עוד שאלה קטנה

hilatw

New member
עוד שאלה קטנה

אגב שומרים לי שני חמוסים זכרים מכיוון שם הבירור שערכתי אמרו לי שמכיוון שאני חסרת נסיון יהיה לי יותר קל עם זכרים מאשר נקבות גם בגלל שהזכרים פחות אנרגטיים וגם בגלל נושא האנמיה בזמן הייחום ולא הייתי רוצה לסכן את בעלי החיים שאצלי שאם לא אדע להבחין שהיא מיוחמת אז חלילה יקרה לה משהו אז הלכתי על שני זכרים ושניהם יהיו לבנים אז איך אני יכולה להבדיל בניהם? נראה לי מסוכן לשים להם קולר צבעוני כל אחד בצבע שלו או לשים להם סרט על הצוואר אז מה אני יכולה לעשות כדי להבדיל? חשבתי לקשור להם סרט צבעוני בזנב אבל לדעתי זה יכול להפריע להם והם סביר להניח יורידו אותו ואני מפחדת שהם לא ינשנשו את זה ויחנקו חלילה. יש למישהו רעיון???

Sweet Fantasy

New member
תשובה לשאלה

ובקשה קטנה, לא לפתוח לשאלה חדשה הודעה חדשה, תלחצי "תגובה" להודעה הראשית שפתחת ושם תשאלי

לגבי הענין של 2 זכרים בגלל הייחום, את ממילא מתכוונת לסרס\לעקר כך שזה לא אמור לשנות לך, ואם את רוצה זכרים כדי לא לסרס אותם - לא מומלץ בכלל, זכר לא מסורס יהיה מסריח, יותר תוקפני, יסמן טרטוריה ועוד...
ואם בכ"ז תבחרי להביא זוג זכרים, את תראי שאת תבדילי בינהם, כמו אמא טובה את תדעי להבדיל בדיוק מי זה מי, כמו אמא לתאומים זהים ;) אולי לאחרים שלא מכירים יהיה קשה יותר אבל אני מבטיחה לך שאת כן תזהי, בלי סרטים ובלי קולרים..

hilatw

New member
בוודאי שאני מסרסת

אך כפי שלמדתי כאן אני לא אסכים להוריד להם את בלוטות הריח! יש כאן המלצה על וטרינר בשם אייל אברהם ממרפאת ברנע בבאר שבע רציתי לדעת האם הוא וטרינר מומחה בנושא חמוסים ואם אני יכולה לסמוך עליו ולהיות רגועה בכל הנושא של החמוסים שלי (אני מנתיבות ולכן באר שבע יחסית קרוב לי). אגב אין כאן בנתיבות כמעט בכלל חמוסים זה נראה לי יהיה ממש אטרקציה לאזור חחחח.
אגב ראיתי שיש כאן דגש מאוד חשוב על משקל החמוס, אם הם ירדו לי במשקל אני אבחין בזה? או שיש צורך בשקילה?? לפי מה שכתבתם כאן לא צריך לשקול את החמוס רק אם מבחינים בירידה במשקל אני ממש מקווה שאם חלילה יהיה מצב כזה אני אבחין, אני קצת חוששת כי לפי מה שקראתי זו חיה מאוד עדינה. ואיך אני אדע אם הם משירים שיער בגלל מחלה או בגלל תקופת מעבר? מתי יוצאת בערך תקופת המעבר שלהם? אני חוששת שבגלל שאני חדשה אני אעשה טעויות ולא אבחין בדברים שיכולים לסכן חלילה את החמוסים שלי

hilatw

New member
סליחה! לא להתייחס לשאלה לגבי הוט׳

דר אייל אברהם קראתי הרגע שהוא מומחה! תודה

volkaria

New member
הוא הוטרינר שלי

הוא וטרינר מומחה לחיות אקזוטיות,אבל הוא וטרינר מעולה שמטפל בכל חיה שאי פעם הייתה לי כולל החמוס מגיל 10 סערך.

