עוד פי"ת מגורים

shushlush

New member
עוד פי"ת מגורים

יש פה הרבה כאלו בזמן האחרון...

כרגע גרים בירושלים, בקרוב הבעל מועבר לסניף אחר של מקום העבודה - ליקום.
אני בדיוק סיימתי ללמוד (סוף סוף!!!!!!!!!!!!! צעקות שמחה ומחיאות כפיים), ככה שבינתיים עד שנתמקם עובדת בעבודות זמניות שלא קשורות לתואר, וכשנדע לאן עוברים אתחיל לחפש עבודה ברצינות.

הדרישות: מקום מגורים שלוקח חצי שעה - ארבעים דקות להגיע אליו וממנו אל העבודה של הבעל, עדיפות לאזור עם תחבורה ציבורית טובה (הוצאה של קניית רכב נוסף היא מעל ומעבר כרגע).

וחוץ מזה - איך מתחילים לחפש? סתם בחיפוש קל בלוחות כרגע הכל במיידי. גם כשנדע בדיוק מתי עוברים (כנראה בסביבות פברואר-מרץ) לא נוכל להיכנס מעכשיו לעכשיו! צריך גם למצוא מישהו שיחליף אותנו בחוזה!

תודה על כל עצה ויום נפלא

Noich80

New member
על פניו נשמע שאיזר השרון/גושדן לא?

מה חשוב לכם? איפה המשפחות שלכם גרות והאם זה פרמטר? מה התקציב?

shushlush

New member
המשפחות

שלי - בירושלים, אבל אין קשר איתם
שלו - בפתח תקווה ויש קשר קרוב מאוד. כן היינו רוצים להתקרב אליהם במיוחד לתקופה שיהיו כבר ילדים והם יוכלו לעזור (כמו שעוזרים לאחיותיו).
תקציב - כרגע משלמים 4000 ש"ח לחודש, אבל מאוד רוצים לרדת מזה, יותר לכיוון ה-3000.
מה חשוב לנו? יותר חשוב לי הדירה עצמה, אבל זה כבר כשנחליט על אזור. באזור חשוב לנו אזור שבעתיד נוכל לשים את הילדים במעונות/גנים (קופצת מעל הפופיק שלי כאן). ואזור שקט, בלי ערבי קריוקי כל שני וחמישי (שמקריאות בפורום הזה אזורים כאלו הולכים והופכים לנדירים).

וגם אזור גוש דן/ השרון - זה אזור עצום! זה כמעט כמו להגיד במדינת ישראל :) בכל אחת מהערים מערך התחבורה שונה, באיזה סביר שניתקע פחות בפקקים (ברור שניתקע בפקקים...)

רגילים רק לנסיעה בתוך העיר כדי להגיע לעבודה, וכל נושא הפקקים של אזור המרכז קצת מרתיע אותנו :)

Noich80

New member
3000 שקלים מאוד מצמצם את האפשרויות

עברו 3-4 שנים מאז שגרתי באיזור, נחכה למקומיים

© RoNa

New member
3000 שח באזור השרון והמרכז?!

רק בחלומות

אולי דירת 2 חדרים ישנה, וגם זה לרוב גבוה מזה.

נתניה.

אתם זוג ללא ילדים כרגע?
אנחנו גרים בנתניה בדירת 2 חדרים משופצת ומרוהטת לעילא ולעילא והיא סביב ה3K.
בגדול, תקציב כזה נותן מבחר לא רע של אופציות בעיר.
אם תמצאו דירה בחלקה הדרומי של העיר (בואכה רמת פולג) אפילו תצליחו לחסוך עוד קצת פקקים בבוקר.
נסיעה ליקום מדרום העיר בRUSH HOUR תיקח במקסימום של המקסימום 35 דקות.
לכשתרצו להרחיב את המשפחה הייתי מגדילה קצת את התקציב ועוברת לרמת פולג עצמה שנחשבת יוקרתית יותר, והאוכלוסיה בה בהתאם, אמידה יותר ואיכותית יותר (אם לא קונים דירה מהניילונים, המחירים לא בשמיים. די תואמים למחיר דירת 4 חד' ממוצעת בגוש דן).

זו גם עיר מאוד נגישה תעסוקתית - אני לא יודעת באיזה תחום את עוסקת, אבל אזור התעשיה החדש מאוד מפותח + הרצליה פיתוח/ת"א במרחק נגיעה (בלי הגזמה, מערך התחב"צ של ציר נתניה-ת"א הוא מהטובים והיעילים בארץ. פשוט לא משתלם להוציא אוטו לנסיעות כאלה).

אם תרצי המלצות והכוונות ספציפיות יותר אני במסרים

JoIIy Roger

New member
ירוחם

אחלה דירה ב-3000 שח.

