עוד על חול (בשבת)

sagme

New member
עוד על חול (בשבת)

שבת שלום לכולם, למי שזוכר לפני כחודש וחצי גם שאלתי שאלות על סוגי חול מומלץ.

אז עדכון קצר - לאחר שהחול (הסופר יקר שקניתי) של סימפל סולושיין נגמר עברתי למשהו קצת יותר פשוט - חול של "פיור קט"

אפרט ממש מעט על סימפל סולושיין ואחר אשווה לפיור קט:

סימפל סולושיין מוכרים 4 קילו חול (שלדברם מספיק לחודש שלם) בכ-60 שקלים, מאחר וניסיתי להתחכם ולחסוך השתמשתי ב2 קילו ל"חודש" והמחיר ששילמתי היה ריח אמוניה חזק בסלון, החול עצמו כמעט ולא מתגבש אבל מאוד נוח להוציא את הצרכים המוצקים ולהשליך לשירותים (לא זכור לי שהוצאתי גושי שתן מגובשים - כי החול לא התגבש משום מה).
כשהיה טרי החול היה ריחני, הקופסא שבה הוא מאוחסן גם מאוד נוחה.

ועכשיו מעט על פיור קט
מבחינת המחיר - לאחר בדיקות והשוואות מחירים זה כנראה החול המשתלם ביותר במחיר ממוצע של שק 10 קילו ב 50 שקלים - עם זאת מספר חסרונות:
הוא הרבה יותר דק ולכן המון גירירי חול על השטיחים (גם סימפל סולושיין יצא מחוץ לארגז החול אך הוא טחון יותר גס ולכן פחות גרגירי חול)
למרות שמצויין שהוא ריחני - אני לא הצלחתי להסיק שמדובר בריח טוב - נע בין חסר ריח וריח מעט רע.
החול מתגבש בצורה נהדרת בכל הנוגע לשתן אבל צריך לשים לב מה זורקים לשירותים (אני עצלן מכדי להוריד לחדר האשפה מדי יום) כי גושי השתן המגובשים עלולים לגרום לסתימות

זהו לכרגע (חפרתי מספיק בחול) אמשיך לנסות עוד סוגי חול (אשמח להמלצות) ולחלוק את רשמיי...

שממית12

New member
קצת מניסיוני בקשר לחול רגיל ומתגבש
עשרות שנים השתמשתי בחול רגיל ופיניתי אחת לשבוע את כל החול. אבל החתול שלי היום, הוא חתול ששותה הרבה יחסית לחתולים והיום מיקום הקופסא שלו קרוב לסלון וכאן הייתי חייבת להחליף לחול מתגבש יקר. כל יום בבוקר אני מפנה את כל הגושים המוצקים בעזרת כף מחוררת לתוך קופסאות גבינה עם מכסה או קופסאות אחרות שמימילא נזרקות, ועוטפת בניילון ולאשפה. מאחר שהן סגורות, אין ריח ואם יש אז שפריץ מטהר אוויר מספיק. בסוף כל שבוע אני מפנה את כל החול הנותר לשקית ניילון גדולה ומחליפה לחול מתגבש חדש. נכון, דלי האשפה מתמלא במהירות בצורה כזו, מה לעשות. עתה, בניגוד לשנים קודמות, בגלל החול המתגבש אני צריכה לפנות את האשפה יותר פעמים. אבל אין ריחות והחתול נכנס לחול פחות עמוס וזה יותר נעים לו מאשר לחתולים הקודמים שהיו לי, שהשתמשו בחול רגיל. לי יש קצת יותר עבודה, כי זה תפקידונו - לשמש עבדים ושפחות לחתולים... איזה עולם מוזר... בעבר החתולים שרתו אותנו, טרפו עכברים ומזיקי חקלאות אחרים ועכשו אנחנו צריכים לשרת אותם. אבל איזה כיף לנו. שניהיה תמיד עבדים לחתולים ובני חורין בין בני אדם , בארץ ובעולם.

dimitrygo

Active member
מנהל
אין שום סיבה להחליף את כל החול בתדירות כזאת גבוהה

אם את עושה את זה כי החול ניראה לך לא נקי או מסריח אז כדאי לנסות חול אחר.

