עוד על הקטטה

ella34

New member
עוד על הקטטה

בני-נוער צעירים וגם בוגרים יותר נוהגים להקניט זה את זה ולפעמים גם זה אתזו וכו'.ה"כבוד"נפגע,ההורמונים של הגיל מתחילים לגלוש לכיוונים שונים ול תמיד נשר הכל בגדר דיבורים,תגובות נוטות להגיע גם לאלימות.רבים מהכותבים קראו את המכתב,לטעמי הסטרי ואם לומר את האמת מוגזם ולא מדויק.הנער שנפגע אינו "נקי" לגמרי.היה רגיל להציק לא פעם לאחרים,מאחר ושום מבוגר או בוגר(הכוונה לנוער בוגר),לא נכח במקום ואין מי שיעד, כדאי ורצוי לבדוק,לחקור ולנסות להבין את הסיטואציה במקרה הזה. אפילו עבריין מועד,שודד,גנב,מועל(ודי לחכימא ברמיזא)ואפילו רוצח-זכאי מבחינת החוק עד שתוכח אשמתו בבית-משפט והשופט ורק הוא חייב לתת פסק-דין. אז,ננהג גם אנו כך!מחובתנו לרדת לשורש הבעיה,לטפל בבעיה וליצור אווירה טובה ונכונה. נערים צעירים לעיתים טועים בשיפוט ופועלים מבלי לשקול את מעשיהם כמו שצריך,זה עדיין לא הופך אותם לעבריינים.

מה אני אגיד לך

כאמא, גם אני לא הייתי פוסחת על שלב ההיסטריה אם הבן שלי היה מגיע מכוסח ועם זעזוע מוח הביתה.. לא מדבר אלי הניסיון להמעיט מהחומרה של מה שקרה. נכון, בני נוער מתכסחים ויכולים ללכת מכות ברמה כזאת או אחרת, אבל כשמגיעים לרמות כאלה של אמבוש מתוכנן, של שימוש בעזרים טקטיים כמו חגורות, בעיני זה חורג מהגדרה של "קטטה" סטנדרטית, או מ"טעות בשיפוט". ברור שהוא לא טלית של תכלת, אבל זה לא מצדיק את מה שעשו לו. את יודעת מה - גם לאלה שפגעו בו לא הייתי מאחלת שיחטפו ככה. כקהילה מעניין אותי יותר חשבון נפש ומחשבה מעמיקה על הטיפול בנוער כדי שדברים כאלה לא יקרו, ופחות מעניין אותי להתמקד בנפשות הפועלות עצמן, שבהם כבר יטפלו הרשויות ו(אני מקווה ומצפה) המשפחות.

ella34

New member
יש עוד כמה נתונים שלא יודעים

אמת,יש צורך בטיפול בבעיות הנוער,אבל זה לא פותר אותנו המבוגרים מלבדוק את המכתב שנכתב מתוך סערת נפש,אבל יש בו לא מעט נתונים שאינם מדויקים:א.הנער שוחרר מחדר מיון לאחר כשעתיים. אילו היה לו זעזוע מוח ושטף דם לא ההיו משחררים אותו לביתו,אלא מאשפזים אותו לפחות ל-24 שעות ובדרך-כלל יותר. ב.הנער הלך ביום ראשון להסעה ולמד כרגיל.אילו היה פצוע קשה בודאי היה נשאר בבית. ג.האירוע לא היה מתוכנן,ושום ילד לא התחבא בין השיחים. ד."הפוגעים"צעירים מה"נפגע" וכמעט כולם חלשים בהרבה. אינני צד בענין,אינני מעורבת,אבל שוחחתי עם כמה מאלה שהיו שם ולא התערבו(אמנם היו כאלה שמחאו כף,זה שולי) שורש הבעיה-לא הילדים,אלא,אנחנו המבוגרים שלא פעם הנערים מבינים מסרים לא בדיוק כפי שאנחנו חושבים.אם חשוב לנו-נהיה אנחנו המבוגרים דוגמה.

שפרים

New member
"שום ילד לא התחבא בין השיחים"

נשמע שממש היית שם . "היו כאלה שמחאו כף- זה שולי"- כל צורת ההתייחסות שלך לעניין היא שורש הבעיה. אם את, בתור מבוגרת אומרת שלמחוא כף ולעודד מעשה כזה זה שולי, אם את חושבת שלהרביץ בחגורה ולדפוק בלוק בראש זו טעות בשיפוט- אני לא רואה איזה מסרים את רוצה בדיוק להעביר לנוער.

ella34

New member
אמת באותו רגע לא הייתי שם

האמת,לא הייתי שם באותו רגע. אך שוחחתי עם כמה וכמה מהנוכחים שם מאוחר יותר. א.לא נזרק בלוק,נזרקה אבן ודווקא לא ע"י הילדים המעורבים. ב.הילדים שמחאו כף לא רק שלא היו מעורבים-הם לא היו שייכים כלל למריבה.רובם מקבוצה אחרת. מישמכיר ילדים,הם רק מחכים ל"אקשן",עבורם זה בידור,במקום סרט מתח.הם ל עודדו. ג.בענין החגורה, רצוי לבדוק של מי היתה החגורה ומי הרביץ,נסו לעשות זאת.ד. מה שאני רוצה להעביר לנוער_יש לפתור הכל בדיון-שיחה.אך אין תמיד לדון על פי מכתב שנכתב בסערת רוח ואף בהגזמה.לגבי נתונים-ראו תגובה לאמא חמוטל.

ella34

New member
מי אתה?

