עוד פעם זה....

עוד פעם זה....

כל פעם שיש איזו "פרשה" תמיד המפיקים\תסריטאי\במאי לוקחים דמות (נראה לי שבאקראי) והופכים אותה לשעיר לעזאזל, פשוט זורקים עליה את כל האשמה, גם אם זה לא נכון, או נכון חלרית או רק לכמה פרטים או שזה נכון אבל במשותף עם עוד כמה דמויות. אם האלה שאחראים על התסריט חושבים שהדבר הזה גורם לנו להזדהות עם הדמויות, לבחור צד ולבחור דמות שנואה, אז שידעו שזה דפוק, זה גם דופק את האמיתות של העלילה, אישית אני לא מסוגל לראות משהו קורה ולהגיד שזה לא הגיוני (וכל בן אדם עם חשיבה הגיונית יכול להגיד שאין להם סיבה להאשים אותו כל כך), אבל הסיבה העיקרית, וזאת הסיבה שהתחלתי לאהוב את הסדרה הזאת, היא שבניגוד לסדרות רבות אחרות, היא לא מנחה אותך מי הטוב ומי הרע, את מי אתה צריך לאהוב ואת מי לשנוא, ולהראות לך שלמעשה כולם טובים, אין רע שהוא רע לגמרי, שאפילו בקט' שעושה "דברים רעים" היא אנושית ושאיכשהו אפשר להזדהות איתה. סיפורים כאלה סתם הורסים את כל הרעיון של זה. ואגב דיקן חתם או לא (אם זה יהרוס לי את ההמשך אל תענו)

Guy K

New member
האמת היא שגם הרבה פעמים...

הדמויות לוקחות דמות ומפילות עליה את כל האשמה. אני יכול להבין, למשל, למה מייסי סלחה לת'ורן על הרומן שלו עם ברוק - אבל לא לברוק על הרומן שלה עם דיקן. גם מייסי וגם ברוק באו מחוץ למשפחת פורסטר ולא ממש השתלבו. שתיהן ניסו לתפוס להן פורסטר לחיות איתו והתאהבו בו לחלוטין. רק שבעוד שמייסי נפלה לאלכוהול ולגירושין כואבים ומערכת יחסים נוראית עם ת'ורן, מבחינתה ברוק הצליחה. כי אולי היא לא השיגה את רידג', אבל היא היתה יותר פורסטר מפורסטר. היא היתה מזוהה עם החברה הרבה יותר מרוב בני המשפחה. היא חיה בבית ענק. היא קינאה בה נורא ובגלל זה מבחינתה ברוק אשמה בהכל. סה"כ גם אנחנו נוטים להאשים מישהו בצרות שלנו, גם אם זה באשמתו וגם אם לא. הרבה פעמים ההאשמה הזו היא רק השתקפות של מי שמאשים, ופחות קשורה למי שמואשם.

למעלה