עוד שאלה /התיעצות

תמי1100

New member
עוד שאלה /התיעצות

הייתי ביום שני בבדיקה אצל רופאת נשים שממש לא התרשמתי ממנה, לשון המעטה, נראתה לי לא מקצועית, ומאוד הססנית.
היתה לי הפלה טבעית בשבוע 7 שבוע קודם לכן (לפני שבוע בקיצור)
סיפרתי לה שראיתי שק שלם בשרותים, מה שלא הותיר אצלי מקום לספק.
היא אמרה לי לעשות בדיקת דם לוודא שהבטא ירדה וכדי לוודא שאין הריון מחוץ לרחם, אמרה שקשה לראות הריון מחוץ לרחם. הזכרתי לה שוב שראיתי שק שלם בשרותים, היא אמרה שזה באמת מעודד אבל בכל זאת בואי נבדוק בבדיקת דם.
נראה לכם שהבדיקה הזו דחופה? לי נראה סיכוי אפסי להריון מחוץ לרחם אם ראיתי שק שלם בשרותים, לא? בהפלות קודמות בכלל לא הפנו אותי לבדיקת בטא.
יש לי תור להמטולוג ליום ראשון ומעדיפה לחכות ליום שני עם בדיקת הדם. מה אתן אומרות?
עוד אוסיף שהיא ראתה בצוואר הרחם שארית פיצית או ציסטה- אמרה שהיא לא יכולה לדעת מה זה מבין השניים. הציעה שאלך למיון. אמרתי לה- למה מיון? אולי לחכות למחזור הבא שאולי זה יצא? לא ידעה מה לענות לי ואמרה שממילא עם ציסטה לא עושים כלום.
אוף איזו רופאה מעצבנת, מזל שגילתי אתמול שהרופאה האגדית שלי ממאוחדת עברה למכבי ומעכשיו אלך רק אליה.

טוליתי

New member
צר לי על האובדן
. הרופאה שלך לא רק צודקת אלא גם אחראית!

ראשית, יכול להיות הריון רחמי במקביל להריון חוץ רחמי. כבר ראינו כאן בפורום הכול!
הריון חוץ רחמי, אם לא מאובחן מהר, יכול להוות סכנת חיים. כל הכבוד לרופאה שדואגת לך.
לא טוב שבהפלות הקודמות לא הפנו אותך לבטא. מאוד חשוב לראות התאפסות של הבטא. לגבי השארית, להבנתי כדאי לתת לטבע לעשות את שלו, ולהתערב רק כשאין ברירה.
&nbsp
האם עברת בירור להפלות חוזרות?
&nbsp

תמי1100

New member
שאלה דחופה- הבוקר עשיתי בדיקת בטא

התוצאה 6 עכשיו (שבוע ו-5 ימים אחרי הפלה) כשהייתי בהריון לפני שבועיים התוצאה היתה 1000.
זה תקין/נורמלי/הגיוני?
&nbsp
&nbsp

Rמחכה7

New member
תקין

סימן שהבטא ירדה- וזה סימן טוב במצב הנוכחי
&nbsp
אחרי המחזור הבא, תעשי שוב א.ס. לראות שלא נשארו שאריות

מצטערת על ההפלה

הרופאה שלך מאוד אחראית ועל כן רוצה שתבצעי את הבדיקות הנ"ל ולא תסתמכי על מה שנראה לך שראית (לא שאני מפקפקת במה שראית). בדיקת דם יכולה להראות הרבה דברים וגם אולטרסאונד. לפעמים נשארים שאריות וזה יכול להיות מסוכן ולהשפיע על המשך הטיפולים.
&nbsp
בהצלחה בהמשך

תמי1100

New member
תודה לכולכן

הריון חוץ רחמי לא רואים באולטרא סאונד? אם לא וגינלי אז בטני? ואם לא אז איך רואים הריון חוץ רחמי?
&nbsp
ואני מתחילה עכשיו בירור הפלות חוזרות

רצהאצה

New member
גם לי יצא שק שלם בשרותים

או לפחות ככה חשבתי (הרי אנחנו לא *באמת* יכולות לדעת). הייתי בטוחה בשל כך שסיימתי את עניין ההפלה. אחרי מספר שבועות גילו שארית בגודל 2 ס"מ ברחם ובטא 75 שהצריכה ממני לעבור הסיטרוסקופיה ניתוחית.
את מבינה, גודל של 2 ס"מ שנשאר מצריך התערבות ככה שבאמת אי אפשר להיות בטוחים שהכל יצא.

מה שאני מנסה להגיד- הרופאה לדעתי מאוד אחראית. גם אם נראה שהכל יצא חייבים לבדוק באולטרסאונד ובדיקות דם שבאמת הרחם נקי.

למעלה