עוד קופסא לאוסף

giloni

New member
עוד קופסא לאוסף

בהמלצתו של המכונה "מודולו" מפורום מקביל, הגיעה לידי הבוקר הקופסא של Pentangle המכונה The Time Has Come והיא כוללת 4 דיסקים עם חומרים שבחלקם רואים עין ליזר לראשונה. בדיסק הראשון והשני, חומרי אולפן מ 1967 ועד 1973 - חלקם מאלבומים מוכרים, חלקם מאלבומי סולו של חברי הלהקה וחלקם הוקלטו אך לא יצאו לאור אף פעם. הדיסק השלישי הוא ההופעה החייה הראשונה של ההרכב בRoyal Festival Hall מיוני 1968 הופעה שזכתה להיות מוקלטת ומוצאת לאור כאלבום הבכורה של הלהקה - Sweet Child. יש שם עוד כמה קטעים מההופעה שלא מצויים באלבום. הדיסק הרביעי כולל קטעי הופעה שלא ראו אור בשום מקום, כולל שני קטעי וידאו מהטלביזיה הבלגית המפורסמת, שלא מצויים בדי.וי.די הקצרצר שהיצא לפני כמה שנים. לקופסא מצורפת חוברת נהדרת עם סיפורה של הלהקה, מלווה בדברים שנושאים חברי הלהקה, תמונות נהדרות מהופעות, וחומרים שאני מאוד אוהב להציץ בהם: פוסטרים שמודיעים על ההופעות. מאחר ויש כאן בפורום אנשים שעדיין לא נחשפו אל הלהקה הזו, אני רוצה לצטט כמה משפטים מהחוברת, כדי שתבינו במה מדובר: "Pentangle were a rock'n'roll band who happened to play anything but rock'n'roll" מדברי הפתיחה לספר, שכתב Pete Paphides, מבקר מוסיקה ב Times הלונדוני בתחילת החודש הזה, כמה שעות לפני שהחוברת ירדה לדפוס. A Lovely band thet sounded great onstage. We played a lot of shows with them, and I thought that combination of two acoustic guitars and a standard rhythm section had a lot of possibilities מדבריו של ג'רי גארסיה על מקורות ההשפעה של הגרייטפול-דד כשהחליטו להרים מופע האקוסטי ב 1980 ולסיום, דברי Johnny Marr איש ה Smiths You only had to see pictures of Pentangle back in the day to know why people like Led Zeppeline וזה מהטעם הפשוט שג'ימי פייג' הודה שהמורה האמיתי שלו לגיטרה היה ברט יאנש... כל החבילה הזו עלתה 18 פאונד באמזון הבריטי. יקי

תתחדש,

אמנם לא כוס הסודה שלי אבל בהחלט נראה שאתה הולך להנות מזה

melancholy man

New member
אחח הקינאה הקינאה

ואני עוד הייתי תמים מספיק לחשוב שאת הכמה שקלים אקסטרה שצריכים להגיע לכיוון לי בסוף החודש אני אשקיע בצימצום הריבית על האובר... אחחח התמימות.... התמימות.

psychodoodle

New member
תתחדש

להקה מופלאה לדעתי ,אם כי לא בטוח שהייתי הולך על הקופסא הזאת (או כל קופסא אחרת לצורך הענין ) .אם במקרה יש כאן מישהו שעוד לא מכיר, אז קבלו 3 קטעים שלהם בהופעה . שימו רק לב לעובדה שחוץ מדני ת'ומפסון הבאסיסט הם כמעט ולא זזים שם בלהקה הזאת
. הנה הלהיט Light Flight שהתפרסם בגלל שהופיע בסדרה טלויזיונית של ה BBC ב 1970 (Take three girls קראו לה) . והנה ה Train Song של יאנש . וכאן יאנש ורנבורן מחליפים את הגיטרות בבנג'ו וסיטאר .אלבום מומלץ להכרות איתם (לבעלי הכיס הפחות עמוק) הוא האלבום "Basket Of Light" שכולל את 3 הקטעים הללו . אגב ,להקת רוק הם ממש לא !