שממית12

New member
דימיטרי- החלפת חול מתגבש אחת לשבוע זה הרבה?
אני לא מוסיפה הרבה חול במהלך השבוע, אלא אם אין ברירה, כך שבסוף השבוע הוא מועט וספוג יחסית. כך אני נוהגת בכוונה - כדי להחליף. החלפה פעם בשבוע ביום קבוע באופן רוטיני, מאפשרת לי לזכור מתי החלפתי בלי לרשום על פתק. הריח בהחלט חלש ונסבל. אני קונה חול,בסופר כי יותר זול מחנות ציוד לבעלי חיים הסמוכה, לצערי לא תמיד יש "אוור קלין" שהוא הכי טוב.

dimitrygo

Active member
מנהל
אין חובה להחליף את כל החול כל פרק זמן מסויים ולכן אין סיבה

לזכור את מועד החלפת החול. עושים את זה לפי הצורך. אם החול לא מסריח ולא מלוכלך את יכולה לעשות את זה בתדירות יותר (אפילו הרבה יותר) נמוכה. אבל כמובן שבמקרה הזה צריך להוסיף חול חדש מדי פעם.

ארמורגם

New member
חתול ששותה הרבה

זה סימן אזהרה שיכול להעיד על מחלת כליות.
ממליץ לך לעלות את הנושא בביקור הבא אצל הוטרינר.

שממית12

New member
החתול שותה יותר מחתולים אבל לא הרבה ממש
החתול הקודם לא שתה מספיק ולכן היה לו "חול" בדרכי השתן , שמזון מיוחד פתר. עם החתול הזה שאוהב לשתות משחר ילדותו מצאתי פטנט להגביר את השתיה. הוא נורא אוהבת מים זורמים, אז הוא מקבל מהברז או מהטוש. כמו כן גיליתי שפיזור כמה צפחות מים במקומות מרוחקים מן המזון - מעודדות שתיה. כלי המים המרוחקים נגמרים מהר יחסית וזה טוב. הוא בריא כשור ואין לו בעיות בכלל. מאחר שהוא כבר בן 8, בבדיקה השנתית, אני אבקש כעצתך, לעשות לו לראשונה בדיקת דם לראות מה מצבו ושתהיה לנו נוקדת ייחוס לשנים הבאות. הוא שומר על כושר- הולך על ההליכון מידי ערב, מבריח יונים מאדן החלון ( התריס מוגף כמובן) , אוכל ושותה כמו שצריך, מחפש ומוצא כדורים וצעצועים חבויים במקומות סתר ומוחו ערני וחקרני. חתול פלאים כזה לעולם לא יהיה לי .

dimitrygo

Active member
מנהל
מציע לך לנסות חול CAT"S BEST מתגבש

הוא עשוי מנסורת עץ ואין שום בעיה לזרוק את הצואה לאסלה. את גושי השתן אני אוסף בשקית ניילון ומפנה לפי הצורך. עם חתול אחד אני מניח שתוכל לעשות את זה פעם בשבוע.
החסרון היחיד של החול הזה בעינני זה שבגלל שהוא קל משקל הוא מתפזר יותר בקלות.

sagme

New member
תודה על ההמלצה - אני חושבת ששאלתי בחנות על החול הזה

ואמרו לי שזה יותר לארנבים ומכרסמים אחרים.
עם זאת אנסה אותו.

dimitrygo

Active member
מנהל
הגירסה הלא מתגבשת מתאימה למכרסמים, אבל הגירסה המתגבשת

בהחלט מתאימה לחתולים. תראה אפילו את שם החול

galalon123

New member
החול שאני ממליצה

אמנם לא ניסיתי יותר מידי סוגים, אבל התנסתי בPURE CAT וסבלתי המון מגרגרים בכל מקום, כולל במיטה. אחרי שעברתי לדירה פצפונת, גם התחלתי לסבול מהריח.
אז חיפשתי המלצה לחול חדש, שלא ילכלך ולא יסריח. קיבלתי המלצה חמה ל-EVER CLEAN צהוב/כתום, קניתי ומאז אני לא מחליפה.

החול לא מסריח, מתגבש מצויין והגרגרים מספיק גדולים בשביל לא להגיע יותר מידי רחוק מהארגז (יש לי גם שטיח לחול שעוזר).

החסרון היחיד שלו זה שהוא יקר. אבל אחרי שהתחלתי, אני לא יכולה להפסיק

למעלה