עוד פרסומת

calisto

New member
אה נכון...

עוד טענה בורגר ראנץ´ שאין בפרסומת מסרים מיניים כלל וכי הירח עשוי מההמבורגרים שלהם... וטוב שיש מי שדואג לילדים במדינה הזו, כי לפמיניסטיות אין כ"כ מי שיקשיב.

ראיתי את הפרסומת - היא מבישה

ביזוי לאינטליגנציה והטעם הטוב של מי שהמציא אותה, של החברה שמפרסמת (בורגר ראנץ´), לערוץ שהסכים לשדר וזילזול מופגן בכבוד ורמת הצופים. יש עכשיו גל של פרסומות סרות טעם, גסות ומבזות את מציגיהן ומוצגיהן שמשתמשות בסקס בהקשרים דוחים ואנטי חברתיים. יש מחאה מקיר לקיר על הפרסומת הזו ואני מאמינה שהיא תרד בקרוב.

עוד אחת

New member
ודרך אגב,

הפרסומת לבורגראנץ´ מכילה רמזים כלפי גוף הגבר ולא גוף האישה, אבל אם גברים ונשים שווים זה לא אמור לשנות. רק אמרתי את זה כי בדרך-כלל זה גוף האישה שמיוחס כדבר מיני ולא גוף הגבר.

sista

New member
זה כאילו קטע של הפוך על הפוך

אבל זה מוכיח שאם יסכימו ליחס אל נשים כאובייקטים, גם גברים יהפכו לאובייקטים בשלב כלשהו. התשובה לאובייקטיפיקציה של נשים היא לא אובייקטיפיקציה של גברים, אלא פשוט להפסיק לשחק את המשחק הזה. יש פרסומת למים מינרלים, בה בחורה בתחתונים כולאת גברים במקפיא ומלקלקת אותם כשנהיה לה חם. זה מעורר בי בדיוק את אותה דחייה, ובחיים לא היו עוברים לסדר היום אם גבר היה מופיע וכולא נשים במקפיא שלו.

augustus

New member
כן, גם אני הגעתי למסקנה

שהסיבה העיקרית לסקסיזם וולגריות אינה בהכרח ביזוי נשים. לפעמים זה סתם טעם רע ורמה ירודה.

four seasons

New member
פרסומת בהחלט לא במקומה,

יש פה הטרדה מינית,ופגיעה בקטינים, על פירסומות שפוגעות בנשים או גברים בוגרים, אפשר להתווכח ולהתמודד, במקרא זה הילד יסע זואת שנים רבות, יש פה חולשה ואיוולות ואפילו פדופילים, טוב נשים וגברים לא מוכנים לשאת הטרדה ויש להם את הכוח להאבק ולמחות, מצטרף לסיסטה, לא נלחמים בהטרדה באמצאות הטרדה וכל שכן לא בקטינים.

~PrInCeSS

New member
פרסומת מעצבנת מאד! (פירוט)

בפרסומת של בורגר ראנצ´ הבחורה היא בתפקיד של מפתה, ומה שמעניין אותה זה גודל הזין של הבחור (משום מה זה מזכיר לי את הסרטים הכחולים בהם האישה רוצה ה-כ-ל בכל תנוחה, וכל הזמן, מה שיותר גדול יותר טוב לה, והיא מוכנה להכל). הנערים עצמם מקבלים רמיזות מיניות שזה גם ממש לא בסדר (נמדדים בגודל הזין). יצחק קדמן פעל לביטול הפרסומת, ונכון היא שולחת רמזים מיניים לנערים שבפרסומת, אבל מה עם כל הפרסומות שנשים מוצגות בתור אובייקט מיני. שוב ההבדל הזה-יראו בטלווזיה ציצי ופטמות, אבל לגברים לא יראו את האיבר, ואם פתאום מזכירים משהו לגביהם בפרסומת אז כולם זועקים. נמאס מהשוני הזה ביחס. יצחק קדמן-איפה אתה כאשר הנשים מופלות? חגית בניזרי כתבה על יחס הנשים בהקשר של שתי הפרסומות המבזות- הפרסומת לבורגר ראנצ´ מול הפרסומת לרכבת שהיתה נוראית גם כן. בלינק המצורף. (ראו לינק להודעה). תודה ויום טוב.

four seasons

New member
לא אהבתי את ההתייחסות של

חגית בנעיזרי, למרות שאני מסכים עם התוכן, הפירסומת של הרכבת הרגיזה את כולם נשים וגברים והיא ירדה, בנעיזרי ירדה לרמה נמוכה כותרת הודעתה מהווה הטרדה מינית, היא השתמשה בהטרדה כנגד הטרדה, בבורגר ראנצ´ מדובר בפגיעה בקטינים ולא בנשים או גברים, מה שמראה שלהטרדה אין מין או זהות אלה חלשים/ות משתמשים בהם

