עוד שאלה קטנה:)

עוד שאלה קטנה:)

נכון בעיקרון אמורים לפנות שמאלה מהנתיב הכי ימני לפניה שמאלה? אם יש 2 נתיבים שמאלה אז מהימני שביניהם, כדי להכנס ישר לצד ימין ולא להצטרך לחזור לימין.. אז אם בטסט יהיה גשם וזה ואני לא אראה ממש את הנתיבים ואפנה מהנתיב הכי שמאלי ואח"כ אשתלב לימין,אפשר להכשל על זה?

נראה לי שלא הבנת את השאלה שלי...

אני מדברת על מקומות שיש שם 2 נתיבים לפניה שמאלה. מהנתיב הימני כשאתה פונה זה בקשת רחבה ומזה שלידו זה צמוד לשמאל, סבבה? אז שאלתי אם זאת תהיה טעות אם אני אבחר בנתיב הכי שמאלי לפניה שמאלה ואז אח"כ אשתלב לימין, במקום לקחת את הנתיב הימני של הפניה שמאלה כדי שאני כבר אהיה בימין.. השאלה שלי אם זה משנה, ואם מכשילים על זה.

Krishi

New member
זה קצת בעיה אם לא תראי את הנתיבים

על מה את חושבת שבוחנים אותך פה? בכל מקרה... אם לא תצייני לטסטר שלא ראית את הנתיבים.. חחח.. ותפני מהנתיב השמאלי יותר ותשתלבי חזרה לנתיב הימני לא צריכים להכשיל אותך על זה..

be_roo

New member
אין לי מושג אם מכשילים, אבל בפועל

אחרי שתקבלי את הרשיון זו הדרך הנכונה לפעול. אם מגיעים לצומת לא מוכר ולא יודעים מה סידור הנתיבים בו, והסימונים לא ברורים מסיבה כלשהי (גשם, מחוקים, מוסתרים ע"י רכבים שעומדים ברמזור...) הדבר החכם הוא לבחור בנתיב השמאלי ביותר, שבטוח מתיר פניה שמאלה, ולפנות ממנו ואחרי הצומת לחזור לימין.

כן כן, אני יודעת שככה אני אעשה

כשיהיה לי רשיון. זה הכי בטוח. לפעמים יש שלטים לפני הצומת שמראים לאיפה אפשר לפנות מכל נתיב. אבל לא בכל מקום. יש מקומות שאני מכירה טוב ולכן אני יודעת בערך מה לעשות שם, אבל יש מקומות שמה לעשות, לא הייתי בהם. ברור שאני לא אגיד לטסטר שאני לא רואה, אבל רק רציתי לדעת אם אני אפנה מהנתיב הכי שמאלי ואז אשתלב לימין יכשילו אותי על זה. כי בעקרון כל החוכמה זה אם יש 2 נתיבים לפנייה, לפנות מהימיני ואז לחסוך את החזרה לימין.

be_roo

New member
אין חוכמה שלפנות מהנתיב הימני

מצפים מנבחן ומתלמיד נהיגה לפנות מהימני, זה לא אומר שאסור לפנות מהשמאלי ובכל צומת שבו שני נתיבים לפניה תמצאי טור אחד בימין ואחד בשמאל ואף אחד לא עובר על החוק. אם לא ניתן לראות את הסימון כי הוא משובש, הגיוני, לגיטימי ונכון הרבה יותר לפנות מהשמאלי במקום להסתכן בפניה מנתיב שלא מיועד לכך. ההגיון אומר שאין סיבה שבוחן יכשיל נבחן שנוהג בצורה הגיונית ושקולה. אפשר בהחלט להסביר במשפט קצר שהסימון אינו ברור ולכן את מעדיפה לא להסתכן ולפנות מהשמאלי. אם הוא יכשיל או לא, אין לי דרך לומר לך.

לא אמרתי שאסור...

ברור שמותר, אבל פשוט היום היה לי שעור נהיגה בגשם והיה קשה לשים לב לסימונים על הכביש. ואני לא רוצה להתמהמה יותר מדי.. אז חשבתי שבמקומות שאני לא אראה אני אפנה מהשמאלי ופשוט אשתלב לימין אח"כ...

למעלה