עוד קצת מפינלנד...

עוד קצת מפינלנד...

התמונה הראשונה הינה הים הקפוא ורואים במרחק מישהו שעומד לגלוש עם מצנח רוח

הכיתות בפינלנד הינן בערך

של 20 תלמידים. התמונות הבאות הינן של כיתה ג ו-ד שרקדו יחדיו.

ותמונה נוספת של הורה חדרה

טוב אין הרבה הבדל בתמונות כי אלה אותם הילדים, אבל תודו שהילדים מאד חמודים...

אבישג10

New member
אז לשם נעלמת....

אמא, איזה קור!!!! לא בשבילי, הצלזיוס שם... תהנה ותחזור בריא ושלם.

אין כאן אפילו נפש יהודית אחת...

טוב יש כמה ישראלים שהתחתנו עם הפיניות שהיו מתנדבות בקיבוצים, בעיקר בקריית ענבים, על יד ירושלים. יש כאן כמה וכמה נשים שעשו שם חודשים לא מעטים. אני בקשר עם ישראלי אחד בן טבריה, שמאד מתגעגע ארצה אך אשתו, גם היא בילתה בקריית ענבים, מסרבת לגור בארץ. בקיצור - אין זכר ליהודים סתם... ההדרכה בבתי הספר היא משהו מיוחד מאד. לשמוע מהמורים ומהמנהלים, אחרי כל בית ספר, כמה אושר הריקודים הביאו לילדים - זו חוויה. לראות את השמחה של הילדים ואת בקשתם להמשיך לרקוד גם בהפסקה - זו חוויה. היום היתה לי קבוצה מעורבת של כיתה ג עם כיתה ו בזוגות מעורבים הם רקדו את ניגונו של יוסי ורקדו אותו יפה בלי להתבלבל. יש לי גם תמונות אולי אצליח להעלות אותן מחר. הערב היתה לי הרקדה עם הנשים הרוקדות כאן בקביעות ואחת מהן, מורה בבית ספר שם לימדנו, סיפרה שהם רקדו גם היום יחד איחה את כל הריקודים שרקדו איתי. אמרתה לה שזו המתנה הכי יפה שאני יכול לקבל מהם. האמת שכל בית ספר גם קונה או מקבל סט של DVD ןדיסק מוסיקה כי מאד חשוב לי שיהיה גם המשך.

ירון. הילדים בשרוולים קצרים.האם

האולם מחומם במזגנים. תענוג לראות את הילדים האלה, איך שהם מחזיקים ידיים וממושמעים.

אתמול הטמפרטורה הגיעה

כבר למינוס 30 מעלות. להיות בחוץ זה ממש "עונש", חייבים כמובן ציוד מתאים - נעלי פרווה מכנסים מיוחדים, כובע, כפפות וכו. בכל הבתים ובתי הספר בהם הייתי יש דלתות כפולות ז"א דלת כניסה, רווח ועוד דלת אחת. גם החלונות הינם כפולים עם רווח של כ 10-15 ס"מ בין שתי הזגוגיות. בבתים חם כי הם עם חימום מתמיד. בתי הספר מחוממים 24 שעות ביממה וכמו שאמרתי התלמידים מסתובבים בגרביים ובבגדים קלים בלי כל בעייה. הם גם יוצאים בשמחה לשחק בשלג בקור הנורא של מינוס עשרים ומשהו ואת זה קשה לי להבין אבל כנראה שלהכל מתרגלים וגם הם ילדים הרוצים לשחק ולהשתולל. בקיצור הקור הזה הוא נסיון מעניין עבורי אבל בטח ובטח לא מקום לחיות בו בקביעות. בררררררררררררררררר

ירון.עזוב הכל ותחזור מהר הביתה.זאת

פקודה. חבל שתהרוס את הבריאות שלך, בקור העז שלא היה במשך שנים רבות. הם שנולדו שם , הגוף שלהם רגיל לקור יותר ממך המפונק שרגיל לטמפרטורה של 18 מעלות, פלוס כמובן.

לפקודה תמיד אנחנו...

עזרא יקירי, מי אני שאסרב לפקודתך? מבטיח לאסוף את מטלטלי בתוך יומיים וכבר ביום ב' בבוקר לרדת דרומה להלסינקי, לקיים את ההרקדות שהבטחתי לשגרירות וכבר ביום ד' להתראות איתך בבית הצנחן...

למעלה