עוד שאלה חשובה!!!

ונוס78

New member
עוד שאלה חשובה!!!

קורה לי כל הזמן שאני מגלה שאוכל מסוים שאכלתי, אמנם לא מכיל גלוטן (לא עשוי מקמח) אך הרוטב שלו כן, או שפתאום שתיתי קצת אייריש קרים ורק אחר כך גיליתי שזה אסור. שאלתי היא: האם זה אומר שעדיין אני נמצאת במצב בו לא ניקיתי את הגלוטן מגופי? אחרי כל ההשקעה ועדין אני נופלת...כל כמה ימים מגלה עוד מאכל שאסור היה לי לאכל ואכלתי. אני מרגישה שאני רודפת אחרי הזנב של עצמי כי בעצם לא הצלחתי להגיע למצב בו אני לא נוגעת אף בפרור, ולפי מיטב הבנתי אם הגוף לא נקי לחלוטין מגלוטן, הוא עדיין מתפקד כבמצב מחלה, עם כל התופעות הנילוות... אז מה זה אומר? שהגוף שלי הוא כמו במצב של אכילת גלוטן מלאה? אפילו שאני בעצם אוכלת קמצוץ קטן של גלוטן, אותו גיליתי בטעות?

ונוס בוקר טוב. אענה על חלק

משאלותייך. קמצוץ קטן של גלוטן לא יעשה נזק. השאלה כמה קמצוצים כאלה מגיעים אלייך ולפי שאלתך אני מבינה שיותר מדי ואז עלולים להיות נזקים לטווח הארוך. לגבי הגוף, מצב של נקיון מגלוטן אפשר לראות בבדיקות דם לנוגדנים וגם זה לא תמיד. ממליצה לך להקפיד על הדברים הקטנים שהם מלכודת לא קטנה לצליאקים כגון רטבים, משקאות ותבלינים בעיקר בתערובות. ואיך תקפידי? פשוט תבררי ותשאלי ואל תחששי לצאת נודניקית. מדובר בבריאות שלך.

לגביי תבלינים האם זה באמת "מלכודת"

התבלינים שהבן הקטן שלי אוכל הם בעיקר פפריקה מתוקה מלח וכורכום וכמובן אבקת מרק ללא גלוטן (גם הפפריקה והכורכום ללא גלוטן) אבל כאשר הוא אצל חבר או משפחה שאין להם תבלינים ללא גלוטן ובכ"ז שמים תבלינים אני לא כ"כ מקפידה על כך ( לגביי אבקת מרק, רטבים, אני מקפידה מאוד). האם אני צריכה להקפיד עד כדי כך שהוא לא יאכל, אפילו מדי פעם אוכל עם תבלינים שאני לא יודעת של איזה חברה?

כאן את כבר בתחום שלטעמי

הוא של שכל ישר. כמב פעמים זה קורה? אם לעתים רחוקות, לא הייתי עושה מזה בעיה. אגב תזכירי לי: בן כמה הילד?

הבן שלי בן שנתיים וארבעה חודשים.

וכן זה קורה לעיתים רחוקות, אבל השאלה שלי אם צריך מאוד לשים לב? ואם זה קורה לעיתים יותר קרובות, אז זו בעיה? כי בסה"כ זה תבלינים וזה לא זעתר או תבלינים כאלה שמערבבים. זה כורכום ופפריקה.

ושוב אני מאוד חושב שכדאי לך לקנות-

מכונה לטחינת תבלינים. מעבר לכך שהשמנים האתריים של כל צמחי/זרעי/עלי/תפרחות/פירות התבלינים נשארים במלוא תפארת ריחם המשכר, השליטה שלך בהיעדשר גלוטן בהם היא מוחלטת. את יכולה גם ליצור לעצמך תערובות תבלינים שונות מבלי לחשוש כאמור לגלוטן. נשמע אולי כאילו המכונה הזו, שאיננה נחשבת יחסית ליקרה (גדולה במיוחד עולה 120 ש"ח; קטנה יותר - 70 ש"ח), עושה לי לאט לאט מהפיכה במטבח ובבישולים שלי. למשל - הידעתם שהקמח הכי הכי מושלם לפשטידות הוא "אורז מלא טחון"? האבקה שלו מתנפחת במהלך האפיה בבואה במגע עם נוזלי התערובת ומעבה את הפשטידה מיליון דולררררררררררררררררררר. שום מתפרקת ושום בטיח.

בפפריקה וכורכום אין בעיה. לדעתי

אם ילד אוכל הרבה מחוץ לבית, כלומר לא בהשגחת ההורים, אז צריך לשים לב גם לעניין התבלינים. ואני יודעת מנסיון שזה 'מנדנד', אבל לדעתי, חייבים לדקדק.

למעלה