Sweet Fantasy

New member
הוא לא מומחה לחיות אקזוטיות

כי יש בארץ 3 כאלו (שיש להם את התואר הזה) אלא אם יש לך לספר לי משהו שאני לא יודעת? :)
יש וטרינרים נוספים בארץ (ואולי הוא בינהם, אני לא מכירה) שיש להם ניסיון של שנים בטיפול בחיות אקזוטיות בגלל מקום עבודתם, ולכן אפשר לסמוך עליהם בהליכים "רגילים" כמו טיפול תקופתי שגרתי וחיסון.
בהליכים יותר מורכבים לא עלינו תמיד אמליץ לפנות למומחה בעל תעודת מומחה.

וכדי שיהיה יותר קל להבדיל ולהבין, ורק לשם ההשוואה, רופא שאינו מומחה בחיות אקזוטוית זה כמו רופא משפחה, שנחשב רופא "כללי" סיים 7 שנות לימוד וסטאג אבל לא עשה התמחות.
מומחה בחיות אקזוטיות הלך והמשיך את הסטאג במקצוע הספציפי אותו בחר (למשל רופא לב..)

hilatw

New member
אז חלילה לבעיות רציניות

על איזה וטרינר מומחה את ממליצה???

volkaria

New member
אני יודעת מה זה אומר מומחה

אין צורך לקרוץ בסוף.

אם תתקשרי למרפאה ותשאלי אותם מה ההכשרה של אייל אברהם הם יגידו לך "הוא מומחה לחיות אקזוטיות" תעודה והכל,ראיתי הכל כשהייתי שם,הם גם מסרבים שמישהו אחר יטפל בחיה שהיא לא כלב\חתול חוץ ממנו במרפאה,גם לא ברנע עצמו.
המרפאה של ד"ר ברנע היא בין הטובות בארץ,יש לו גם מרפאה בלונדון וכל חיה שאי פעם הייתה במשפחה שלי ב15 שנים האחרונות הייתה מטופלת אצלם.
כולל תוכים,ארנבים ואוגר.
אם את לא מכירה,לא אומר שזה לא קיים או לא נכון.

Sweet Fantasy

New member
תגידו מה קורה לכם היום

כל אחד נעלב לי משטויות, אז קרצתי????????

לגבי לא מכירה ולא אומר,
אני לא הבאתי את העובדות, וכמו שאמרתי אם אני טועה, את מוזמנת לספר לי מה שאני לא יודעת, איפה הוא למד ואיפה עשה התמחות בחיות אקזוטיות?
אף אחד לא פקפק באיכות המרפאה, וזה שהוא היחיד שמבין ומטפל שם, עדיין לא אומר כלום, כמו כן זה שטופלת אצליהם שנים, גם לא אומר יותר מדיי!
אני עצמי גם לא טיפלתי אצל "המומחים" שעליהם אני מדברת, אבל עובדות הן עובדות ואלו שבאמת למדו ועשו התמחות לאקזוטויות, מספרם מצומצם, אז אם יש משהו שעליו אני לא יודעת את מוזמנת להאיר את עיניי ע"מ שנוכל להמליץ על מומחה נוסף.

ובנימה אחרת וכללית, תפסיקו להעלב מכל דבר, אנחנו מדיינים פה על מנת שנוכל כולנו ללמוד זה מזה ולקבל מידע חיוני, אף אחד מאיתנו ממה שידוע לי (ואולי לא ידוע לי) לא מקבל אחוזים מזה שהוא מפנה או לא מפנה אנשים למרפאה X.
אם כל אחד יעלב מכל מילה שנייה שנאמרת פה, לא נוכל לקיים פורום.

תודה.

hilatw

New member
לא לכעוס

הבעיה היא שכאשר כותבים זה לא כמו שמדברים ולא שומעים את נימת הדיבור ואז לא יודעים לזהות אם הכותב הוא ציני או שמה שהוא אומר הוא אומר בתמימות ולכן יותר קשה להבין. אני גם מאמינה שלא כולם כאן מכירים אחד את השני כמוני למשל שחשבתי שמלגלגים לי בגלל שאני לא מכירה את האנשים ובגלל שאני חדשה וזה מטעה, אז זה לגיטימי שאנשים יתבלבלו מדי פעם :/