לא מכירה אזור בגוש דן שאפשר למצוא דירה יפה בסכום הזה, בלי שהקראוקי מגיע בילט אין.

s EsH

New member
לגמרי נתניה

עומד בתקציב של ה-3000, 10 דקות מיקום ואנחנו מאד נהנים כאן.
אם תרצי אני ארחיב לגבי שכונות שכדאי לחפש בהן.

s EsH

New member
ממש לא נכון

אני עובדת בתל אביב ובבוקר לוקח לי, בנתיב תח"צ, מהרגע שאני יוצאת מהבית ועד שאני מעבירה כרטיס במשרד - חצי שעה.
החזור לוקח יותר כי אין עדיין נתיב לתח"צ, אבל קשה לי לחשוב על מקום בארץ שזה שונה בו (וניסיתי למצוא כי שקלנו לעבור דירה ואין).
אם רוצים לחסוך בשכ"ד, נתניה בעיני זה ה-מקום.

s EsH

New member
וגם החזור, אגב

לוקח לי במקסימום שעה (וגם זה לרוב בהיסחפות ובשעות הממש פקוקות).

כמו שאמרו

הנתיב תחבורה ציבורית מהווה הצלה של ממש. לצאת בשיא הפקקים - 8:00 בבוקר - ולהגיע ב8:25 להרצליה פיתוח.
מה גם שההיצע של תחבורה ציבורית חשוב לא פחות מהפקקים. בעיניי העובדה שלא צריך לתזמן את עצמך לשעה ספציפית כי כל 5 דק' עוברים אוטובוס / מונית שירות לת"א, ואין צורך להתחיל להחליף אוטובוסים ומוניות והכל כל כך זמין - זה יתרון ענק של ממש
(מישהי מהמשרד שלי, שממוקם בהרצליה פיתוח כאמור, גרה בחולון ומחליפה *3* אוטובוסים כדי להגיע. נראה לי סיוט)

אם מגיעים ב-25 דקות להרצליה

אז ייקח עוד לפחות 25 דקות באיילון/דרך נמי/כביש 5+כביש 4 לת"א.... נתיב תח"צ אין בהנ"ל. ואין תח"צ לכל מקום ישירות. זה לא אומר ששעה מנתניה למרכז ת"א זה הרבה- רק שבהחלט יש פקקים וזה לא 2 מטר מהעבודה או באמצע...

s EsH

New member
אני חותמת על זה שלוקח לי

חצי שעה. בחיי.
אפאחד לא משלם לי לשקר על זה כדי שיעברו לנתניה...

shambaloli

New member
זה כנראה תלוי מאיפה בנתניה לאיפה בת"א

אני משתמשת לעיתים בתחבורה ציבורית כדי להגיע מהשכונה הכי מזרחית בנתניה לדרום ת"א ולוקח לי שעה ולפעמים אם ממש עמוס אפילו טיפה יותר. באוטו בערב לפעמים לוקח לי הדרך חזרה 30-35 דקות אבל זה הכי קצר שהצלחתי להגיע....

זה באמת תלוי. אבל בגלל זה שווה להתייעץ

פה כדי שנכווין אותה לאזורים שיותר מהיר מהם

שקדייה

New member
הרצליה?

כדי להגיע ולחזור מיקום ב-30-40 דקות צריך להיות הפוכים לפקקים.
כלומר, לא להגיע מאיזור נתניה, אלא מאיזור הרצליה.
הרצליה היא עיר מאוד מגוונת, ויש בה שכונות יקרות יותר ויקרות פחות. מצד שני ,אם את לא רוצה ערבי קריוקי, ואת חושבת על ילדים בקרוב- אולי לא כדאי ללכת לשכונות הפחות טובות, אבל אז התקציב שלך לא רלוונטי (האמת , אני לא בטוחה שהוא רלוונטי גם לשכונות הפחות טובות).

אין לי כל כך מושג מה קורה עם התחבורה הציבורית שם, אבל אני מניחה שזה כמו ברוב ערי הלווין... לא משהו.

shushlush

New member
ואם נעלה את שכר הדירה?

ונישאר על 4000? אומנם יהיה יותר קשה לחסוך אבל גם ככה זה כמה שאנחנו מוציאים עכשיו?

גרנו 6 שנים בשכונות רעות בב"ש. נמאס לנו משכונות רעות...הפכנו למפונקים :)
ובקשר אלי ולמציאת עבודה...
אוי הברוך, נגיע לגשר ונחצה אותו...

s EsH

New member
בנתניה את לא חייבת לגור בשכונה רעה כדי

לשלם באזור ה-3000.

למעלה