עוד שאלה לבן...

• פותח הנושא Kaya
  • פורסם בתאריך

Kaya

New member
עוד שאלה לבן...

(אתה רואה? גם פה אנחנו נפגשים...) מה זה בדיוק ג´אט-קון-דו (בטוח טעיתי בשם...) <<<אני>>>

קאיוש, מה את עושה כאן?!

על כל פנים, זה כיף לפגוש בך גם כאן. אכן, מדובר בשיטת לחימה שפותחה על-ידי ברוס-לי המנוח ופירושה: "דרך האגרוף החוסם". זה סגנון שונה מאוד מסגנון הלחימה שרואים אצל ברוס-לי בסרטים (הוא פיתח סגנון מיוחד ושונה לצורך תצוגה בסרטים). זה סגנון שאמור להיות "סוף הדרך": חכם, חסכוני, נטול משמעויות נסתרות ו"בדלי מסורת" מיותרים (יש הרבה שיטות המכילות כל מיני "בדלים" של מסורת שאף אחד כבר לא זוכר את משמעותן האמיתית). אבל אני לא יודע כמעט כלום על הסגנון עצמו (לא ראיתי אף פעם תצוגה או הדגמה של מומחה, למשל) ואם יש פה מישהו שיודע, אשמח לשמוע על כך עוד פרטים: כיצד הסגנון בנוי? קאטות? טכניקות? איזה שיטות אימון הוא כולל? האם הוא כולל בתוכו את כל הווינג צ´ון (שיטת הלחימה היחידה שברוס-לי למד) או לא? האם הוא פתוח ומשתלב עם סגנונות אחרים (בדומה ללאו-חו שאני מלמד) או שהוא שיטה נוקשת-גבולות וקוהרנטית, שלא ניתן לשלבה עם שיטות אחרות (בדומה למערכת ההפעלה Windows, למשל...)?... איזה קטע מוזר. בדיוק היום בערב (בארוחת ערב בסביבות 20:00) שאלתי היום את עופר (מדריך קונג-פו) מה הוא יודע על השיטה הזו! קטעים, לא?! בידידות, בן

Kaya

New member
ג´אט קון-דו #2

היי בן
אחי הגדול למד את זה עד לפני עשר שנים בערך (התחיל בגיל צעיר והגיע לרמה דיי גבוהה). בשנה האחרונה במיוחד הוא במצבי רוח משתנים ולאחרונה אחרי האבל המצב קצת יותר מבעס גם מבחינה פיזית (פסיכוסומטי). שלשום הוא מצא אצלי באוטו את כפפות האגרוף שלי (לא מקצועית - סתם כשצריכה לשחרר אגרסיות
) וראיתי ניצוץ בעיניו שלא ראיתי המממווון זמן. הוא פשוט לא הוריד אותם מהידיים והתחיל לספר לי על שיטת הלחימה הזו שהוא למד (התאמצתי נורא לזכור את השם כל הדרך מבלי שישים לב
) לפי דעתך (ודעת כולם כמובן) האם כדאי שיחזור להתאמן? (כיום הוא בן 39). אני אישית - בלי קשר - מאז שראיתי אותו מתאמן (כשהייתי בת 12) רציתי גם ללמוד - אך אתה יודע איך זה... דוחים דברים.... ועוד שאלה (יותר חומרית) איך נעים מחירי הלימוד? <<<בתודה מראש>>> אני.

קאיוש!!!! ../images/Emo13.gif

איזה כיף ומדהים לשמוע שאת עוסקת באיגרוף... וואו! איזה עוד הפתעות יש באמתחתך?!?! לדעתי, אין שום סיבה שהוא לא יחזור ללמוד ז´יט-קון-דו, בתנאי כמובן שזה בהמלצת המדריך (אני לא מכיר את השיטה. אם יש עם זה בעיה, המדריך יגיד לו). מחירי הלימוד, לפי מה שאני יודע או נדמה לי שאני יודע, הם משהו בין 150 ל-300 ש"ח לחודש. בקרוב אני אגיב על מה שכתבת בפורום השני... שלך, באהבה, בן

למעלה