עוד ספקות

עוד ספקות

זה מתנפל עלי... הספקות. למה בודהיזם ולא יהדות. יהדות זאת דת של חיים, בודהיזם זאת דת של מתים.... לקדש את החיים או את המוות, את היציאה מהסמסארה? מה המטרה בכלל??? ביהדות יש הוראות איך לחיות. בבודהיזם יש הוראות איך לצאת מהחיים... אוף,השדים האלה גורמים לי להפסיק ללמוד. להרגיש שאני לא יודעת כלום.

הקואין

New member
למה בודהיזם זו דת של מתים?

יציאה מסמסרה היא כאן ועכשיו. נגרג'ונה אומר : סמסרה היא נירוונה. אין ביניהם שוני.נגרגו'נה דיבר מבחינה מושגית, אך גם מבחינה מעשית - ברגע בו הבנת שאת חיה בעולם התופעות (סמסרה), שאינו דבר קבוע ומוחלט, עולם שבו כל תופעה קשורה ותלויה בכל האחרות, את "משיגה" נירוונה. הבודהיזם מלמד לחיות. כאן. עכשיו. מה יותר חי מהנשימה שלנו? את שואפת. נושפת. שמה לב אפילו לרגע שלפני השאיפה. לרגע שלפני נשיפה. אלו חיים. ההוראות של איך לצאת מהחיים (את מתכוונת לבודהיזם טיבטי, או בכלל?), הן ההוראות של איך לחיות. ובקשר לספק שלך, מורה הזן הקואין(לא אני...
) רואה חשיבות ל"ספק הגדול". תבחני את הדברים. תמשיכי ללמוד. תמשיכי להעלות ספקות - הן יראו לך את הדרך.

צופית היקרה

אני מציע לך לבחון לעומק את המושגים "חיים" ו"מוות", ובמקום להיסחף עם בלבול המחשבות כפי שהוא, לבדוק את היהדות והבודהיזם קרוב יותר, ואני אקל עלייך: יהדות: בפשטות (ואני מקווה שלא בפשטנות
) היהדות מציבה את חיי הנצח (בעולם הבא) אל מול החיים הזמניים (של העולם הזה) , ולכן מטרתו של היהודי היא להכין את עצמו בחייו אלה (פרוזדור) אל חיי העולם הבא (כניסה אל הטרקלין, אולם המלך). בודהיזם: הבודהיסט שואף אל החירות, בעודו בעולם הזה ולאחר מותו. כל דרך 8 הנתיבים מראה לאדם כיצד לחיות כאן ועכשיו וכיצד להגיע לשחרור בחיים ובמוות. אם נעשה סיכום מהיר נראה שגם היהדות וגם הבודהיזם הן דרכים שמראות לנו כיצד לחיות וכיצד למות. ההבדל המרכזי (לעניות דעתי) הוא בתפישה וההגדרה של החירות על פי כל אחת מהדרכים. בעוד שעל פי היהדות הנצחיות של הנשמה+תיקון הגוף וחיבורם יחד לחיי-נצח, בבודהיזם החירות נמצאת מעבר לכל הגדרה והמשגה שהיא, ואלמוות אמיתי הוא למעשה מעבר לחיים ולמוות כפי שאנו מבינים וחווים אותם. המשך יום נעים וחג שמח

brandy1

New member
שנטידווה ידידי .

האם אתה חושב שהמוות נקבע לפי הדת ? כל אחד מת לפי הדת שלו או המוות אחיד לכולם. מה שבטוח הוא שהישות המוגדרת כאני חדלה להתקיים.

למעלה