עוד מתלבט...

TastyKing

New member
עוד מתלבט...

היי לכם אני התקבלתי לשני מסלולים בבן גוריון - הנדסת חשמל , מדעי מחשב משולב עם פיסיקה דו מחלקתי . נכון , שני מקצועות אלו נראים "רחוקים" אחד מהשני אבל אני דיי מחוסר ידע בכל מה שקשור למסלול השני... אני בחור די ריאלי שאוהב מתמטיקה פיסיקה וכל השטויות האלו :) , השאלה שלי בעיקר איך מקצוע הפיסיקה משתלב במסלול של מדעי המחשב ומה תחום התעסוקה הצפוי במסלול השני . גם הנדסת חשמל היא סימן שאלה כלשהו אבל לפחות זהו תחום רחב שיש בו הרבה בחירה במהלך התואר . כן , שמעתי כבר תשובות של "תחליט מה אתה רוצה מתכנת או מהנדס" , "זה לא קשה , תזרוק מטבע" ו-"לך על מהנדס יש מלא תעסוקה במהלך ואחרי התואר " .... רציתי לשמוע מישהו שאיכשהו קרוב לנושאים אלו או שהיה בהתלבטות כלשהיא בין תואר כפול לתואר יחיד תודה

susony

New member
מה בדיוק השאלה?

יש תחומים בפיסיקה שקרובים לתחומים בחשמל וקיימות מעבדות מחקר בשתי המחלקות שמתעסקות עם אותם תחומים (למשל מוליכים למחצה, עיבוד אותות, אלקטרו-אופטיקה, פיתוח לייזרים......) יש תחומים בפיסיקה שהם רחוקים מהנדסת חשמל (כמו ביופיסיקה, תורת המיתרים ......) אותו דבר עם מחשבים. במהלך התואר הראשון יש קורסים של התואר לפיסיקה ויש קורסים של תואר במחשבים, ברובם אין קשר ביניהם (למעט מספר קורסים במתמטיקה). כדי לסיים את התואר אתה צריך לעבור מכסה של קורסים בציון עובר עם ממוצע מעל 65. כבוגר תואר ראשון במחשבים תוכל לעבוד בכל משרה הקשורה במחשבים (כמובן יש את עניין של דרישות עבודה). בדרישה בעבודות פיסיקה עד כמה שידוע לי יש דרישה לתארים מתקדמים יותר. בתור בוגר תואר בפיסיקה ומחשבים יהיה לך רקע יותר חזק מסטודנטים אחרים שלומדים רק במדעי המחשב (ואולי זה יתבטא גם בקבלה לעבודה) בכל מה שקשור לעיבוד תמונה\אותות (תחום שמדעי המחשב לא ממש נוגעים בו, הנדסת חשמל נוגעת בו הרבה יותר). בסופו של דבר אף אחד לא יכול לתת לך תשובה, אתה צריך להחליט. אבל מהנסיון שלי, לא בטוח שיש לך היום את הכלים להחליט. ההמלצה שלי אליך זה שתלך למה שהכי נראה לך, ואז תראה אם זה מתאים לך או לא. ואם זה לא מתאים לך אתה יכול להחליף את המסלול שלך אחרי סמסטר\שנה (כמובן שתצטרך את דרישות הסף לקבלה למחלקה). ויש סיכוי סביר שלפחות חלק מהקורסים שתעשה במהלך הזמן הזה הם קורסים חופפים בשני המסלולים כך שבכל מקרה תצטרך לעשות אותם ולא משנה באיזו מחלקה התחלת ללמוד (אבל את זה תצטרך לבדוק יותר לעומק). בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה אביב הערה להבהרה, בימים אלו אני מסיים לימודי דוקטורט בפיסיקה באונ' בן גוריון

TastyKing

New member
תודה רבה

המצב שאני מאוד רוצה להמנע ממנו הוא מעבר בין תארים :| אני דיי מגיע למסקנה שלא משנה במה אבחר יהיה בסדר , הרי בכל זאת אין לי מושג מה זה אוניברסיטה ותואר.

susony

New member
אני יכול להגיד לך שלרובנו אין הרבה מושג

לאן אנחנו נכנסים כשאנחנו מתחילים את הלימודים באוניברסיטה, אני בחיים לא האמנתי שאני אמשיך לדוקטורט. שנה ראשונה היתה הלם בשבילי, ואני מכיר לא מעט אנשים שלאחר שנה ראשונה עברו ממחלקה אחת לאחרת. בהצלחה אביב

למעלה