עוד פיגוע

אלוניס

New member
עוד פיגוע../images/Emo7.gif

עד מתי? האמבולנסים לא מפסיקים לצווח בכבישים ליד הבית שלי. כולם דואגים, מתקשרים ורוצים לדעת שאנחנו בסדר. אז כן ברוך השם כולנו בסדר. כל החלקים יושבים במקום, מרופדים יותר או פחות. אבל הנשמה, הנשמה כבר מתמרדת. כואב לי להרגיש את החומה שנבנית בתוכי. לא להרגיש כמו קודם, לא להגיב כמו קודם. לא לראות, כאילו לא קורה שם בחוץ שום דבר. עוד לא גמרנו להגיד את השמות מאתמול וכבר עוד אנשים נהרגו. המלחמה הזו היא אכזרית כמו כל מלחמה אחרת. כי רוצחים לנו את הילדים, עוברים בבטן אימם, אחים חברים הורים. וגם את האמפטיה. את היכולת להקשיב. לחוות משהו ולהזדעזע כי צריך להזדעזע. למה אני צריכה לחשוב פעמיים לפני שאני הולכת לסופר בשכונה שלי? חמש דקות מהבית? למה זה כבר טבעי להסתכל לכל הצדדים ולחשוד בכל מה שזז? למה אני צריכה להנהן בהסכמה כשחברים ומשפחה מבקשים שאני אצמצם את ההליכות ואעשה ספורט בבית. נהיינו אסירים מרצון. כואב לי כל כך. שמרו על עצמכם נפלאים ונפלאות. עד כמה שאפשר במציאות הרולטה הפלסטינית שנכפית עלינו כל יום.

boolee

New member
אלוניס יקרה יקרה ...

המלחמה הזו אכזרית יותר מכל מלחמה אחרת, היא פוגעת בחפים מפשע שכל עוונם הוא הימצאות במקום הלא נכון בזמן הלא נכון ... אלוניס, בתקופה שכזו כולנו צריכים להיות חזקים ולקבל את העובדה שלנו, האזרחים הקטנים, אין דרך טובה להגן על עצמנו בצורה פעילה. אמנם חשוב מאד לשמור על השיגרה ולהמשיך את החיים אבל בהחלט חשוב לא פחות לשמור על עצמנו ולהימנע מ"טיולים" לא הכרחיים ... אני מבינה את התחושות שאת חווה. לבן-דוד שלי הירושלמי כבר נמאס לקבל ממני שיחות טלפון שמתחילות ב:"כולם בסדר???", אז אלוניס, כל מה שנשאר לנו זה לקחת הרבה אוויר ולהתפלל שהפיגוע היום הוא הפיגוע האחרון... תהיי חזקה וקחי ממני
אמיץ, אוהבת המון, בולי.

firte

New member
אוי אלוניס...

קשה ,קשה. הרבה קרובים יש לי בירושלים. מצב קשה. גם לי רע מהמלחמה הזאת. רע מאוד! רק תהיי חזקה. אפי

חן (*_*)

New member
כל כך כואב ../images/Emo7.gif

שכבר קשה לתאר את הכאב במילים. (אבל, רוצה ליידע אותך, שרק אתמול, נאמר לי, כאן בפורום הזה, שעדיף לא לסטות מענייני הפורום, כלומר- לא לערבב "שמחה בשמחה", זה היה בתגובה להתייחסותי לפיגוע של אתמול).

אביטל +

New member
עצוב וכואב

אם את מתכוונת למה שאני אמרתי אז זו הייתה הבעת דיעה וזה עניין של העדפה כל אחד ינהג כפי שהוא רואה לנכון

המלחמה.

הפחדים, הזעזוע, "המאסר" שנכפה עלינו, נראים לפעמים כמו חברים בלתי מוצלחים. הם כל הזמן לוקחים מאיתנו, כל פעם שיש להם אפשרות. אבל לא לעד יש להם חזקה על לבנו. מפני שבסיסה של הנשמה יש את הרצון לחופש וכוח חיים והשאיפה להגשימם וכשזה יתאפשר זה שוב יפרוץ לעולם. מה שקורה מחדד את מבטנו על החיים/חיינו, אנו יכולים לעצב עד גבול מסויים את חיינו, להלחם, לחשוב בביקורתיות על מעשינו ורגשותינו, ובא באחת מורא שבאחת מאיר כמה פגיע ושבריר קיומינו. שאין אנו שולטים בנסיבות שליטה ללא מצרים. מריונטות שכוחות אחרים ושונים "באים" לוקחים והופכים על פנינו. אנחנו חווים לאורך קיומינו כאב, סבל, אושר שמחה. אבל אנחנו מסוגלים לשרוד מפני שאנחנו מאמינים שבחלוף הזמן יתהוו שוב נסיבות חדשות חיוביות יותר. ומאחורי החומות, החדרים הכי רגישים בתוכנו, אנחנו שומרים בינתיים על "האני" שלנו מכל משמר ובכל מאודנו, עד יעבור זעם. עד שנראה הכלו המים מעל פני האדמה והאם פסק "המבול", ואפשר לצאת מבין החומות אל העולם ולעמוד על אדמה יציבה ואיתנה, להמשיך לחיות. אז לקהות החושים אל תיראי, על ציפור נפשנו אנו מגינים. עד לבוא היום. בה לעולם לא יוכלו לגעת ולקחתה. תהיי חזקה! בתוך כל אחד ואחת מאיתנו שוכן האומץ שלא גילינו כמה, דליה.

אלוניס

New member
תודה דליה וכל הנפלאים שענו../images/Emo24.gif

הייתי חייבת לרשום את מה שאני חשה. עבר עליי ערב מוזר נורא. ניסיתי לחזור לחומר העבודה וזה הצליח רק חלקית. אין לי כוח לבשל ואני אוכלת שטויות אבל לא היסטריות ובהחלט מזינות אז אין שום נזק. מדהים כמה פעמים עלו לי למחשבות כל מיני דברים שאני כבר יודעת שלא טובים לי, כמו פיצוחים. כנראה גם בגלל החיבור לצפייה בטלויזיה. ביום ראשון עשיתי את ההליכה הארוכה שלי ואני אעשה אותה כנראה גם מחר למרות הקרבה של המסלול למקום הפיגוע אתמול בבוקר. חייבים להמשיך ומה שיקרה יקרה. לא אתן לאף אחד לגזול לי את שמחת החיים הבסיסית. כולם פה נפלאים כרגיל

למעלה