עוד על ההנחות

mendelp

New member
עוד על ההנחות

עוד על ההנחות האם יש סיכוי של 0.00001% שההנחות נכונות ? האם היקום אין סופי באפשרויותיו ? מה דעתכם ?

mendelp

New member
זאת לא שאלה של ידיעה

אלא של דעה והגיון, מה שתעדיפו כמובן

mendelp

New member
אני מבין שאתה האח החמישי

מההגדה של פסח, זה שידע רק לשאול !

AlteX

New member
למה נראה לך שאין כאן אחד כזה?

ולמה נראה לי שאת חייבת תמיד לשאול "למה" או לא משנה מה אומרים, לפקפק בזה... האם זאת פילוסופיית החיים שלך?
(בלי לזלזל, כמובן...)

AlteX

New member
ועכשיו נזכרתי שקוראים לך "למה???"

ועוד עם שלושה סימני שאלה... אז מה אני מתפלא?

למה???

New member
חחחח לא יודעת באמת, מה אתה מתפלא?

ואני גם לא יודעת למה נראה לך (אתה שאלת הפעם) שאני תמיד שואלת למה, הרי היה לנו דיון שבו אמרתי כל מיני דברים חוץ מ"למה" אז אני באמת לא יודעת למה נראה לך...

למה???

New member
למה נראה לי שאין כאן אחד כזה?

יכול להיות שיש פה מישהו שיודע שקיימים אינסוף בלה בלה (לא זוכרת מה זה היה) ושהנחות יכולות להיות נכונות, אבל מי אמר שהוא צודק? ז"א מאיפה לי בכלל שיש כזה דבר "נכון"/ "לא נכון" ושדעה של מישהו יכולה להיות נכונה?! הרי היא תיהיה נכונה ביחס למה? למי? אני יכולה לבוא ולטעון שקיימים משהויים (אמרתי לך כבר! אני לא זוכרת...
) אינסופיים, מי יכול לבוא ולסתור?! וגם מי שיבוא ויסתור- האם המדד שלו מספיק מתוחכם כדיי לכלול בתוכו את חוקי העולם הזה? האם העולם שלו והעולם שלי זה אותו עולם? וחוץ מזה אם אני חיה בעולם שלי עם חוקים שאני קיימתי לי- אני יכולה נגיד להניח שאני חיזר וזה פשוט יהפך למציאות שלי כל דבר בעולם הזה "יראה" לי שאני חיזר! איך תוכיח לי שההנחה שלי לא נכונה? ז"א אתה תוכל לבוא ולהגיד "אבל את נולדת פה בארץ- הינה תראי זאת אמא שלך היא ילדה אותך! ואת פועלת בדיוק כמו כל ייתור אנושי אחר" ואני פשוט לא אאמין לך, אני אוכל לטעון כל מיני טענות או שאתם מקימים כנוניה נגדי ואני בכלל לא נולדתי לאמא הזאת או ששתלו אותי בתוך ב"א- בקיצור מלאנתלאפים דברים אני יכולה לטעון ואף אחד לא יוכל להוכיח לי אחרת! אז רק אני יודעת אם ההנחה שלי נכונה או לא! זהו... רק שאלתי שאלה דחילראבאק

AlteX

New member
אז זהו שכאן זה פורום פילוסופיה..

כלומר, באנו לכאן (טוב, לפחות אני) כדי לחליף דעות/תאוריות ופשוט להתפלסף בעיקר לשם ההנאה שבעניין... כל מה שכתבת מאוד נכון, אין בעצם שום הוכחה לשום דבר בעולם הזה וכל הוכחה ניתן לסתור, במיוחד כשמדובר בפילוסופיה אישית או דעה אישית או ראייה אישית. ...ויכול מאוד שאני אקום מחר בבוקר, אסתכל במראה ואגלה באמת
, ויסתבר לי שכל מה שהיה עד עכשיו בחיים שלי היה פשוט חלום... בדיוק בגלל זה הבחור שאל "מה דעתכם?" ולא "האם מה שאני אומר זה נכון?". אני מניח שהוא שאל את זה כדי לשמוע דעות של אחרים פשוט לשם ההנאה שבעניין ומתוך עניין אישי, ולא כדי להוכיח משהו או לסתור הוכחה כלשהי. כמו שאמרת, לא ניתן באמת להוכיח שום דבר... טוב, בסדר בסדר, אני לא אפריע לך יותר לשאול שאלות... שאלות זה תמיד נחמד...

היקום הזה שלנו הוא סופי

אבל חוץ ממנו ישנם אינסוף יקומים נוספים. אין שום סיכוי שתקבל הנחה של 0.00001% על קונדום בקונדומט

AlteX

New member
פעם היתה לי תאוריה...

שחוקי הפיזיקה כפי שהם ידועים בעצם לא מתקיימים ב-100% מהמקרים, אלא שיש הסתברות מסויימת, מאוד גבוהה שהם יתקיימו. יחד עם זאת, יש מקרים מאוד יוצאי דופן בהם החוקים האלה לא מתקיימים, וכך אפשר להסביר כל מיני תופעות "בלתי מוסברות". אפשר להסתכל על היקום כמערכת סגורה. אפשר להסתכל על מצב היקום לפני תחילת הזמן כמערכת סגורה בעלת תנאי התחלה מסויימים ועל תחילת הזמן ככניסה חיצונית יחידה שאי פעם היתה או תהיה למערכת הזאת. במידה וכל חוקי הפיזיקה במערכת הזאת הינם דטרמיניסטיים, אז אם ניקח שתי מערכות זהות כאלה עם אותם תנאי התחלה ואותה כניסה חיצונית שאומרת "התחל פעולה" (סימון לתחילת הזמן), הן תתנהגנה הצורה זהה לחלוטין לאורך כל זמן קיומן. כלומר, ניתן היה לצפות את כל מה שיתרחש אי פעם עוד לפני תחילת הזמן. מצד שני, במידה וחוקי הפיזיקה אינם דטרמיניסטיים אלא מוגדרים בעזרת הסתברות, ייתכנו דברים מסויימים שלא ניתן היה לצפות, כך שיהיה פחות משעמם...
בעצם, אם יש הסתברות לכך שמהו יקרה וההסתברות הזאת בלתי תלויה בדברים שכבר קרו, הרי שזאת כניסה חיצונית למערכת, כך שבמקרה הזה המערכת שלנו אינה סגורה בפועל. מה אני אומר? אולי אני אומר שדווקא ללא התערבות חיצונית הכל היה ידוע מראש... כך שאם התערבות חיצונית היא של בורא היקום, דווקא הוא זה שגורם לכך שלא הכל ידוע מראש (אולי בניגוד לאמונה מקובלת)... אבל זאת כבר סטיה מהנושא...

תיאוריה מעניינת

התיאוריה מעניינת אבל אני לא חושב שיש חוק פיזיקאלי אחד שאינו דטרמיניסטי ופועל ע"י הסתברות.

למעלה