עוד סופ״ש - מה שתינו?

עוד סופ״ש - מה שתינו?

אני עדיין כלום, חוץ מבירת ג׳ינג׳ר שהכנתי שזה לא באמת אלכוהולי...
אז פשוט אכתוב עוד על הפסטיבל באיילה.

טעימות יוצאות דופן בפסטיבל הויסקי של איילה 2016

אפשר היה לצפות אולי לטעימה מרגשת במיוחד בלגבולין, לכבוד 200 שנה, אבל בעצם הטעימות הרגילות שלהם כל כך טובות שאין הרבה לאן לעלות... כמו תמיד הטעימה המעניינת ביותר היא טעימת חדר חביות עם מנהל המחסן איאן ׳פינקי׳ מקארתור טעמנו דברים נהדרים ישר מהחבית, כמו:
14 שנה מחבית בורבון, עם עשן מורגש ונקי, ופירותיות נהדרת של התזקיק ולא מהעץ.
&nbsp
18 שנה מחבית שרי, מעט מלוכלך עם כבול בולט ושרי יבש יחסית. מעניין מאוד.
&nbsp
28 שנה מחביות שרי בשימוש שני, עדין ומורכב, עם פירות טרופיים ורמז לשרי.
&nbsp
ואפילו 34 שנה, מ-1982, מחבית שרי טובה. העץ מורגש, ישן ומורכב, מאוזן עם טעמי השרי. העשן כבר פחות בולט, יותר כתבלין ברקע. היו שהעדיפו את החבית הקודמת.
&nbsp
טעמנו גם את ה-18 שנה של הפסטיבל, פירותי ועם שרי בולט, ויסקי מצויין שהעדפתי על פני הגירסה של שנה שעברה שאמנם היתה בוגרת יותר, אבל העץ נתן לה מרירות שפחות אהבתי.
&nbsp
בטעימה החגיגית לכבוד 200 שנה שכללה ארוחת ערב סבירה ולא יותר, טעמנו כמה בקבוקים בהוצאות מוגבלות מהשנים הקודמות - פסטיבל 2015, 2013, פסטיבל הג׳אז 2015, טריפל ווד ל״חברים של דיאג׳ו״, כמה דיסטילרס אדישן משנים קודמות, וכמובן הפסטיבל של השנה, 12 שנה ו-8 שנים החדש.
הבקבוק לפסטיבל הג׳אז נהדר, ופסטיבל 2013 פשוט נפלא. הטריפל ווד מרגיש כמו ׳האצווה הטובה ביותר של הדיסטילרס אדישן׳. אחלה ויסקי.
&nbsp
בטעימה נוספת שלהם (כן, היינו בהרבה!) זכינו לטעום בנוסף לחלק מהנ״ל גם פורט אלן מהאצוות הראשונה והחמישית, פשוט ויסקים מיוחדים ונהדרים שמצדיקים את ההייפ סביבם (אבל עדיין לא את המחיר היום... אין ויסקי שמצדיק מחיר כזה...). קשה להסביר את הטעם של הכבול הבוגר הלח הזה, היום הויסקים הכבוליים הם ׳יבשים׳ או אדמתיים יותר, בלי ירקרקות.
&nbsp
נעצור פה עכשיו, בהמשך על טעימות לאפרוייג, קול אילה, בונאהאבן ועוד...

navefire

New member
לא להאמין שכל הטוב הזה בטעימה ממזקקה אחת

מוציא את העיניים , אבל בקטע טוב.

nimrodrosen

New member
סופ"ש רגוע

עם גרנאש 2013 שחבר טוב עשה ביקב שורק, רזה ארומטי וטעים.
אתמול ברנדי תות עץ שלנו (שהוספתי לו שבב עץ לפני כמה חודשים) ומזכיר קצת ארמניאק ישן מאוד (נגיד 40 שנה) אך בלי הטעם המיוחד והנהדר של עץ סופר ישן (rancio).
קליקרן ח"ח מחבית ברולו- אישית חושב שלקילקרן יש את התזקיק הטוב בסקוטלנד! אני לא צוחק אבל גם לא בטוח שעומד בדיוק מאחורי המילים שלי. קיצר, הם עושים את העבודה טוב יותר מהרבה אחרים.

navefire

New member
ברנדי 'הום מייד' + שבב עץ זה מעורר השראה.

