פעם היתה לי תאוריה...
שחוקי הפיזיקה כפי שהם ידועים בעצם לא מתקיימים ב-100% מהמקרים, אלא שיש הסתברות מסויימת, מאוד גבוהה שהם יתקיימו. יחד עם זאת, יש מקרים מאוד יוצאי דופן בהם החוקים האלה לא מתקיימים, וכך אפשר להסביר כל מיני תופעות "בלתי מוסברות". אפשר להסתכל על היקום כמערכת סגורה. אפשר להסתכל על מצב היקום לפני תחילת הזמן כמערכת סגורה בעלת תנאי התחלה מסויימים ועל תחילת הזמן ככניסה חיצונית יחידה שאי פעם היתה או תהיה למערכת הזאת. במידה וכל חוקי הפיזיקה במערכת הזאת הינם דטרמיניסטיים, אז אם ניקח שתי מערכות זהות כאלה עם אותם תנאי התחלה ואותה כניסה חיצונית שאומרת "התחל פעולה" (סימון לתחילת הזמן), הן תתנהגנה הצורה זהה לחלוטין לאורך כל זמן קיומן. כלומר, ניתן היה לצפות את כל מה שיתרחש אי פעם עוד לפני תחילת הזמן. מצד שני, במידה וחוקי הפיזיקה אינם דטרמיניסטיים אלא מוגדרים בעזרת הסתברות, ייתכנו דברים מסויימים שלא ניתן היה לצפות, כך שיהיה פחות משעמם...
בעצם, אם יש הסתברות לכך שמהו יקרה וההסתברות הזאת בלתי תלויה בדברים שכבר קרו, הרי שזאת כניסה חיצונית למערכת, כך שבמקרה הזה המערכת שלנו אינה סגורה בפועל. מה אני אומר? אולי אני אומר שדווקא ללא התערבות חיצונית הכל היה ידוע מראש... כך שאם התערבות חיצונית היא של בורא היקום, דווקא הוא זה שגורם לכך שלא הכל ידוע מראש (אולי בניגוד לאמונה מקובלת)... אבל זאת כבר סטיה מהנושא...