?" אז מקבל הרופא רשימה שלמה של תרופות שאדם לוקח נגד מחלות שונות. בעקבות זו אומצו תיאוריות ממדעי החברה להגדרת מצב בריאות. היום מגדיר ארגון הבריאות העולמי את המושג בריאות "כמצב של שלמות פיזית, נפשית וחברתית ולא רק כהעדר מחלה". ציטוט מתור חוקת ארגון הבריאות העולמי- Health is a state of complete physical, mental and social well-being and not merely the absence of disease or infirmity. כלומר תמיכה חברתית ובריאות נפשית הם תנאים חשובים על מנת להרגיש "בריא". על כן המסקנה היא ... לדאוג שתהיה תמיכה חברתית.

עוגיונת

New member
התעסקות בתפל

ריכטר פספסת את הפואנטה! ההגדרות האלה ממש אבל ממש נחשבות בעיני לבזבוז זמן ואנרגיה אחד גדול. כשכתבתי חולה או בריא התכוונתי ליחס ההורים אל הילד והראיה שלו אל עצמו.

מלוחית

New member
זה מה שקורה שעסוקים בציטוטים

במקום לכתוב ממקום אמיתי, אישי. ריכטר, חבל שאתה תמיד מביא לנו עובדות "יבשות" מאתרי אינטרנט למינהם, ולא משתף אותנו בתחושות האישיות ובחוות דעתך, אני סיאפניקית בת 23, אולי לפחות תספר מה הקשר שלך, בבקשה.

למעלה