עוד שאלה על תמיכה

malina83

New member
עוד שאלה על תמיכה

יש לי בעיית רירית. עשיתי שתי שאיבות באסף הרופא והחזרת קפואים אחת. תמיד קיבלתי תמיכה של 3 אנדומטרין וזריקות פרוגסטרון ריטרד אחת לחמישה ימים. וגם אסטרופם בין 3-4 כדורים ביום. אני יודעת שזאת התמיכה הרגילה שהם נותנים לכל המטופלות. ה-E2 שלי בשתי השאיבות היה מעל 10,000. כל הבטא שלילית הייתה עם פרוגסטרון של 22-25 ( כחמישה ימים אחרי זריקת פרוגסטרון). אף פעם, גם לא בהזרעות ללא תמיכה, לא היו לי דימומים לפני ביטא.

הפעם עשיתי שאיבה עם רופא פרטי וכל הסבב מאוד שונה, ה E2 לפני שאיבה 7000. הזרקתי מזרק וחצי של אוביטרל לפני השאיבה וקיבלתי מהרופא תמיכה של רק 2 אנדומטרין ביום, ללא תמיכת אסטרוגן. האם זה מספיק? האם זאת נחשבת תמיכה סטנדרטית?

לגבי האם זה מספיק.. יש גם נשים ש 6 אנדומטרין לא מספיק אצלן

לא ניתן לדעת מבלי לבדוק.. ממליצה לבדוק 5 ימים מהביוץ את ערכי ה e2 ופרוגרסטרון. ערך של 25 נחשב לנמוך, בפרט כשלקחת גם זריקות פרוגרסטרון.. אבל לא ניתן להסיק מזה שבהחזרה בפרוטוקול שונה אם התמיכה פחות מסיבית יהיה ערך יותר נמוך.. אבל בהחלט לא ניתן לדעת להפך. ולכן חשוב לדעתי שתבדקי.

malina83

New member
לאחזה ערך לצפות?

תודה רבה על התשובה.
מה נחשב לערך תקין של פרוגסטרון 5 ימים אחרי שאיבה עם אנדומטרין (שהוא וגינלי ולא ממש משקף מה שקורה בדם)?
ומה לגבי ערכי אסטרוגן?

תלוי את מי שואלים..

רופאים שונים אומרים דברים שונים.. אז מה שרושמת פה זה מתוך הבנה שלי..
בעיקרון אם התמיכה הייתה משוקפת נכונה גם בנחזור הדם (כלומר לא תמיכה וגינאלית) הצפי הוא לפרוגרסטרון סביב 40 ומעלה. כאשר כן מדובר בתמיכה וגינאלית.. אז בפרט בהחזרה על בסיס הורמונאלי הערכים המתקבלים בבדיקת דם נמוכים יותר גם אם הערך באזור הרלוונטי הוא תקין.. (כי הרוב לא נספג למחזור הדם). בדכ אם הערך נמוך מ 30 ימהרו לתת תוספת תמיכה. בהרבה מקרים זה לא באמת נדרש.. אבל מהצד השני זה גם לא מזיק.. אז למה לקחת סיכון..

למעלה