עוד על התנ"ך.

רוזנה

New member
משנת הרמב"ם ואלי נ/ חי אדר ../images/Emo66.gif

נתחיל מהסוף- השם החדש שלך... ובכן, רוצה לשמוע דעתי בגימטריה פשוטה? אולי דרך אחרת תרווה את שאלתך? אבחר בדרך הפשוטה בעיניי- מראה תאי מוחי המדולדל... אסוציאציות... חי- מה לעשות מזכיר לי את ח"י שקלים לצדקה... אדר- ירום הודו ממש... משני אלו, האסוציאציה השאליתית שעולה היא - האם ה´ יורד לעם ונותן צידקתו? הממממ.... נסחפתי מה?
לכן ראוי שאשאל- מה דעתך על השם החדש שלך אתה?! ועכשיו לדברי הרמב"ם, שכן מוכר לי, אולם בקשר לנושאים אחרים (מה שמתחבר אגב עם מה שכתבת עכשיו) החלוקה שערך בנוגע לאמת ושקר היא כמו אמת אבסולוטית (מתוך הנחה שקיימת... שלא יקפצו עליי כל הפילוסופיים למיניהן
) הנבחנת על פי עובדות הניצפות והמוחשיות יותר. את הטוב והרע, כפי שהוא מעלה בהחלט מסביר את אמות המידה החברתיות- אינדיבידואליות. התיאוריה שלו מסברת את האוזן, ובהחלט עשתה לי קצת סדר בראש (כל הברדק הזה, לך תבין...) לכן תודה שהבאת אותה
מה עוד אדון ינשוף? נ.ב. לא ענית לי על עניין האיזכור לאותו מתכתב וירטואלי ממימד אחר... ונותרתי סקרנית...

חי אדר

New member
לרוזנה, על קצה המזלג.

ראשית,לא אני הוא,המתכתב הוירטואלי.שנית,בנוגע לשאלתך,דומני שהשאלה היא, מהי מדת התערבותו של ה´בעולם.לכך צריך להקדיש הרבה זמן של מחשבה.השאלה מתוך איזה מערכת מושגים,את יוצאת? האם נקודת המוצא שלך, שצידקת ה´, פירושה, היתערבות של ה´ ע"מ לסכל את הפגעים והאסונות?או שמא כוונתך, לצידקת ה´ בבחינת ימות המשיח?צר לי שאני עונה לך תמיד בשאלה. אבל אני מניח שאת יודעת, שהשאלה היא הדרך הטובה לברר מושגים.הן בין אדם לזולתו, והן בין אדם לעצמו.מכל מקום,לפי הרמב"ם, צידקת ה´ באה לביטוי, בשני מישורים. 1.במצוות שניתנו על ידו. 2.בחוקי הטבע.לגבי המצוות, הרמב"ם גורס, כי הן מכוונות להקמת מערכת חברתית תקינה,תוך נתינת דגש על השלימות השיכלית של האדם לעצמו.כשבסיסה, הוא הכרת ה´.לגבי, חוקי, הטבע: הרמב"ם גורס. כי חוקי הטבע, פועלים על פי עקרונות של שכר ועונש.ושהיתבוננות בם,בבחינה דקה, חושפת בעצם, שהם הי"ג, מידות רחמים שנתגלו למשה.הרמב"ם הרחיב על כך, במורה נבוכים, ח"א, פנ"נ. ולגבי המצוות, בח"ג, פכ"זו פכ"ח.אם לכך את מתכונית,צייני זאת, ואם תרצי אמשיך לפרט. שלישית.בנוגע לשם החדש שלי. האמת, שאיני חסיד של גימטריות ור"ת, מכל מקום אני חייב לך,
. עם זאת,אם את שואלת לדעתי,עשיתי זאת לפי התאריך העברי שבו נולדתי.

רוזנה

New member
כל שאלה היא התקדמות קדימה ../images/Emo22.gif

הרשה לי קודם כל להביע התנגדות אחת גדולה בנוגע להתערבות של ה´ בסיכול נפגעים ואסונות - אין התערבות כזאת!!! לא תוכל להסביר את השואה, את רעידות האדמה או מוות של ילד. אין התערבות כזו.... בנוגע לצדקת האדם בין האדם לחברו- לא מוצאת שום מקום אלוהי ביחסים האלו (אלא אם כן אתה מתעקש לומר כי ה´ נמצא באדם, בכל אדם) בכל אופן, אני מאמינה שגורל האדם נמצא בידיו, וכי הוא בוחר את הדרך שלו- כך הנוגע גם לעינייני אמת הצדק והמוסר- אלו נמצאים בידי האדם. הצדק האלוהי לעניות דעתי נובע מהצדק החברתי אותו האדם יצר על פי אידיאל שמיימי שהאדם מצא לנכון להביא. כיצד זה מתסדר עם הרמב"ם וצידקתו?! האם יש קשר בכלל?! שנה טובה, מלאה פלפולים וחשיבה

Ever ~After

New member
לרוזנה!

בקשר לתמונה ששלחת- וואוווו!! אף פעם לא ריאתי דבר כזה... מאיפה התמונה? שלך

רוזנה

New member
מנפלאות חבריי הוירטואלים...

שתמיד חושבים עליי...
ועל הזעזועים הנפשיים שאני צריכה לעבור

חי אדר

New member
הצדק האנושי.

נגעת בנקודה חשובה ונכונה.אכן מושגי הצדק נובעים מהחברה האנושית, ולזאת רמזתי,במה שציינתי את ההבחנה בין מושגים של טוב ורע, למושגים של אמת ושקר.ברשותך, אפנה את תשומת ליבך לדברי הרמב"ם, בספר המדע, הילכות דעות,כמדומני סוף פרק א´, וכן למורה נבוכים,ח"א, פרק מו.בו מציין הרמב"ם,שהתוארים המיוחסים לאל,מצביעים, על השלימות אשר בה ראוי שבני אדם צריכים ללכת בה.רק ברצוני להדגיש, כי אם הבינותי נכון, מדברייך עולה שאת רואה את מושג האלהים כאמצאה אנושית, חברתית, וכו´.אם כן,בנקודה זו, בכל הכבוד,איני שותף לעמדתך בנדון.עם זאת, בוודאי אני מסכים שהרבה משתמשים בשם אלהים, ומערבבים אותו במקסר של בלבולי השכל,ולכן נוצר מצב אבסורדי, בו בני אדם אינם יודעים אם הבחירה ביד האדם או שהאל מתערב בה. וחוץ מזה,רציתי לשאול, האם במסגרת הקורס שלמדת על הרמב"ם, האם למדת אצל אחד מאלו המפורטים להלן: ח´ כשר,נהוראי,ש´רגב.

למעלה