psychodoodle

New member
../images/Emo207.gif

אם כבר בפולק בריטי עסקינן ,,אז תרשו לי עוד המלצה קטנה (על אלבום ענק לדעתי ) . ROY HARPER מוכר כמעט לכולכם בתור הבחור ששר את Have A Cigar באלבום WYWH של הפינק פלויד, והוא גם חבר טוב של דיויד גילמור מיודענו .עוד חבר טוב של רוי הוא האדון ג'ימי פייג' מלד זפלין ,שטרחו להקדיש לו את השיר המסיים את אלבומם השלישי . אני באופן אישי מעריץ אותו בעיקר בגלל אלבום אחד שלו בשם Stormcock מ 1971. ג'ימי פייג' מתארח באלבום תחת השם הבדוי S. Flavius Mercurius (כנראה בגלל בעיות משפטיות ) ובכלל הוא משתף איתו פעולה (וגם חברים אחרים בזפלין) לאורך השנים . הויניל שיש לי בבית הוא אחד מהשחוקים שיש לי באוסף ,ולכן בשבילי מדובר באחד האלבומים הכי הכי טובים שנעשו בבריטניה במחצית הראשונה של שנות השבעים . הנה קטע קצרצר של אחד מהקטעים באלבום בהופעה מתקופה הרבה יותר מאוחרת (ולכן קצת פחות מרשים ממה שקורה באלבום המקורי לדעתי ) .

melancholy man

New member
משהו נורא ה youtube הזה

קראתי את מה שכתבת ועמדתי לפצוח בתאורים קורעים לב על כמה שאני אוהב את האלבום הזה ועד כמה הוא מיוחד לי, וגם על כמה מאכזב לגלות פעם אחר פעם שעבור רוב האנשים רוי הרפר זה שם של שיר לד זפלין, או במקרה הטוב זה שעושה קולות בשיר של פינק פלויד (טוב, עבור הרוב המוחלט של האנשים רוי הרפר זה של מישהו שהם לא מכירים, בוא נגיד עבור רוב המיעוט הנרדף שבאמת אוהב רוק). רציתי גם לתת לינק למשהו שכתבתי פעם על האלבום הנפלא הזה אבל אז נסחפתי עם הקליפים ביוטוב, לקליפים של הרפר עם גילמור וכמובן, חזרה לפינק פלויד, ומה התוצאה? אחרי איזה שנה שנתיים, שמתי במערכת את WYWH אתה יודע מה? אולי יש את זה לעשרות מיליונים, אולי זה האמא של המיינסטרים, אבל זה אחלה אלבום!. בלי קשר, דודל צודק, תשמעו רוי הרפר, לא תתחרטו!.

giloni

New member
אודה ולא אבוש

מעבר לאהבתי לרוי הארפר, שאינה תלויה בדבר, האלבום הזה של פינק פלויד אהוב עלי באמת. ואודה ולא אבוש, ששאר האלבומים של פינק פלויד, להוציא אולי שני הראשונים, לא כל כך אהובים עלי. עוד אהוב עלי לקרוא את מה שאתה כותה, ועוד אהוב עלי שמתפתחים כאן תרדים כאלה. בכלל, הפורום הזה אהוב עלי - למרות שאני לא מרבה לנהל אותו, שלא לדבר על לכתוב בו. יקי

psychodoodle

New member
אני אגלה לכם סוד

גם אני חושב שזה אחד מהאלבומים היתר טובים של הפינק פלויד .רק אל תגלו את זה למנהל של תרבות פסיכדלית בבקשה . ולסיכום הענין הנה שיר שביקשתי לשמוע אצל הגריפון ,כשהייתי שם בביקור פתע אתמול ונזכרנו בכל "הזבל" שאנחנו אוהבים(מוקדש למי שחושב שאני איזה טיפוס קשוח) .

melancholy man

New member
אכן... תמונות קשות../images/Emo13.gif

וואלה? גם אתה? ככה נראית המשטרע היום

psychodoodle

New member
והנה עוד משהו במיוחד בשבילך

בניגוד לגב' צינקוונטי שמהווה איזה זכרון מהילדות , את היפיפיה הזאת הכרתי רק בשנה האחרונה ומאז אני
.לא ברור לי אם זה רק בגלל המוזיקה עדיין...

La Rossa

New member
אני מחפש ת'אלבום הנ"ל

כבר שנה ומשהו בערך, ולא רואה אותו בשום מקום. מישהו ראה? מכיר? יכול לומר איפה?

melancholy man

New member
את Stormcock?

לא יודע אם מחזיקים את זה בצליל, טאוור וכאלה, אבל נראה באוזן, בקצת אחרת ובתו השמיני לא ממש בעייה להזיג את זה.

למעלה