עוד משהו על כסף

עוד משהו על כסף

אומנם באיחור רב, אבל נזכרתי בסיפור אמיתי שווה... ככה: הימים, ימי הסטארט-אפ, איפוא שכל אחד יכל לקבל 200 300 אלף $ בלי להזיז את אצבע ימין ברגל שמאל. המשתתפים: כמה כרישי עסקים רציניים, יזם פעוט אך בעל שאיפות ומיודעכם, ג´ק, אז לא מרוטש, (אפילו לא הכיר את המרטשת) סתם ג´ק פשוט. השיחה נסבה על השוק, ועל הדרכים לנצל את המצב לטובתינו. כרגיל, השורה התחתונה היתה כסף, כמה כסף, ומה לעשות עם הכסף. ואז תוך כדי דיבורים על החיים(=כסף) אמר ג´ק (התמים) ש"כסף זה לא הכל בחיים".. אחד הכרישים, הרים אלי את העיניים וענה לי:"אתה יודע כמה כסף אתה צריך בשביל להגיד את זה?..." ואת החכמה הזו אני חולק איתכם היום... כסף זה לא הכל בחיים, אבל צריך המון כסף בשביל להגיד את זה... אני מודה שידוע לי מזמן שהוא צדק והכל אפשר לקנות בכסף, אבל לא הייתי יוצא עם בחורה שיוצאת איתי רק בגלל המשכורת שלי. אז פה זה הגבול... זה גבול הכסף. לא מה שהוא לא קונה, אלא מה שאני לא רוצה לקנות בו. נכון, כסף נועד לבזבוזים, וכשיש לי זמן אני מנצל את העובדה שאף אחד לא מתפוצץ פה בקניונים (7000 ק"מ מר"ג), אבל בשקיות שאני מביא איתי, אין שום אהבה. את זה אני לא רוצה לקנות... ג´ק

אש לי

New member
אגיד לך איפה הגבול ג´ק

כתבתי שכל חיי בעלי אהב אוי דרך הכיס וזו לא האהבה שרציתי,אכן בשקית לא ראיתי את החשבונית לאהבה... אבל עם כל הכבוד לך גבר לא לקנות כלום גם מצביע על חוסר פינוק מצידך אין בך הצורך לקנות לה משהו שדיברה עליו ורצתה? להפתיע אותה ומבט של פליאה ושימחה בעיניה? לראות אותה משתמשת במשהו שאתה קנית שמחה ומעריכה? אהבת ילדיי מגיעה כמובן ממקום אחר ומלא אבל יודע כמה כייף יש בלקנות להם? לולא החינוך שבעיניין הייתי קונה להם כל יום וכל שעה לו הייתי עשירה.... ואני מתחילה לתהות כמה בעלי אוהב אותי באמת ואני מתעקשת לא להאמין לא? אממ.... בניסוח שלך יש כאילו ....דווקא לא אקנה כאילו הצד האחר ייהנה ויינצל את כספך ולא יידע להעריך את אהבתך ללא המתנות או שנפלת לא טוב עם נשים או שלא אהבת באמת. כי גם לקנות זה בא מתוך הלב.

לא לזה התכוון הג´ק

בשום מקום לא ניסיתי להזכיר למי אני קונה ומה... ואני חושב שלהפתיע מישהי זה ללא ספק חלק (אם אתה יודע מה לקנות..!) הרעיון היה מה כסף קונה ומה לא. לא מה אני חושב לקנות לזוגתי... זה הכל.. פיספסת את הרעיון חמודה.

אולי גק

תחליף את השם ממשהו מרוטש למשהו שלם תסגור את נושא האהבה המנופצת תאחה את הלב ואז תהיה פנוי לאהבה חדשה? חשוב שבשקיות יהיו דברים של אהבה אבל יותר חשוב שבלב תהיה אהבה ומה שהיה - היה וזו גם התנסות בחיים וממנה לומדים ומפיקים לקחים וכסף זה באמת לא הכל בחיים צריך רק שיהיה בדיוק מה שצריך בשביל לחיות ואולי קצת ליום סגריר מאחלת לך שהיום הזה יבוא במהרה

אורמור

New member
לג´ק ששם הרחק בנכר

הבהרת עצמך יפה מאוד, לא ברור לי למה אשלי הסיקה מה שהסיקה, טוב נו בלונדה.. <אופ´ס, גם אני..
> ומה בעצם רציתי להגיד? שלמרות שלא המצאת שום גלגל ניסחת את דברייך כל כך יפה עד שגרמת לי לקרא אותם פעמיים, לא כי לא הבנתי, דווקא כי אהבתי בעיקר את הדגש על "לא רוצה".. כי אנחנו נוטים להשתמש בקלישאה הזאת שכסף לא יכול לקנות הכל.. כשבעצם השפויים ביננו לא ממש רוצים לקנות דברים מסוימים <כמו אהבה> אלא לזכות בהם בזכות עצמנו, רואה?..לא עלה לך גרוש, ואהבתי אותך לרגע..
אור בחיוך, והערכה לדברי חוכמה. <לא איעץ לך לחדול מהריטוש, אתה ילד גדול,ותפסוק לעצמך תקופת אבל הגיונית שממנה תצא חזרה לחיים, ומשם אאחל לך רק טוב.>

אורמור

New member
../images/Emo13.gif מ-../images/Emo68.gif ל-../images/Emo68.gif...../images/Emo6.gif

יאללה, חייכי באחוות בלונדות.. <אז מה אם שלך יותר צהוב? שלי יותר ארוך..
> שבת שלום באנג´.. ו

למעלה