עוד סיבה לדאגה ?

EFRAT NIR

New member
עוד סיבה לדאגה ?

קראתן את הכתבה ב YNET (בדף השער במדור בריאות- לא הצלחתי לצור קישור), הגבלת החזרת עוברים לשניים בלבד , לפי הכתבה יש יוצאי דופן לפי גיל האישה ומספר הניסיונות . מוזר, כי הרופא שלי טוען שעל מנת להגדיל את סיכויי ההצלחה שלי אני צריכה להחזיר 3 עוברים טובים מאוד ואני לא מבוגרת , בת שלושים ולא עברתי הרבה IVF אלא רק שניים . אומנם אני לא בעד להחזיר יותר משלושה עוברים טובים מאוד אבל נראה לי קצת מעיק כל הסיפור הזה , להתחיל להיאבק ולהתווכח , השאלה היא האם זה בכלל נתון למו"מ ? קראתי את התקנות הישנות ( לא זוכרת באיזה אתר) ואכן הן קשיחות עם אפשרות ליוצאי דופן רבים , אבל שניים נשמע לי קצת מוגזם . מעצבן , זה רק מוסיף לי בעיות ודאגות , כנראה החליטו "להתלבש" עלינו , משהו החילט שאנחנו לא מספיק מוטרדות , שבוע טוב אפרת

נועם@בת

New member
הריון רב עוברי הוא סיכון

הרופאים התחילו להבין שהריון של שלישיה הוא לא הצלחה בטיפול אלא הצלחה חלקית. הריונות של תאומים ושלישיות הם הריונות עם סיכון לאם ולעוברים. בשנים שאני מנהלת את הפורום הספקתי לראות יותר מידי הריונות של תאומים שהסתיימו בשבוע ה20-25. כשיש המון מזל העוברים שורדים, אבל המזל זה מצרך נדיר היום. האוצר לא ממציא את העובדה שהפגיות עמוסות בגלל הריונות רבי עוברים כתוצאה מטיפולי פוריות. אני לא יודעת למה הרופא שלך מעדיף להחזיר 3 עוברים. זה אמנם מעלה במעט את הסיכוי להצלחה, אבל מעלה בהרבה את הסיכון להריון רב עוברי. במאמר שפורסם בעיתון רפואה מפורטים הסיכונים בהריון כזה (צריך תוכנת אקרובט כדי לקרוא). ואת ההבבדלים בסיכוי של עובר אחד, שנים ושלושה. לצערנו, יותר מידי רופאים בארץ מחזירים 3-5 עוברים גם במקרים בהם אפשר להחזיר רק 2. אני מאמינה שגם אחרי החלת ההחלטה של משרד הבריאות- עדיין במקרים בהם זה נדרד יחזירו 3 עוברים ואף יותר. נועם

בתור משהי שהיתה בטיפול נמרץ פגים

וראתה את כל הפגפגים הקטנטנים האלו מחוברים לכלכך הרבה צינורות נאבקים על כל נשימה אני יכולה להגיד לך שזאת החלטה מבורכת במיוחד. נכון שלא כל הפגים הם כתוצאה מטיפולי פוריות אבל הרבה מאד הם כן! האמהות בפגיה דיברו לא רק על המאבק על כל נשימה של הקטנטנים אלא דיברנו גם על הטיפולים שעברנו. נכון שלא כל ההריונות מרובי עוברים מגיעים לפגיה, אבל גם מי שיש לו שלישיה שלא היתה בטיפול נמרץ פגים עוברת קושי גדול בגידול שלישיה. כן עומדת בפנינו אופציית הדילול, אבל היא מסכנת גם את שאר העוברים. החלטה זאת היא ההחלטה שהיתה אמורה להעשות. זה יוריד בהרבה את התקציב שצריך לפגיות ולדילול עוברים. חבל רק שמקצצים גם במספר ההפריות

באיכילוב דוגלים בהחזרת 2 עוברים כי

יש להם יותר סיכוי להשתרש וגם בגלל העובדה שיותר עוברים זה הריון בסיכון גבוה לשלישיות וכו' וגם כשדיברתי עם הרופא ביום שישי הוא אמר שאין חוקים וזה לא אומר שאם מחזירים יותר עוברים הסיכויים להקלט יותר טובים להיפך כשמחזירים 2 הסיכויים יותר טובים. ומנסיון שלי של שנים תמיד החזירו לי מעל 2 אפילו פעם-פעמיים החזירו לי 6 עוברים ולא נקלטתי ופעם כשהחזירו לי 2 (בלית ברירה כי רק 2 הופרו) זו הפעם שנקלטתי. גם הפעם החזירו לי 2 למרות שהרבה המליצו לי להחזיר את כל הארבע אבל דיברתי עם הרופא ועם המעבדה(ואני סומכת עליהם בעיניים עצומות) החלטתי יחד איתם ששתים זה מספיק והותר.

למעלה