עוד שאלה קטנה

hilatw

New member
יאאאא אני הכי מתלהבת :)

אולי את בכלל הלקוחה שלי ;) שהתאהבתי בחמוס שלה חחחחח. וואי אני אשמח להיפגש עם החמוסים החדשים אחרי שהם יעברו חיסונים

hilatw

New member
אז מהיכן את קונה אוכל לחמוס?

מוכרים כאן את האורג׳ין? ובאיזה חנות? ועוד שאלונת האם לגורים נותנים לאכול את האורג׳ין או אוכל אחר? והאם באמת צריך לסגור את כל הפתחים הצרים שמאחורי/מתחת למקרר, תנור, מכונת כביסה וכו׳? או שפשוט צריך לשמור על השובבים ולפתוח 10 עיניים? אין לי כבר סבלנות אני ממש מצפה להם, להמתין עד יום ראשון בשבילי מרגיש כמו נצח :( אני רוצה אותם כבר עכשיו, אני לא זוכרת מתי הייתה הפעם האחרונה שרציתי כל כל משהו עד שלא הייתה לי סבלנות להמתין!

laalaalalala

New member
כן כן , אנחנו מוכרים את הבית (או לפחות רוצים)

והיית אצלנו ..

לא מוכרים אצלנו את האורג'ין , אצלי הוא אוכל רויאל קנין של גורים (אוכל של חתולים) אפשר לקנות אותו בעולם החי ליד שליס בתחנת דלק ..
לא שצריך לסגור את כל הפתחים - חייב ! חמוס זו חיה מאוד סקרנית כל פתח קטן מעניין אותם ולא הייתי רוצה שהחמוס שלי יטעם חוטי חשמל או משהו מסוכן אחר . אצלי כשג'וני מטייל אנחנו סוגרים את כל הדלתות בבית ככה שיש פחות סכנות.

בני כמה החמוסים ? כשהם ממש קטנים יש להם עדיין אינסטינקטים של טורף , לכן לא הייתי ממליצה לתת להם אוכל מהיד וגם לא הכי לתת להם לשחק עם הילדים .. בנוסף חשוב מאוד לדעת שחמוסים מתייייים על גומי , אסור בשום פנים ואופן שיהיה להם גומי זמין שזה אומר מגבים, נעלי אצבע ממגומי, כדורי גומי, בלונים וכו' מה שכן- רצוי לתת להם משחקים מגומי (שמיועדים לחיות כמובן) ..קראתי באיזה מאמר שרוב התמותה אצל חמוסים זה בגלל שהם אכלו גומי .

ודבר אחרון, לא ללכת לוטרינרים בנתיבות .לא רק שהם לא מבינים כלום בחמוסים , וטרינר אחד גם רצה לעשות לג'וני שלי חיסון של כלבים (שאומר ש90% שהחמוס היה חולה במחלה וכנראה מת) ד"ר אייל אברהם במרפאת ברנע ב"ש - מתמחה בחיות אקזוטיות - מומלץ !

hilatw

New member
אויייי מתוקה את הבת נכון? הבכורה???

