בחמין המרוקאי שאני מכינה אני מוסיפה חיטה בשקית קוקי. אני יודעת שבאותה שיטה אפשר להכין גם תירס וזה יוצא טעים מאד, אבל אני לא יודעת האם מדובר בתירס קפוא או גרעיני תירס ואיך מכינים, האם מישהו מכיר ויודע?
שהיא עושה את האורז והחיטה כמו שסימי עושה רק במקום לשים קופסא היא שמה את זה בקוקי גם אני עושה את זה ככה וזה יוצא פשוט נהדר אומנם לא מקבל את הטעמים של החמין אבל האורז יוצא מדהים
אמי מכינה חמין עם גרגירי תירס. היא קונה אותם יבשים באגף הקטניות, ומבשלת כמו את החיטה (הרתחה, ולאחר מכן טיגון בצל בסיר אחר, הוספת תבלינים (מלח, פלפל, פפריקה, קנמון), והוספת התירס). באופן אישי אני מעדיפה חיטה, אך זה טעים מאד.
לא ... לא... לא גרגרי התירס של הפופקורן, אלו הם גרעיני תירס שנראים כמו גרעיני תירס מיובשים ושבורים למחצה. כפי שהציעו קודם, להגיד שרוצים גרעיני תירס לחמין.
יש שקיות מיוחדות לחמין מבד...אין לי מושג היכן קונים אותן. אבל זה הפתרון הטוב ביותר מבחינת החמין. (אני מניחה שמכבסים ידנית אחרי השימוש) אמא שלי "חותכת פינות" ומשתמשת בשקית קוקי אותה הי מחוררת בקיסם לאחר שמילאה אותה במרכיבי החמין. כך שבאותו סיר יש לה 2-4 שקיות קוקי מחוררות וכל הטעמים משתלבים בלי שהכל יתערבב. מקווה שעזרתי.
לבישול אורז ושאר קטניות בחמיד ושכן יספגו את הנוזלים היא פשוט להשתמש בבד חיתול (נקי נקי..), להכניס את האורז, חיטה וכו פנימה, לקשור כצרור ןלהניח על החמין, למעלה. יוצא חבל על הזמן. החיתול, אגב, מתכבס ויוצא כחדש ומוכן לשימוש חוזר.
צורת שקית משחילים גומי או חוט עבה ויש גם סגר פעם בשנות השישים ובתקופת הצנע צנע .... האמהות שלנו תפרו שקיות כאלה ובתוכן שמו את הכריכים לבית הספר וככה סתם היינו משחקים עם השקית כל הדרך לבית הספר כמו יויו.... אז כן שקית כזו זה הכי אחלה ולא מעלה לך בראש שום חזיונות דוחים