עוד עיכובים בדרך

noneek

New member
עוד עיכובים בדרך

סוף סוף, לפני כמה ימים, עברנו את חתימת החוזה בוועדה!
היום הלכנו עם הפונדקאית למרפאת פוריות ועכשיו מסתבר שבגלל שבעבר הייתה לה הפלה הרופא רוצא שהיא תעבור היסטרוסקופיה לפני שנוכל להתחיל.
את התור לבדיקה קבעו לנו רק לחודש הבא. והזמן עובר, ועובר, ואני כבר כל כך רוצה ילד...

חוץ מזה שכבר נגמרת לי הסבלנות (שנגמרה כבר מזמן) אני דואגת מהבדיקה הזו. האם מישהי עברה בדיקה כזו? מה הסיכוי שיצא לא תקין? אם יש בעיה צריך להחליף פונדקאית? ואם כן, לא היו אמורים להגיד לנו מראש שעלולה להיות בעיה, לפני ש"בזבזנו" עליה כל כך הרבה זמן וכסף?
אני ממש אשמח לשמוע מבנות שהיו במצב דומה...

platti

New member
אני עשיתי את הבדיקה הזאת

היי, גם הרופא שמטפל בנו החליט שאני צריכה לעבור היסטרוסקופיה. לי הייתה הפלה בין שתי הלידות התקינות שהיו לי ( וגם ההפלה הייתה גרידה יזומה בשבוע די צעיר..) התלבטנו אם יש באמת צורך בבדיקה ובסוף החלטנו לעשות (אם מעניין אותך כתבתי על זה בפורום לפני כמה זמן) אני עשיתי את הבדיקה אצל רופא פרטי שעובד עם כללית מושלם והסכימו לקבל אותי ממש מהיום להיום. זה מבאס שהדברים האלה מעכבים אבל מצד שני עדיף להתחיל כשיודעים שהכל תקין במאה אחוז :)
המון הצלחה בבדיקה ובתהליך בכלל! !

עמליה22

New member
עשיתי את הבדיקה כמה פעמים - אם תעשי פרטי לא תצטרכי לחכות

ואצל רוב הרופאים אפשר לקבל השתתפות של הקופה בעלות הבדיקה

בדיקה

גם אותנו הרופא שלח להיסטרוסקופיה לפני שמתחילים את התהליך (עושה בקרוב).
זה היה נראה די גנרי, זה מסמך שהוא ציפה שנביא איתנו לפתיחת התיק.
גם אני עברתי הפלות בעבר, לא חושבת שיש לזה קשר (הבקשה לבדיקה היתה לפני השאלות על העבר המיילדותי),
בהצלחה

כל עכבה לטובה....

וגם לי היו....
כמעט התפוצצתי עד שמצאתי זוג!
לבסוף הגיע אחד כזה שהייתי מוכנה לחכות לו גם עוד שנהההה
ואחרי שמצאנו אחת את השנייים, חתמנו בועדה ובאותו יום הלכנו לפתוח תיק ב IVF בציפייה נרגשת להתחיל באותו רגע, התיזמון עם המחזור היה מו-שלם!
ואז...
הרופא אומר "ממממ.... קרישיות במשפחה, DVT..." (וכל החרא הזה) ושלח אותי לבדיקות קרישיות שמשך הבדיקות הוא חודש+.
אני לא רוצה להלאות אותך ב-מה זה עשה לי/ להם, אבל הגעתי למצב שאמרתי להם, "אולי נחליף רופא ולא נספר לו על ההסטוריה המשפחתי?"
כמובן שהם לא הסכימו, בכל זאת, מישהו צריך להישאר המבוגר האחראי.
על סף ייאוש, עשיתי את הבדיקות והמתנתי עוד חודש וחצי!!
וכשכל זה לא הספיק, אז גם איזו טכנאית רנטגן פיספסה לי את הביוץ ונאלצנו לחכות עוד חודש.
ואז (שוב "אז") עשינו החזרה אחת!
היה סטיק שלילי
אבל
"היום השלילי הזה קופץ ראש מהמדרגות"
כך מספרת אימו אחרי 9 חודשים מהלידה.
מסתבר שבאמת צריך לחכות 5 דקות לתוצאות בטא על סטיק ביתי, במיוחד כשעושים אותה ביום ה12.

אגב, אני עברתי הפלה ולא שלחו אותי להיטרוסקופיה.
אני חושבת שזה קשור לכך שהריתי פעמיים אחרי ההפלה.
אני יודעת שיש רופאים שממש ממתעקשים לעשות היטרוסקופיה לפני התהליך כדי לתת חוות דעת "מבוססת".
לא בטוח שזה הכרחי. במיוחד אם הרופא המטפל הוא פרטי, מה שאומר שכל בדיקה כזאת מוסיפה לו עוד כמה ג'ובות לכיס. אחד הרופאים המובילים בתחום אמר לי ולמי שהיו אמורים להיות הזוג שלי דאז "על פניו הכל תקין, אבל אם רוצים להיות בטוחים צריך לעשות היטרוסקופיה" ואז גם אמר שזה תוספת תשלום של כמה אלפים... ובניסיון לשכנע הוסיף "אבל אז נדע יותר... שיקול שלכם"
ואפשר גם להפעיל שיקול דעת אישי.
האם הפונקאית שלכם הרתה אחרי ההפלות? מה הסבירות שהתעוררה בעיה למרות שהצליחה להרות אחריי?
גיל הפונדקאית?
מתי היה ההריון האחרון שלה? לפני שנה עד 5 שנים או לפני יותר....?
האם יש ממצא ראשוני שמצריך בדיקה מעמיקה שבגינה הרופא מבקש את הבדיקה או שהבדיקה נועדה רק כדי שהרופא יהיה בטוח בעצמו שאין בעיה?

מה שיותר סביר בעיניי, זה שאין בעיה שIVF לא יכול לפתור, אחרת לא הייתה מקבלת המלצה מרופא הנשים שלה (אני מזכירה לך שיש טופס כזה -אולי טופס 8, אבל לא בטוחה במספר...)
והסיכוי שהועדה הייתה מאשרת אותה אם היה משהו שמרמז על קושי בפוריות הוא קלוש.

בקיצור, אל דאגה.... רק עוד קצת סבלנות
אומרים שהיא משתלמת
(הניסיון שלי הוכיח שמי שאמר -צדק!)

בהצלחה

כנראה שההפלה שעברה הייתה

אחרי הלידה האחרונה שלה..לכן שלחו אותה לבדיקה הזו. גם לי הייתה הפלה יזומה אחכ הריתי ...והרופא לא שלח אותנו לבדיקת היטרוסקופיה ..אחכ הייתה לי לידת פונדקאות . אל דאגה !! והכי טוב לדעת שהכל תקין ולהתחיל כשיודעים שהכל בסדר

omnama

New member
גם אני עברתי היסטרוסקופיה

למרות שלא עברתי שום הפלה או גרידה משום סוג.
הרופא המטפל רצה לוודא שהכל תקין לפני שמתחילים.

eee60

New member
למה הרופא המטפל

לא ביקש את הבדיקה לפני שהלכתם לוועדה?

noneek

New member
שאלה מצוינת!!

הגענו לרופא בשביל לקבל חתחמה על טופס 8. הרופא לקח את ההיסטוריה הרפואית מהפונדקאית ופשוט לא אמר כלום.
בנוסף, היחס שלו היה מזעזע והוא לא השאיר שום תיעוד של הפגישה.

eee60

New member
רפואה ציבורית?

דעי לך שגם רופאים פרטיים וגם פרופסורים בתשלום מחפפים...

למעלה