עוד משהו על ה Yardbirds

giloni

New member
עוד משהו על ה Yardbirds

ברשימתו המופלאה של קולפילד על Disraeli Gears נזכר אחד החברים בהרכב המייסד הזה, Jeff Beck והוגדר, בצד, כאיוב. אכן דמות לא מוערכת דיה, שטרחתי להכניס את אלבומו Wired לרשימת הגדולים של הבלוז-רוק. ואולם פרט ללהקות הגדולות Cream, Blind faith, Led Zeppelin שנולדו מההרכב הזה, יש עוד להקה, פחות מוכרת אך לא פחות איכותית, שמקורה בYard Birds אם כי היא הלכה לכיוון מוסיקאלי שונה למדי משאר התוצרים של להקת האם. כוונתי להרכב שנקרא Renaissance שהרכיבו Jim McCarty המתופף של הYardbirds וKeith Relf הסולן, שגם ניגן לעיתים בגיטרה ונשף במפוחית. המוסיקה של ההרכב הזה היתה מוסיקה בארוקית, מתובלת בלא מעט ג'אז והשתתפו בשני האלבומים שהפיק עבורם חבר Yardbirds אחר Paul Samuel-Smith, גם אחותו של ראלףJane, נגן הבאס Luis Cenamo והקלידן John Hawken. מוסיקה איכותית ביותר ומי שעדיין לא שמע - מומלץ מאד. ההרכב התפזר לכל עבר אחרי שני אלבומים, אם כי השם נותר והודבק להרכב חדש לחלוטין, ששמר על קווי הייסוד הבארוקיים-ג'אזיים, הרכב שכלל את Anny Haslam ואת Michael Dunford והוא המוכר יותר תחת השם Renaissance. רציתי רק להזכיר, כדי להשלים את תמונת התרומה של ה Yardbirds למוסיקה הפופולארית. יקי

רנסנס יצאו מהיארדבירד?

טוב לדעת. אבל אין שום קשר (what so ever) בין שתי הסגנונות.. זה רוק מתקדם סימפוני

giloni

New member
בודאי שאין קשר

וזו הסיבה שהזכרתי את העובדה הזו. הלוא אם היה קשר הלהקה הנהדרת הזו לא היתה זוכה לאזכור כאן. ובעניין "רוק מתקדם סימפוני": אנא, הגעתי לפורום הזה, בין היתר, כי לא תמיד אני מסתדר עם ההגדרות בפורומים ה"מתקדמים". Yardbirds הם אגדת רוק. מה שיצא מהם, אגדות רוק - גם אם התוצר פנה לרוק סימפוני יותר. Renaissance בגלגול הראשון וה"יארדבירדסי" שלהם, לא יכנסו לאף רשימה, לצערי. אולי זו סיבה מספיק טובה להזכיר אותם כאן. (ד"א, Keith Relf מת ממכת חשמל ב 1976, ואגדת רוק הלכה לעולמה בלי שמישהו יזכר בו, כפי שנזכרו בMark Bolen של T Rex במלאות 25 שנה למותו, והקדישו לו שורה של תכניות בVH1). ד"א, למה שלא נעשה סקר ל Glam Rock? יקי

רוק מתקדם סימפוני

זה רוק מתקדם עם השפעות ברורות של מוזיקה קלאסית. עם כלים של מוזיקה קלאסית. ורנסנס, כידוע, הם בדיוק כאלה.

giloni

New member
בוא נעשה הכרות

קח את האלבום הראשון של רנסאנס ותבדוק. חוץ משיר אחד בו נעשה שימוש בצ'מבלו, כל שאר הכלים קונבנציונאליים לחלוטין. בודאי שיש השפעות קלאסיות, בודאי שיש השפעות ג'אזיות ובודאי שזה לא בלוז רוק, אם לזה התכוונת. חוץ מזה, נראה לי שאתה מתכוון להרכב השני של רנסאנס, שזה רוק סימפוני קלאסי, ואילו אני מתכוון להרכב הראשון, בארוק-ג'אז. שתי להקות שונות עם הרכב שונה לחלוטין. אני בכל אופן התכוונתי רק לציין התפתחות נוספת של צאצאי היארד בירדז, ואם לא הובנתי אז נעזוב זה. יקי

giloni

New member
מומלץ

אם אתה חושב שתאהב את השילוב בארוק+ג'אז. אין הרבה אלקטרוניקה, רק גיטרה חשמלית, בס, תופים, פסנתר ושירה גברית ונשית של האח והאחות Relf. מוסיקה נטו!! גם השני מצויין והוא נקרא Illusion, עם אותו הרכב. האמת שאני אוהב את ההרכב הזה יותר מאשר את ההרכב המוכר, ואולי בגלל העדר הקומפוזיציות הסימפוניות והיומרנות שמלווה את ההרכב השני. יקי

dagropp

New member
אלבומים

איזה אלבומים של רנסנס מומלצים? אני לא ממש מכיר אותם והייתי רוצה...

LadyG

New member
ולהזכירכם...

מכיוון ששבוע הסיקסטיס כבר מעבר לפינה והיארדבירדס מה זה ראויים להופיע שם, אז לכו לשמוע את האלבומים, יש להם כמה שבהחלט ראויים להכנס לרשימת ה-Must שלנו. הולדן...אפשר להזמין ביקורת??

למעלה