האם אתה מזדהה? יש 7 אנשים בישוב בשם גבי.מי אתה? כל הפוסל במומו פוסל. אם אתה מי שכמה אעשים חושבים ,כדאי גם לך לפשפש במעשיך.

ויסקאש

New member
מי שקבוע כאן יודע מי זה גבי,אבל מי את ?

כדאי להוריד הילוך... קצת "נכנסת" בו בדהרת סוסים

ella34

New member
מי אתה?

מדוע אתה מסתתר?מענין.לא נכנסתי בו,פשוט הייתי סקרנית.

ויסקאש

New member
אני ויסקאש,או בשמי הצבאי sir lansalot

סתם סתם... אני יונתן לורנס. מאבירי השולחן העגול.. עכשיו תורך :

anatkr

New member
באמת מי את ?

התגובות שלך מזעזעות. מצד אחד את אומרת שאין עדים למקרה אבל את ידעת כל מה שקרה שם..מעניין???את כנראה אחת האמהות של הפוגעים....היו שם אינסוף של עדים לידיעתך... ענת קרויז

חיליס

New member
שם

ברור לי מי את, את אמא לאחד הילדים הפוגעים שהשתתפו בלינצ' ואת כמו אמא טובה מנסה להציל את עורו לא יעזור לאף אחד כל מי שהיה מעורב יחקר ויתן את הדין הכל במסגרת החוק.

ella34

New member
תגובה לתגובה

טעות! אינני אמא של אחד הילדים,אינני דודה,אינני חברה ואף לא שכנה!בסך הכל ניסיתי לראות את התמונה שלמה ,ממש לא חד-צדדית.כנראה ששכחתם שכל הילדים בכפר הם שלנו.אצל ילדים בעיקר בגיל ההתבגרות אין שחור ולבן יש אפור ולעתים קרוב ללבן. לא ניסיתי להציל אף אחד. מה שצריך להעשות להגיע אל כולם,לבדוק עד השורש,בעיקר לטפל!!! להביא את כולם(כולל ה"נפגע" וה"פוגעים"להבנה שבאלימות מכל סוג ובכל מצב אין פותרים בעיות.לתת לכולם ךהתבטא לנסות להובעל להכרת הדרך הנכונה. דרך-אגב-שמעתי על ילד/שניים הרבה יותר צעירים שממש ברגע האחרון מבודר הצליח למנוע פגיעה גופנית קשה מאוד...לידיעת כל הכותבים. בענין הכינוי-יש חי סיבות,לדעתי חשובות שאיני מזדהה.

חיליס

New member
תגובה

אני אתן לך סיבה אחת ויחידה מדוע אינך כותבת בשמך ילדיך נוגעים בדבר ולא צריך חי סיבות מספיקה סיבה אחת. די להסתתר גלי את שמך.

ella34

New member
תגובה לתגובה

יאנני אחת האימהות של הילדים המעורבים,אינני דודה של מישהו מהם,אינני חברה וגם לא שכנה. אין לי ילדים בגילאים של המוכה או נמוכים.חשוב לי מה קורה בישוב,חשובלי מה יקרה בעתיד,ועוד יותר חשוב לי להגיע לשורש הבעיה. לכל הנוגעיפ בדבר,חישבו פעמיים לפני שאתם פוגעים.אולי זו הסיבה שאינני מוכנה להיחשף? דרך-אגב:מי זה חיליס?מדוע אתה מסתתר?

חיליס

New member
תגובה

למה את מתרגזת אם אין לך קשר "על ראש הגנב בוער הכובע".די יודעים מי את.

ella34

New member
אלימות!

אינך יודע מי אני וגם לא תדע,אינני מתרגזת אני מודאגת ממך חיליס(מי?) אני לא גנבת ועל ראשי לא בוער הכובע! זה מסר שאתם מעבירים לילדים. מענין!

ella34

New member
מי לחוץ?

יופי של תגובה.לא קיבלתי תשובה.סתם לזרוק שתי מלים וסימני קריאה.עדיין עומדת על דעתי. מה מאחורי הדברים-חוסר האוביקטיביות.חבל על המילים שלי...עיסוק מסוג זה-ביזבוז זמן.

../images/Emo88.gif קוראת אתכם לסדר, חבר'ה

כללי תפוז מאפשרים אנונימיות, ומי שלא רוצה להיחשף לא יחשף. אף אחד לא יודע מי שניכם, ella וחיליס. ההתעקשות לא מוסיפה כבוד. המסר של שניכם הובן אחרי התכתבות אחת או שתיים. די לחפור בזה. אם אתם רוצים להמשיך נא עברו למערכת המסרים ותתכתבו באופן אישי. זה נראה לי בדיוק המקום להזכיר לכם ולכולם את כללי ההתנהגות בפורום. שבת שלום, עם דגש על השלום.

למעלה