שבגללה מוכרים כי רוצים להתרחב??? חחחח איזה קטע, כל כך התאהבתי בחמוס שלכם שפשוט לא נחתי ושגעתי את בעלי, איך שהגעתי הבייתה סיפרתי לו איזה מתוק החמוס שלך, ובגלל החמוס שלך החלטתי שאני מביאה חמוס הביתה (איזה עולם קטן) הוא מדהים, וידידותי, ונקי, ויפה.
וואי זו תהיה בעיה לסגור את כל הפתחים :/ איך אני אמורה לסגור אותם??? זה ממש מטריד אותי! עם מה אני אסגור את החריצים שמאחורי המקרר והמכונת כביסה? המטבח שלי פתוח לסלון ואין לי אפשרות לעשות דלת במעבר. וואי אני בבעיה, למי יש פיתרון???? יש לי המון משחקים של הבנות שהם מפלסטיק קשיח ומרשרשים אז זה יכול להתאים להם,] כמובן שגומי אני אשמור שלא יסתובב לי בבית (יש לי סלון לבן והחרמתי לבנות את הטושים בגלל זה אז נחרים להן גם את הבלונים מה כבר יכול להיות :) ) מגב יש לי מסליקון כך שזו לא בעיה הם לא יצליחו לקרוע. החמוסים שאני מביאה נולדו בפסח הם בני 35 יום בערך הם לבנים. לגבי הוטרינר אני אלך למרפאה שאת המלצת, אני לא מכירה כאן וטרינרים ואני יודעת איזה חיסונים לחסן ומתי עשיתי רשימה מסודרת של מזון, חיסונים, ציוד וכל שאר הדברים שאני צריכה לרכוש עבורם (חתיכת הוצאה).
לגבי רויאל קנין כתבו כאן בפורום שזה היפואלרגני ולא הכי מומלץ אלא במקרה שאין ברירה וגם שהוא לא הכי איכותי. אני אנסה לראות האם אבא שלי יוכל לארגן לי מהמרכז את האורג'ין למרות שזה יהיה חתיכת פרוייקט כל הזמן לשלוח אותו למרכז בגלל האוכל או שפשוט אני אבדוק אם בחנות בחולון שהמליצו עליה כאן יכולים לעשות שליחות עד אלינו בתוספת תשלום

laalaalalala

New member
וואו , ממש קטנים !! לא טוב..

חמוסים צריך לקחת מגיל חודשיים ומעלה .. אני לקחתי את ג'וני כשהיה בן חודש וחצי ואמרו לי שזה ממש מוקדם !
אין אפשרות לקחת מאוחר יותר ?

ponzik

New member
רויאל קנין

רויאל קנין לגורי חתולים זה מזון בסדר גמור במידה ואת לא מצליחה להתארגן על אוריג'ין. אנחנו בדר"כ מגוונים בין ה-2 או אפילו מערבבים. לגבי ההיפואלרגני - אני חושב שאת מתייחסת לשרשור ספיצפי לגבי סוג המזון ההיפואלרגני - זה מזון מיוחד ולא השקית הרגילה...

hilatw

New member
הייתי אמורה לקבל אותם ביום ראשון שהיה

אבל היא אמרה שהיא לא יכולה למסור אותם עדיין אז שנמתין לשבוע הבא ביום ראשון הם כבר לא יונקים

hilatw

New member
Sweet אני צריכה את עזרתך

יש לך המון ידע ואני חייבת עזרה, מה לעשות לגבי פתחים וחריצים מתחת ואחרי מקרר/תנור/מכונת כביסה אין לי דרך לחסום! אין אפשרות לשמור עליהם מקרוב ולחנך אותם??! מה כולם חוסמים??? אגב אין סיכוי שהם יוכלו לי את הספה נכון?

Sweet Fantasy

New member
תשובות

*אני חולה אז אני בבית בשעה כזאת*

קודם כל לגבי גיל החמוסים, הם עוד צעירים ואני ממליצה לחכות ולהשאיר אותם עם האמא כמה שאפשר, ככל שהם יותר איתה הם יותר מוכנים בעיקר מבחינת חינוך.

לגיב החריצים, אנשים לרוב לא חוסמים אבל רוב החמוסים לא משוחררים לבד בבית, וכשהם כן משוחררים יש להשגיח עליהם, שלא יסתבכו בצרה, לגבי הספה, דווקא יש סיכוי, יש לא מעט חמוסים שקרעו את כריות הספה, או ממתחת קרעו את הבד ועשו להם "מחילה"

hilatw

New member
רפואה שלמה מתוקית ותודה על הזמינות

וואי אם כן אני בבעיה (
טוב אני אשגיח ממש צמוד. בנוגע לגילם אני יודעת שהיא משחררת את כולם בגיל הזה הם אצל ההורים שלה אני לא יודעת כמה היא יכולה להחזיק אותם שם וגם אני לא כל כך מסוגלת להמתין :/ מה אני אעשה אין לי דחיית סיפוקים בנושא הזה

למעלה