עוד קטסטרופה!!

עוד קטסטרופה!!

לפני יומיים העליתי שאלה בקשר לגפן ששתלתי לפני כ-ששלשה שבועות, ובאופן פתאומי התמוטטה. היא עדיין חיה, אבל ממוטטת כולה. היום ראיתי כי גם שיח הפסיפלורה - ששתלתי לפני כחודשיים ממוטט באותה הצורה. למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות? מישהו כאן אמר לי שאולי זה ערצב - ופיזרתי על פי הצעתו חומר קוטל ערצבים, נמלים ואחרים. מישהו יכול לחשוב מה זה?

אוכל לצלם מחר. בכל אופן זה נראה

לכאורה כאילו הצמח פשוט צמט. כל העלים והקנוקנות ממוטטות כאלה. אין שינוי בצבע, אין יבשושיות, כתמים. פשוט ממוטט. ואז אני משקה אבל לא עוזר. זהו בערך.

Rebeccan

New member
צריך לבדוק את הקרקע

אבל לא בדיקה שטחית כנראה פטריה / נמטודה או מזיק אחר בעיקר אם את אומרת שהפגיעה הגיעה ועברה גם לצמח אחר נסי לפנות במסר אל עודד - לפי הכינוי "עודד שלפ" פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

שקדי

New member
לי זה נשמע די ודאי

שחומר לא טוב נשפך לקרקע בטעות או בזדון וכבר היו מקרים מעולם.....בלי רצון לסכסוכי שכנים

טסונמי1

New member
לדעתי השורש למטה מכורסם

יש סיכוי שחפרפרת עשתה SELF SERVISE אלה אים כן יש לך נמטודות באדמה -שווה לישלוף את אחד הצמחים החוצה ולצלם את השורש

לא סביר נמטודות, ערצב או חולד.

היא לא דיוחה על סימנים של ערצב (שאלתי כשהגפן הלכה), לא מדווחת עכשיו על תלוליות של חולד, ונמטודות עובדות לאט לאט- אז האפשרות האחרונה שנשארה היא פטריה. לדעתי מדובר בפוזריום. אם כן, לצמח הנפגע אין צ'אנס. רצ"ב צילום שורשים נגועים בנמטודות.

לא סביר נמטודות, ערצב או חולד.

היא לא דיוחה על סימנים של ערצב (שאלתי כשהגפן הלכה), לא מדווחת עכשיו על תלוליות של חולד, ונמטודות עובדות לאט לאט- אז האפשרות האחרונה שנשארה היא פטריה. לדעתי מדובר בפוזריום. אם כן, לצמח הנפגע אין צ'אנס. רצ"ב צילום שורשים נגועים בנמטודות.

אני משקה הרבה. זה לא נראה לי בעיית

יובש. חולד יכול להיות, אבל לא ידעתי שהם אוהבים גפנים ופסיפלורה. אבל לא הייתי צריכה לראות תלוליות בחצר?

צפנתי

New member
גם רעל ופצצות אטום לא יעזרו אם

שורשי הצמח כבר חוסלו, הערצב אולי ימות (וסביבתך תזוהם, ומי התהום, והקרקע...) אבל לצמח כנראה (אם זה ערצב) כבר אין שורשים.

כפי שכבר נכתב כאן, כאן דרוש

בעל מקצוע בשטח, ויבדוק יחקור ואולי ימצא. כל האפשרויות שהועלו כאן "באות" בחשבון. ועוד אחת משלי האם ריססת את הגינה אם חומר כלשהו (כולל ראונד-אפ ?) ואם את ביחסי שכנות טובים בררי עם השכנים. שורשי הצמחים נודדים רחוק מטרים רבים. ואולי נשאר חומר/פסולת מתרם הקמת הגינה - בת כמה היא. וגם רחף של מספר חומרים עלול להזיק גם במרחק של קילומטרים. בכל אופן לפני הוצאת כסף על טיפול יש לברר עם בעל מקצוע/חוקר. כתבתי כל זאת בכדי להדגים את מגוון האפשרויות. תמונת צמח +עלים חיים וגוססים עשויה לתת כיווני מחשבה. על-יאוש.

למעלה