עוד סיבה ללכת על היהדות ולא על הנצרות/האסלאם

yaakii

New member
עוד סיבה ללכת על היהדות ולא על הנצרות/האסלאם

הפעם זה לא בכיוון שאתם חושבים... שאלות: 1.יש מדינות המתירות שיבוט? למה אני לא שומע על התקדמות בתחום?

אוי.... אתה עושה לי כאב ראש

המאמר שמה אומר שיהודים מתירים להשתמש בתאי הגזע של העובר..... כי לדעתם הוא לא נחשב כלום... (עד 40 יום) לעומת זאת, הנוצרים טוענים שמרגע שנוצר נחשב כבן אדם בפוטנציאל. אינני מבין. אם ההלכה של הנוצרים לא נוחה זה סיבה למה היא לא נכונה? אולי היהדות לא נכונה כי היא משפילה נשים ? ושונאת חילונים? ומתנשאת על כל הגויים? (גזענות- לא?) בקיצור, אין קשר בין ההלכה לבין אמיתות הדת.

מה הקשר?!!!!!!!!!!!!!../images/Emo46.gif?../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif:-

yaakii

New member
../images/Emo38.gif

לא באמת הבאתי את הכתבה הזאת כסיוע להעדיף את היהדות על-פני הדת. השתמשתי בכותרת הזאת בתור הלצה, כיוון שהיא קשורה הן לכתבה והן לנושא שהעסיק אותנו בפורום בימים האחרונים... אתה מוזמן לעבור סדנה לצחוק

brass monkey

New member
אני לא קשור לפורום, אבל בביקור

אולי אשאר... תראה, אתה רוצה להביע כעס על היהדות...לפחות תביא מקומות טובים. אבל "דעת אמת"?! בחייך. זה אשכרה לחפש את חצי התמונה המכוערת, ולכסות את היפה... כל מה שכתוב שם זה שטויות של אוילים, לא בגלל שאנשים לא חכמים חלילה, אלא השנאה שטפה את עיניהם עד שאינם רואים לימינם ושמאלם. וכמו שהאוהב לא קרואה אובייקטיבית את אהובתו, קל וחומר לשונא.

brass monkey

New member
*קרואה = רואה

ו"חצי התמונה המכוערת" אינה באמת מכוערת, אלא משתמשים בה כמכוערת..

yaakii

New member
אינני כופר ח"ו אבל

טענה כגון זאת: "כל מה שכתוב שם זה שטויות של אוילים" לא רצינית במיוחד.. אם תרצה להפריך טענה כזאת או אחרת -אתה מוזמן בשמחה (למרות שכבר יש כותב אתר תשובות לדעת "אמת" שאני בהחלט סומך עליו )להסביר מה שגוי בה, אבל לבוא בקביעה כללית שכזאת בלי שום פירוט..

tweeg

New member
אממ

דבר ראשון אני לא חושב שיש מדינות שמתירות שיבוט בני אדם שיבוט חיות לא תשמע כי אחרי דולי זה לא כ"כ מעניין הרעיון של שיבוט חיה שלמה לא שימושי,כי אתה סתם מקבל את אותה חיה פעמיים וגם היא כבר זקנה בשיבוט של דולי התגלו כמה מחלות שנראה לי היו כתוצאה מהשיבוט עצמו כיום מתמקדים יותר בשיבוט אברים בודדים,בעיקר בשביל השתלות וביצרת מח עצם/תאי דם לבנים ודברים דומים המכשול העיקרי הוא שאין שליטה בכלל על ההתמינות כלומר לקחת תאי גזע ולהחליט למה הם יהפכו כרגע אפשרי לשתול תאי עובר ליד תאים קיימים ובעזרת מסגרת מתאימה אפשרי להפוך אותם לאיבר

yaakii

New member
שיבוט כדאי. לדוגמא במקרה הבא:

נניח שיש אדם חולה מאד ומוצע לו ניתוח שעתיד לגרום לו להרפא לגמרי ממחלתו. אלא שקיימים אחוזי תמותה גבוהים בקרב המנותחים וקשה לצפות מראש לאיזו קבוצה אותו אדם ישתייך. מה שניתן לעשות זה לשבט אותו ואז לערוך את הניתוח על השיבוט ולראות מה יהיו התוצאות ולפי זה להחליט מה עושים עם האדם האמיתי.

Snir2121

New member
מהשיבוט תצא זיגוטה, ולא יצור שלם ../images/Emo13.gif

לכן אם הבן אדם בן 50, וצריך לעבור את הניתוח תוך חודש, לפי השיטה שלך יצטרכו לחכות 50 שנה עד שיוכלו להתחיל בניסויים הרצויים, וספק אם הוא או אחד מצוות הרופאים עדיין יהיה נוכח. מלבד זאת, השיבוט יהיה זהה למקור מבחינת ה- DNA, ולכן רק אם המחלה היא גנטית - השיבוט יחלה בה, אבל אם היא נרכשת (הרבה יותר סביר) תצטרך גם לגרום לשיבוט לחלות במחלה מאותו הסוג בדיוק ובאותה ה"רמה".

yaakii

New member
א. אוקיי אז מיד עם הולדו של אדם יתחילו עם

תהליך ייצור של שיבוט עבורו (משהו בסגנון הסרט "האי"-למי שראה..) ב. הבנתי

tweeg

New member
אממ

נראה לי די קלוש המבנה האנטומי של כל האנשים מספיק קרובים לא צריך כפילות כדי להחליט עם לבצע ניתוח אפשר פשוט לקחת תקדימים ואני לא חושב שהמחלה תעבור בשיבוט(אלא אם כן היא גנטית כמובן) עזוב שלא מוסרי כ"כ לעשות ניתוח לשיבוט ברור שיש שימושים לשיבוט: השבחת גזע של צמחים/בע"ח לאוכל שיבוט גזעים קדומים הצלת מינים נכחדים פארק היורה וכו'

Snir2121

New member
שיבוט אכן טוב להצלה מהכחדה ולשחזור,

אבל לא להשבחה ושיפור מינים קיימים - מהסיבה הפשוטה שזה שיבוט, ולא יצור שונה...

צמחי בר

New member
להשביח את העולם?!

למה?? כדי לרצוח בעזרת הטכנולוגיה עולם יותר טוב??!! ממלא הכל ימות עוד כמה שנים אנחנו מפתחים והורסים בעצמנו את מה שפתחנו!!!

yaakii

New member
זה נשמע כאילו מאוורר קטע לך את האצבע הבוקר../images/Emo6.gif

-מה זה הכעס הזה על הטכנולוגיה..?

צמחי בר

New member
כעס על הבורות של כל בני האדם

וכולל כל המדענים שמחשבים את עצמם לגואנים!

tweeg

New member
שיפור/שימור

נניח שמצאת כבש טעים במיוחד,במקום לנסות 50 אלף הרבעות כדי להגיע אליו אתה פשוט יכול לשבט אותו,ולעשות פס יצור של כבשים טעימות במיוחד כמו כן כמות גדולה של יצורים בעלי גנוטיפים שטובים לנו יכולה לעזור בהרביה של שאר הגזע

למעלה