עוד שאלה קטנה

bluenote

New member
עוד שאלה קטנה

אני צריך להכין גרפיקה שתודפס על שילוט בביתן בתערוכה. (כלומר קירות, ריצפה ופרונט של שולחן) הלקוח רוצה שהרקע יהיה עננים ועליו טקסט. הבעייה היא שעד היום לא התעסקתי עם גדלים גדולים כאלה, ואין לי מושג מאיפה להשיג רקע עננים ברזולוציה ואיכות טובים מספיק כדי שיודפס על גודל כזה. אולי ניתן ליצור עננים ריאליסטיים בפוטושופ? רעיונות למישהו?

yossi_maoz

New member
פעם הכנתי סטנד לתערוכה

הדרישות היו לעבוד ברזולוציה של 150DPI. בכל מקרה לכל מקום וה"שגעונות" שלו. הדרך הטובה היא להתקשר למדפיס ולקבל הנחיות. - נדמה לי שבאריג´נט ניתן לרכוש תקליטורים עם רקעים מוכנים.

bluenote

New member
תודה רבה, אבל

השאלה היא האם התמונות חופשיות לשימוש מסחרי, ומה יקרה כשאני אגדיל את התמונה לגודל של 2 מטר (!!). האם היא לא תאבד את כל האיכות שלה? (למרות שהיא 300dpi)

yanivfel

New member
ואגב עננים בפוטושופ...

בתפריט FILTER באפשרות RENDER, יש עננים - שים לב שהצבעים של הפלטה בטבלת הכילים (Forground ו-Background) הם אלו שקובעים את צבעם של העננים. בהצלחה!

bluenote

New member
מכיר גם מכיר

וזה ממש לא יוצא דומה לעננים אמיתיים, גם לא עם מוסיפים blur וכל מיני שטויות... אבל תודה בכל זאת

yossi_maoz

New member
לגבי תנאי רישיון

השימוש התייעץ במשווק הסי די. נדמה לי שאם התמונה היא ROYALTY FREE ניתן להשתמש בה ללא בעיה. לגבי בעית האיכות - תהיה ירידת איכות מסויימת בתמונה, אולם צריך לזכור שהקהל שלך לא מסתכל על השלט ממרחק קריאה סטנדרטי. אם זה ממש מפריע לך, תוכל להגדיל באינטרפולציה את התמונה. מאחר ומדובר בתמונה של עננים (אובייקטים שבכל מקרה לא מרובים בפריטים קטנים וחדים) יש להניח שהתוצאה תהיה משביעת רצון.

bluenote

New member
דיברתי עם אריג´נט

ויש להם הרבה cd עם קליפארט. התמונות בגודל A4 באיכות 300dpi. המחיר לדעתי מאד יקר (בין 80$ ל-100$ עבור 1000 צילומים) נראה לכם שלא תהיה בעייה עם הגדלה רצינית? פתרון שני, אולי יש למישהו מכם תמונת עננים seamless שאני פשוט אוכל לשכפל וזה יראה אמיתי?

uri_a

New member
שוב, כמו שאמר יוסי...

דבר ראשון תדבר עם מי שידפיס לך את העבודה, מהם תוכל לקבל פרטים מדוייקים על אייכות התמונה הדרושה להם, וכמה הם יכולים להגדיל... היום הרבה מכונות מגדילות תמונות בצורה טובה בהרבה מפוטושופ וחברותיה...

למעלה