Sweet Fantasy

New member
אני חושבת שצריך מראש

לבוא מנקודת הנחה שהכותב מולך רוצה לעזור ולא לצחוק או להעליב אותך, לשם כך אנחנו מגיעים לפורום (לא משנה איזה) לחלוק תחביב משותף וכדי לעזור ולהעזר זה בזה.

hilatw

New member
את צודקת יקירה ולכן הייתי מופתעת תחילה מהיחס

אחד לשני. אני צופה בכם כבר כמה זמן והיה לי קשה לפנות אליכם למרות שאדר בעל הבית של חמוטל אמר לי שאתם מקסימים והוא אמר שתשמחו לעזור לי אבל עדיין יש המון סוגי אנשים ולא מעט הפעמים שאנשים מתנהגים בצורה זו או אחרת ופוגעים באחרים. נכון שפה יש פרגון וחמימות וזה מדהים אבל זה מבלבל עדיין ואני מדברת מתוך עצמי. אגב WTR לא הגיבה לי שהיא לא כועסת עלי :/

Sweet Fantasy

New member
את מקסימה

ולמרות שאני עכשיו מדברת בשמה- אני בטוחה שהיא ממש לא

היא לא תמיד זמינה בפורום, כשהיא תהייה פה היא תענה, בטוח.

hilatw

New member
תודה מאמי גם את אישית מקסימה ובכלל כל מי

שהתכתבתיובכללה כתבתי איתו פה. את עונה לי פייסבוק נכון? איזה חמוסים מהממים יש שם. זה ממש נחמד המפגשים האלה שאתם עושים.

Sweet Fantasy

New member
אם את מסרסת אז אין חשיבות למין החמוס

ההבדל הוא במראה, נקבות קטנות יותר, ולעיתים יותר פעילות אבל לא תמיד ותמיד יש יוצאי דופן לכאן ולכאן.
אם תהייה ירידה דרסטית את תבחיני בה, מרגישים כמרימים ומלטפים (עצמות בולטות וכו'..
נשירה שמובילה להתקרחות היא לא נורמלית, נשירה יש בעיקר בתחילת האביב ותחילת הסתיו.
בקיץ יש חמוסים שיש להם קצת נשירה בקצה הזנב זה נורמלי וקורה בגלל שומן שהעור מפריש .

laalaalalala

New member
הייייייייי גם אני מנתיבותתתת !!!

איזה התרגשות שאני לא היחידה עם חמוס כאן בנתיבות , אני המלצתי על אייל אברהם , ג'וני שלי התאושש מהר מאוד מהניתוח .. וזכינו ליחס מקצועי !
כל יום התקשרו מהמרפאה לבדוק שהכל בסדר .

ד"א אפשר יהיה לעשות מפגש חמוסים כשיהיו לך, דיי קשה לקחת חמוס עד ת"א למפגש חמוסים שעושים כאן בפורום .. המסכן שלי לא פגש חמוס מאז שהיה תינוק

laalaalalala

New member
איזה קטע !

אז אחרי שראיתי את ההודעה הקודמת שלך , שמחה לשמוע שג'וני שלי גרם לך להתאהב בו ולהחליט לאמץ חמוס
אני הלקוחה שהתאהבת בחמוס שלה

אני אימצתי את ג'וני שלי אצל מישהי מהפורום כאן , ויש לה עכשיו 11 גורי חמוסים שזקוקים לבית !! ממליצה לאמץ ממנה (החמוסונים זוכים למגע יד של אדם וחינוך לצרכים מה שלא כל גור חמוסים זוכה לו, ואני עד עכשיו מתיעצת איתה לגבי ג'וני כשצריך)

hilatw

New member
בטח אימצת אצל נקיטה

שמעתי עליה מאדר הבעלים של חמוטל! אם את מוכרת את הבית שלך סביר להניח שהתאהבתי בחמוס שלך ואם את לא מוכרת את הבית אז יש עוד חמוס בנתיבות :) (אני מתווכת, ולכן בפגישה שהייתה לי אצל לקוחה שרצתה למכור את הבית שלה ראיתי את החמוס ולא הצלחתי להתרכז בעבודה מרוב שהוא היה מקסים והתלהבתי ממנו :)

למעלה