לא נסיתי.
&nbsp
מתכון על תקן לימונצ'לו בייתי ? ( פירות\קליפות\סוכר) מושרים בוודקה כלשהי ?
או סידור אחר?

אתה עוד לא מכיר את nimrodrosen אה?

ברנדי כלומר זיקוק דודי כפול, אחרי תסיסה, בשיא המקצוענות. יישון אמיתי עם שבבי עץ כי הכמות קטנה מדי לחבית...
טעים! תעקוב פה, תקרא מדי פעם גם על רום, ויסקי, ברנדי משלל פירות ועוד... כולם מ׳עליית הגג׳ (גוגל איט)

nimrodrosen

New member
תודה רבה

אכן, זיקוק דודי כפול באלמביק של הפירות עצמם, כמעט תמיד.
המקרה הזה הוא היוצא דופן, את תותי העץ קיבלתי מושרים בסוכר (לליקר) מאחת הכותבות הישנות נושנות של הפורום (דוסא) ואת זה התססתי ליין וזיקקתי אח"כ.

ShaneG

New member
וויסקי ועוד דברי קיץ

שתתי דוגמית של גלנפרקאלס 25. הרבה שרי בצורה פרותית, ריבה, וכו'. גם הרבה עץ ארומטי. מה שממש מדהים זה שהוא עולה כמו ה18 של הרבה מזקקות אחרות .

שתתי גם דוגמית של ביג פיט, טעמתי אותו בעבר אבל ויצא לי ממש להתעמק בו. הרבה כבול כמובן אבל היה גם הרבה טעמים צעירים, דאיסה עם דבש. לא רע בכלל.

ושתתי לא מעט גולדסטאר אנפילטרד בעל האש ובירת ג'ינג'ר שהכנתי בית כי היה חם וצריך.

yezer

New member
פעמיים בירת ג'ינג'ר בשרשור אחד ?

מה הסיכוי ?
אשמח למתכון

אה... וגם להמשך עלילות הפסטיבל באיילה

מה הסיכוי? בוא הגיד שהוא השתפר אחרי המתכון של שיין...

תחפש בבלוג שלו.

knappertsbusch

New member
מתכון קלאסי וטעים

יש לציין שמשחקים עם הכמויות עלולים ליצור משקה שאשכרה גורם לכאב ראש - לא בגלל אחוז אלכוהול אלא בגלל איכות התסיסה (כנראה). עשיתי בזמנו כמה ניסויים, אה... מעניינים עם קוואס וכיו"ב.
בקיצור, יותר טעים להיצמד למתכון.

אני בעיקר מחפש את השמרים האידאליים...

כרגע משתמש ביבשים מהירי פעולה לאפייה.
יש תסיסה יפה תוך פחות מיום, אבל נדמה לי שאפשר לקבל טעמים מעניינים יותר.
יש המלצות? (כולל איפה לקנות)

ShaneG

New member
משחקים עם המתכון

מדי פעם אני משחק עם המתכון קצת.

נסיתי את מה שאתה אמרת אז עם שמרי לאגר במקרר, לא ממש השפיע על הטעם, יותר גזים אז יותר מרענן קצת.

ניסיתי גם להחליף חלק מהסוכר בדבש, תסיסה קצת יותר איטית אבל טעים, אך לאותה כמות דבש עולה הרבה יותר מסוכר אז ויתרתי.

וכרגע אני מוסיף יותר ג'ינג'ר מהמתכון, כרגע פי 4 יותר. מנסה להגיע למשהו ממש עוצמתי.

למעלה