עוד שאלה - חצי עופית

עוד שאלה - חצי עופית

ידיד שלי מתלהב עד אין סוף בימים אלה ממשחק המחשב ever winter night ויסלחו לי הקוראים אם כתבתי את זה לא נכון. לטענתו - המשחק מיישם את חוקי ה D&D בגרסא האחרונה בצורה נוחה למשתמש מצד אחד, ומדויקת למערכת מצד שני חוצמזה הוא מתלהב מהאפשרות "לדאם" את המשחק. הוא חושב לדאם הרפתקאה ברשת פיסית כמשחק D&D. מה דעתכם על הרעיון והמשחק?

pumiforever

New member
הדעה שלי על המשחק :

לדעתי החברה שהוציאה את NwN, הפעם (לא כמו במשחקי BG למיניהם) השקיעה ה-ר-ב-ה פחות על האופצייה של שחקן יחיד, ועשתה שינוי ניקר ביותר בנושא של משחק ברשת עם אנשים אחרים. לדעתי אי אפשר אפילו להשוות משחק מחשב (לא משנה מאיזה סוג) לדבר האמיתי במציאות!, במקום לשבת כל היום בכסא מול המחשב צריך ללכת לחברים ולשחק מו"ד!!!!!!!!!!!!!! (עדיף מהדורה שלישית :)

DDN

New member
אני עם פומי ../images/Emo98.gif

אין להשוות בין משחק מחשב, לא משהו כמה שהוא מוצלח לבין הדבר האמיתי. אין כמו משחק תפקידים "אמיתי". מחשב זה חיקוי זול.

Gilgam69

New member
שתי הדרכים

של פגישת הקבוצה לצורך משחק (הדבר האמיתי) ושל משחק דרך NWN הם דרכים מהנות. NWN עשה המון בשביל לשאוף להיות כמה שיותר קרוב לדבר האמיתי והיתרון הגדול (אבל עם זאת חיסרון) הוא שהוא עושה את רוב החישובים ואת רוב הויזואליות. בקיצור, NWN זה ממש ממש מגניב אבל אין כמו הדבר האמיתי של להיפגש ולשחק.

Ergil

New member
ובמיוחד החיקוי המסויים הזה

משחקים אחרים, Planescape: Torment למשל, הם הרבה יותר טובים.

רעיון מעניין - לאלא שחסרות להם בנות

במשחקים. הרבה פעמים החישובים האין סופיים גורמים לרתיעה. מה דעתכם על לנסות לעניין בנות במשחקים מסוג NwN כדי למשוך אותן למשחקי תפקידים?

רמץ

New member
אני לחלוטין לא מעודכן בכל

משחקי התפקידים החדשים במחשב (פנטיום 200, בלי ADSL, תעשו אתם את החשבון...). אבל זאת עוד הזדמנות לדחוף את המשחק האהוב עלי, הגדול מכולם לדעתי, חרף גרפיקת ה-AssKey (המנוצלת עד תום בכל תו וצבע אפשריים) והיעדר הSound למעט ה"ביפ" של תו 7 ב-AssKey המודיע על כך שהגעת לכדי עשירית מהנק"פ הכולל שלך או נמוך יותר וכדאי מאוד שתפסיק להלחם ותתחיל לחפש מקום לנוח בו. הלא הוא ADOM הנפלא המופץ ברשת כ-Freeware. מומלץ מומלץ!

pumiforever

New member
אחי אני איתך ../images/Emo70.gif

גם לי יש מחשב שהוא...איך להגיד... לא State of the art :( ובקושי עובד עליו Baldurs Gate וAdom זה אחלה משחק, למרות שלא הבנתי איך נלחמים... והרגו אותי ישר על ההתחלה :(

רמץ

New member
אתה פשוט "זז" לכיוון המפלצת

רק רצוי שתלביש על עצמך כלי נשק ושריון. כדי להתעסק עם הציוד לחץ על i. אבל אי אפשר לשחק בזה בלי לקרוא את ההוראות בפירוט רב (רצוי גם להדפיס אותן שיהיה בצד).

pumiforever

New member
אוף !!!

