עוד קצת על WAP...

זהר פלד

New member
עוד קצת על WAP...

מישהו זוכר איך מזהים את מספר הטלפון שגולש אליך? אני זוכר שזה בתוך ה serverVariables איפשהו...

redhead225

New member
תלוי ב GATEWAY

כל GATEWAY מעביר בשדה אחר. תלוי מול איזה GW אתה עובד.

זהר פלד

New member
אני צריך את כולם...

מצאתי את זה של סלכלום בפורום הישן שלי, אם הם לא שינו את זה אז זה
Request.ServerVariables("HTTP_X_UP_CALLING_LINE_ID")​
אבל אני אמור לעבוד מול כל הספקים...

redhead225

New member
מידע נוסף

דבר שאתה צריך לקחת בחשבון הוא שכל ספק מעביר את ה X-HEADER הנ"ל בצורה שונה - כך שתצטרך לבצע PARSING שונה על כל GATEWAY.

זהר פלד

New member
אין שום בעיה...

אני גם ככה בודק מול איזה טלפון אני עובד, ככה שאני אדע גם באיזה רשת מדובר... (או שיש דרך יותר טובה?)

redhead225

New member
OK

כמה דברים: לא מכיר איך העסק עם רשתות הסלולר עובד בארץ, אבל לדעתי יכול להיות מצב שבו ל 2 מפעילים ויותר יש אותו סוג טלפון (אותו USER AGENT), אבל GATEWAY אחר. מה תעשה אז? בעיה. מה שכןזה לדעת איזה GW יש ללקוח. לדוגמה: OPENWAVE בדרך כלל מעבירים באחד מ 2 HEADERS: או X-UP-SUBNO, או X-UP-CALLING-LINE-ID. ב EXALINK זה בד"כ X-WAP-MSISDN. ב BOKIA זה בד"כ X-NETWORK-INFO אבל צריך לעשות איזה PARSING מעצבן. ב CMG זה X-WSB-IDENTITY. באופן כללי, זה ניתן לקינפוג ב GATEWAY באיזה FIELD ב HEADER להעביר את המידע הנ"ל.

זהר פלד

New member
רגע, רגע...

אבל אני מדבר על לקוחות אמיתיים, אתה יודע, סלכלום, אורנג', וכד... מאיפה אני יודע מי מהם עובד עם איזה gateWay? (ובעצם, לפי מה שאתה אומר, אני יכול לדעת מול איזה gateWay אני עובד לפי המשתנה שבו אני מקבל את מספר הטלפון, לא?)

הכי טוב לשאול

את ספקי הסלולר עצמם, כי זה משתנה מפעם לפעם. נכון לפעם האחרונה שבדקתי: סלקום מחביאים את הפרמטר הזה ומקצצים אותו באמצעות מערכת ה CACHE שלהם. פלאפון יש שני סוגים של GATEWAY. באחד המידע מקודד יחד עם סוג המכשיר ודורש פענוח על פי טבלה, ובשני ניתן לשליפה מתוך ה SERVERVARIABLES. לגבי פלאפון, אם תתקשר לתמיכה שלהם, סביר שיעזרו לך. נסה גם בסלקום ובאורנג' - אם תצליח איתם ספר גם לי - אני התייאשתי מהם.

למעלה