שימו לב בהעיר ובמקומוני שוקן

לפרסום למדונה שמראה אותה עם משהו שנראה כמו שורשים ברשת של הסופר (משהו בין הרשת של ראשי שום לתחבושת רשת) בצורה של זין וזוג אשכים כשקצה הזין נוגע לה בשפתיים. ההצפה בפרסומות כאלו רק מחדדת את עמדתי משכבר שיש לטפל בהן מן היסוד ע"י חקיקה תחת ובהשראת חוק יסוד "כבוד האדם" מבלי לפגוע חלילה בזכות המפרסמים לפרסם גוף חשוף ומסרים מיניים - אבל לא כאלו שמבזים את מי שמיוצגות או מוצגים בהם. אני שמחה שעם הזמן מתחילות הודעות כאלו להיות מוצבות בפורום לא רק על ידי ומתחילות לצבור פתילי תגובות - גם אם לא בכמות גדולה. אנחנו בדרך הנכונה ... ? חנה

חנה, אנחנו כבר שנים בדרך הנכונה

המפותלת והמלאה מוקשים, מעקשים, קוצים ודרדרים. זו חלקה של כל מי שמוכנה לשנות את הרע לסביר ואח"כ לטוב ולמצויין. שינוי לוקח זמן וכוחות. בהצלחה לכולנו.

תשדיר שרות לחיסכון במים נגמר במשפט

"וכך ישבו להם ירדן וכנרת ואכלו ביחד ארוחה מפוארת. הוא שותק, והיא מדברת".

טל קר

New member
ואנשים כבר לא שמים לב, זה נשמע להם

טבעי. שמעתי פרסומת לבנק לפני כמה זמן, משהו שמבוסס על ה"ניגודיות" בין גברים ונשים: "אני מרוויח, היא מוציאה, אני משקיע, היא מבזבזת". שמעתי, התעצבנתי, ואז בהפסקת הפרסומות הבאה במכונית ביקשתי מבן זוגי להקשיב לפרסומת הוא שמע, ואז שאלתי אותו, נו, מה אתה אומר? ועד שלא הארתי את אזניו, הוא בכלל לא שם לב למשהו יוצא דופן בפרסומת. שוטפים לנו את המוח כשלא מרגישים. לא צריך לקרוא את צאנה וראנה, הנשים הן בזבזניות ופטפטניות וחלושות דעת ועוד כל מיני דברים "טובים" שאמרו שם גם כיום בפרסומות.

ספיר ק

New member
הפרסומת של הבנק באמת מקוממת

ואני מתפלאה שיש אנשים שלא שמים לב לזה. אני שאלתי את עצמי אם הם עשו בכוונה פרסומת פרובוקטיבית ומקוממת כדי למשוך תשומת לב. את הפרסומת שחנה הזכירה אני לא מכירה, אבל המשפט שהיא צטטה נראה לי סביר. הייתי מתרגזת אם זה היה ההפך. אם האישה היתה שותקת. אין מספיק השתקה של נשים (כולל השתקה עצמית)? בשיעורים באוניברסיטה ובהרצאות רוב אלה ששואלים שאלות ומעירים הערות הם לא גברים? ובויכוחים פוליטיים? אני שמחה שהיא מדברת.

ספיר - ב - ../images/Emo32.gif

התוכלי להעביר לי כתובת מייל עדכנית ואת כתובת הפורום שלך ? תודה, חנה

Hermione

New member
ועוד פרסומת פוגעת-

הפרסומת לנירלט. כן- הפרסומת הזו עם הבעל שמכוניתו נתקעה, ובשביל לאשתו המטומטמת ביותר תוכל לצבוע את הקירות לבד, בלי הדרכתו של בעלה החזק, החסון והאבירי, הוא צריך להסביר לה בדיוק-בדיוק איך לטבול את הגלגלת בצבע, ולהעביר אותה על הקיר. שלא נדבר על העובדה שהבעל משוטט לו בדרכים בסרבל עבודה בעוד אשתו חסרת האונים יושבת לה בבית.

Boojie

New member
זה הבעל? אני חשבתי שזה הצבעי.

אבל במלוא הכנות, נראה לי שאם נתחיל לספור פרסומות מגעילות שמשפילות נשים לא נצא מזה. בעעעה.

ציפי ג

New member
בעלי והסיוד

כשנשאנו, אמרתי לבעלי שיש מקום לצבוע את המטבח. (אני הייתי כבר בהריון, ולא התחשק לי לטפס על סולם), בעלי קנה מברשת צבע, וסייד. חזרתי מהעבודה, וחשכו עיני. הוא לא דילל את הצבע. מה זה חטפתי קריזה - את הכל אני אמורה לעשות? מסתבר שאני בהיותי פמיניסטית משוחררת - צבעתי מספר פעמים כל מיני מקומות וידעתי את המלאה, בעוד שבעלי, בן הזקונים, לא ידעתי אפילו את הכלל הפשוט של דילול. מאז חלפו הרבה מים בירדן, והרבה צבע על הקירות, ובפעם האחרונה, כבר שכרנו צבעי, אני התעיפתי כבר מלסייד.

calisto

New member
סחטיין עלייך

עכשיו את חייבת לספר לכולנו (או לפחות לי) למה את מתכוונת בדיוק ככה שגם אני אדע... וכן, גם אני בת זקונים.

למעלה