עדיין הרגו אותי!!! הבני $%^# האלה !!! אני תמיד מפספס אבל הם פוגעים!!!

רמץ

New member
טיפים

1) ראשית חכמה, הכנס לכפר, תרגע קצת, תדבר עם אנשים, תקנה אוכל. זקן הכפר או הדרואיד ידברו איתך - לכל אחד יש משימה אחרת. יותר חשוב - דבר עם הילדה הקטנה (צריך להסתובב קצת בכפר ולמצוא אותה). 2) אחת מהמערות - נדמה לי הצפון מזרחית לכפר, היא המערה שאליה נכנס הגור שלה. הכי טוב להתחיל שם. יש שם מפלצות נורמאליות ואפשר לשרוד שם. כדאי למהר אם אתה רוצה למצוא את הגור חי. 3) יוצר המשחק היה כנראה חסיד של שיטת התייחס לדמותך כאילו היא אחותך הקטנה ולכן אין שיטת Save-Game ידידותית - מה שמוביל לכך שהדמות שלך תמות. (נקודה). אני שיחקתי את המשחק בעזרתו החביבה של ה-Norton-Commander ואחרי כל פעם ששמרתי את המשחק, העתקתי את הקובץ תחת שם אחר תחת ספריה אחרת וכך יכולתי להרשות לעצמי גם להשקיע הרבה יותר ביצירת הדמות ולא להתפשר על דמויות גרועות (זה עשוי להשמע חולני במקצת, אבל לא התחלתי לשחק עם העלף האפור שלי עד שלא וידאתי שיש לו תכונות טובות, מראה טוב וצבע עיניים שמתאים לצבע השיער. בטח יצרתי לפחות 300 דמויות עד שהתחלתי לשחק...) וגם יכולתי להעיז לעשות דברים גם אם היה סיכוי כלשהו שהדמות שלי לא תשרוד. נבזי, לא הגון, אבל גמרתי את המשחק (וזה לא משהו שהרבה אנשים יכולים להגיד). 4) אני שוב אומר, אין טעם לשחק מבלי להכיר את כל ההוראות והחוקים והמקשים. 5) איחלתי לחייל בהצלחה ע"ח רמץ - בחור עם הרבה זמן פנוי.

pumiforever

New member
בן - אדם !!!

איזה כפר!, הורגים אותי כבר ביער הראשון!, חוץ מזה לפי ההתרשמות הראשונית שלי מהמשחק, (אני מעיין מקף על מסך עם הרבה תווים של אסקיי) איך לעזזל אני אמור לדעת מי זה סבא ומי זה ילדה קטנה??

רמץ

New member
חוקים חוקים חוקים חוקים...

צריך לקרוא את החוקים. אתה מתחיל על המפה הגדולה (The Wilderness) כאשר אתה מתקדם מעט לכיוון דרום מע´ (אלכסון למטה שמאלה), אתה נתקל ב- o כתום. כשאתה עולה עליו, כתוב לך בשורות הטקסט למטה - Terinyo - Tiny Hamlet או משהו בסגנון. זהו הכפר טריניו. כדי להכנס לכל מקום במפה הגדולה אתה לוחץ על < (Shift ץ) וכדי לצאת בחזרה אל המפה הגדולה אתה לוחץ על > או שאתה פשוט יוצא מגבולות המסך. אז כדי להכנס לטריניו, עלה על ה- o הכתום ולחץ <. כאשר אתה צמוד לאנשים אתה יכול לדבר איתם (לחץ T גדול) או לתקוף אותם (זוז לכיוונם) - בד"כ לא כדאי לתקוף אנשים ידידותיים כי אז All hell breaks loose - אבל משעשע לנסות. כדי ללבוש דברים לחץ על I גדול. לפשפש בציוד לחץ על i קטן. יש עוד מלא חוקים ומקשים. תקרא לפני שאתה משחק, המשחק הזה הוא פרוייקט וכך צריך להתייחס אליו.

pumiforever

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gifL-O-L

חשבתי שהכפר זה קסדה(halmet במקום hamlet), וניסיתי להרים אותו

רמץ

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif LOL

עכשיו כשאתה מזכיר לי, גם אני נפלתי בזה בהתחלה

למעלה